Houten shutters van Luxaflex® - Natuurlijk mooi

  • 1 januari 2024
  • Eline van Dijk
  • Tips

Houten shutters kennen vele voordelen! Ze zijn sterk en toch elegant, in vrijwel elke (lak) kleur leverbaar, natuurlijk en toch toepasbaar in vrijwel elk interieur en gemaakt van een van de mooiste grondstoffen die de natuur ons biedt: hout!

Hout houdt

Hout wordt voor vele doelen gebruikt. Het is de grondstof voor papier, parketvloeren en muziekinstrumenten, kasten en tafels maar ook van onze collectie Supreme Shutters.

Je hebt de keuze uit 24 lakkleuren van Abachi-hout of 23 beitskleuren van Paulownia-hout.

Abachi komt uit voornamelijk uit West-Afrika (bv. Kameroen, Nigeria of Ghana). Het is een grote boom, die ongeveer 50 meter hoog kan worden.  De tekening van de nerf  is matig tot grof. Abachi hout is licht van gewicht. Pas gezaagd is het witachtig , maar na enige tijd kleurt het hout goudgeel. Het hout is makkelijk te bewerken. Indien de poriën gevuld worden kan het hout mooi glad afgewerkt worden. Het is een stabiele houtsoort die makkelijk vocht opneemt en niet splintert. Ideaal voor Shutters dus. Simpel en duurzaam.

Paulownia is een houtsoort die oorspronkelijk voorkomt in Azië, maar die al vroeg naar het westen werd geëxporteerd en daar toegepast in tuinen en parken. Deze boom is (in het westen) vernoemd naar Anna Paulowna: de dochter van een Russische Tsaar die trouwde met Koning Willem II der Nederlanden.

Het hout is sterke en elastisch en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het bouwen van surfboards- en longboards . Om er strakke planken uit te kunnen zagen wordt het vaak verlijmd tot grotere planken, waarmee meubels en Shutters worden gemaakt. Deze planken hebben een neutrale nerf.

Sterk en licht echt

Het hout van de shutters wordt op een speciale manier gezaagd, waardoor kwalitatieve hoogwaardige shutters met stabiele lamellen gegarandeerd worden.

Beide houtsoorten ondergaan een drogingsproces van ongeveer zes maanden om te zorgen dat ze vorm- en krimpvast worden en bv. luchtvochtigheid in een huiselijke omgeving aan kunnen. Ook  worden onze shutters voorzien van uv-remmers, zodat de kleur minder snel vervaagt. Zo ben je verzekerd van een lange levensduur van je Houten Luxaflex® Shutters.

De voordelen van Shutters

  • Shutters zijn onderhoudsvriendelijk, door de lak- of beitslaag hou je ze makkelijk schoon.
  • Shutters zijn duurzaam, omdat ze bijna niet slijten of verkleuren door de hoogwaardige afwerking.
  • Shutters regelen de lichtinval in je huis. Binnenvallend zonlicht is met shutters eenvoudig aan te passen.
  • Shutters werken isolerend. In de zomer houden ze het binnen lekker koel en in de winter houden ze de warmte vast. Handig voor je energierekening!
  • Luxaflex® maakt al jouw Shutters op maat! Zo is er voor vrijwel ieder raam een oplossing. geschikt zijn voor ieder type raam en voor iedere toepassing. Dus ook voor speciale raamvormen. En .. Shutters kunnen bv. ook gebruikt worden als room divider.

Zoek je iets anders?

Naast deze Supreme Shutters hebben we ook Elements Shutters, gemaakt van kunststof, waardoor deze geschikt zijn voor de badkamer of keuken. Als extra prettig geprijsd alternatief hebben we Essentials Shutters, volledig gemaakt van mdf.