De mooiste kleuren shutters

  • 1 januari 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends

Luxaflex® Shutters zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, naast een brede collectie standaardkleuren waar je uit kunt kiezen. In dit blog nemen we je mee met de trends van 2022 en geven we je advies hoe je je shutters het beste kunt combineren met de rest van je interieur.

De kleur van je raambekleding geeft sfeer en uitstraling aan je interieur. Shutters zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, naast een brede collectie standaardkleuren waar je uit kunt kiezen. In dit blog nemen we je mee met de trends van 2022 en geven we je advies hoe je je shutters het beste kunt combineren met de rest van je interieur.

Waarom kies je voor shutters in huis?

Shutters zijn breed toepasbaar en passen bij vele interieurstijlen en -smaken. Omdat Luxaflex® shutters op maat gemaakt worden heb je letterlijk en figuurlijk altijd een passende oplossing voor je raam of deur. Shutters, ook wel binnenluiken genoemd, hebben verstelbare lamellen, waardoor het licht gebroken wordt. Op deze manier kun je de hoeveelheid zonlicht zodanig regelen dat het mooi naar binnen valt, zonder hinderlijke schittering of straling. Shutters op maat staan bekend als sfeerverhogende en elegante raamdecoratie die tegelijkertijd ook nog eens erg functioneel zijn. Door te kiezen voor de juiste kleur versterk je het decoratieve aspect.

Vraag de digitale brochure aan

Ontdek ons shutter assortiment in de gratis brochure. Je vraagt hem hier aan!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten, je ontvangt de brochure binnen een paar minuten.

Blauwe en witte shutters van Luxaflex®

Neutrale kleuren

Bij verreweg de meeste shutters die in Nederland worden gekocht, kiest men voor neutrale kleuren zoals wit, crème, beige en zwart. Een logische en veilige keuze. Zo creëer je rust in een interieur en laat je de andere elementen naar voren komen. Toch kan je als je kiest voor neutrale kleuren verder gaan dan wit, roomwit of beige. Denk is aan tinten zoals lichtgrijs of oudroze. Met oudroze maak je een heel persoonlijk statement. De kleur is erg stijlvol en prima te combineren met andere kleuren, zoals donkergroen, antraciet en koper! Verder is het een kleur die je niet op elke hoek van de straat ziet en dat maakt de toepassing van deze kleur natuurlijk nog meer af.

Andere tip: grijsgroen. Grijs en groen zijn twee hele mooie kleuren die gemengd met elkaar een prachtige neutrale kleur vormt! Bij heel veel mensen is deze kleur erg geliefd omdat deze kleur, net als oudroze, goed te combineren is met vele andere kleuren. Het geeft een warme uitstraling aan je kamer, waardoor je je al snel thuis voelt.

Witte en grijze shutters van Luxaflex®

Vrolijke kleuren

Pas je shutters toe in bijvoorbeeld de kinderkamer, je thuiskantoor of de hobby kamer? Dan kan je wat speelser zijn met de kleuren. Van groen, blauw, tot metallic. Leuk voor de kinderkamer of juist voor je (thuis) kantoor. Het is helemaal geen gek idee om voor de woonkamer en keuken een andere kleur shutters te kiezen dan voor je bad- en/of slaapkamer.

Welke kleur shutters past bij jou?

Vaak is het mooi om de kleur van je shutters terug te laten komen in je interieur, in meubels, accessoires, beddengoed of kussens. Als je kiest voor een RAL-kleur kan je makkelijk onderling vergelijken en de verf en bijvoorbeeld kozijnen in je huis perfect afstemmen op je shutters, in harmonie of contrast. Natuurlijk ontdek je het beste thuis wat bij je past. De Luxaflex® Shutter specialist komt met de koffer met handige kleurstalen graag langs voor kleur- & productadvies.

Zwarte shutters van Luxaflex® Zwarte shutters van Luxaflex®

De collectie- en standaardkleuren

De Elements Shutters zijn gemaakt van kunststof, waardoor deze geschikt zijn voor de badkamer of keuken en zijn beschikbaar in 24 standaardkleuren of, tegen meerpijs, in elke gewenste RAL-kleur.

De Essentials Shutters zijn volledig gemaakt van mdf en leverbaar in 9 kleuren. Dit is een mooie, hoogwaardige basis shutter. Verder is er de Supreme editie, een houten shutter met keuze uit 24 lakkleuren van Abachi-hout of 23 beitskleuren van Paulownia-hout. Het hout van de Supreme Shutters wordt op een speciale manier gezaagd, waardoor kwalitatief hoogwaardige shutters met stabiele lamellen gegarandeerd worden. De houtsoorten ondergaan een drogingsproces van zes maanden om ze bestand te maken tegen de condities van de gebruiksomgeving. Daarnaast worden de shutters voorzien van uv-remmers om kleurvervaging tegen te gaan.

En oh ja… de diverse onderdelen zoals scharnieren en handgrepen zijn natuurlijk volledig afgestemd op de kleur van je shutters voor optimaal effect! De shutters zijn verkrijgbaar in vijf verschillende lamelbreedtes, zodat elk raam, klein of groot, serre, dakraam of erker, voorzien kan worden van de juiste shutters. Shutters op maat zijn een echte aanvulling op je interieur.