Tips voor het kiezen van shutters op maat voor je ramen - Luxaflex®

  • 1 juli 2023
  • Eline van Dijk
  • Tips

Voor een sfeervolle woonruimte kies je voor shutters. Ze zijn vaak beschikbaar in standaardmaten, maar je kunt ook kiezen voor Luxaflex® shutters op maat. Voor alle type ramen heeft Luxaflex® de oplossing.

Wat zijn de voordelen van shutters op maat?

Shutters zijn elegant, handig en ze passen bij vele interieurstijlen en -smaken. Ook kan je ze vrijwel overal in huis toepassen: zo zijn er shutters voor onder andere badkamers, woonkamers, draai- /kiepramen en schuifpuien. Ontdek de voordelen van onze shutters op maat.

1. Lichtinval bepalen

Luxaflex® Shutters worden op maat gemaakt, zodat je letterlijk en figuurlijk altijd een passende raamdecoratie voor je raam, schuifpui en deur hebt. Shutters, ook wel binnenluiken genoemd zijn een stijlvolle raamdecoratie die ervoor zorgt dat de verbinding van binnen naar buiten wordt gemaakt. Mocht je behoefte hebben aan privacy of zonwering? Dan is dit eenvoudig te creëren met deze binnenluiken. Door de verstelbare horizontale lamellen kun je de hoeveelheid zonlicht zodanig regelen dat het mooi naar binnen valt, zonder hinderlijke schittering. De lamellen kun je op drie manieren verstellen:

  1. Tuimelstang in het midden - de tuimelstang is gepositioneerd in het midden van de lamellen waarmee je de lamellen kunt tuimelen.
  2. Tuimelstang aan de zijkant - met een tuimelstang aan de zijkant kun je de lamellen tuimelen hoe jij wilt.
  3. Easy tilt - tuimel met de hand één van de lamellen en de rest van de lamellen tuimelen mee.

Tuimel de lamellen en creëer een gezellige en rustgevende sfeer in huis.

2. Shutters op maat voor afwijkende raamformaten

Het vinden van de juiste raambekleding voor afwijkende raamformaten kan wat lastig zijn. Voor brede ramen of een schuifpui zijn shutters ideaal, omdat je meerdere panelen naast elkaar kunt plaatsen. Op deze manier kun je een grote raampartij voorzien van raambekleding die gemakkelijk te verschuiven is. Vaak is de maximale breedte van een paneel rond de 90 cm. Vouwrailsystemen worden toegepast om scheefhangen te voorkomen bij grote ramen, schuifpuien of deuren. Een railsysteem bestaat uit een vouwbare set shutterpanelen die bevestigd zijn in een bovenrail en die aan de onderzijde door middel van een veerstift door de rail lopen.

De meeste shutters kunnen tot een hoek van 90 graden worden omgeklapt. Luxaflex® biedt een flexibel vouwsysteem, waarbij de shutters naar de zijkant en het midden geschoven kunnen worden. Ideaal voor een schuifpui of deur. Bijna al onze verschillende typen shutters kunnen worden toegepast op een vouwrailsysteem.

Op Pinterest bieden wij je inspiratie waarmee je een moodboard kan maken .

3. Typen shutters en materiaal

Er zijn 3 typen shutters met verschillende samenstellingen:

  • Supreme Shutters – volledig gemaakt van hout. Er worden twee verschillende houtsoorten gebruikt bij Supreme Shutters. De shutters met lakkleuren zijn van Abachi hout gemaakt. De shutters met beitskleuren zijn van Paulownia hout gemaakt.
  • Elements Shutters – volledig gemaakt van ABS kunststof en hierdoor spatwaterproof, bestand tegen water en een hoge lucht vochtigheid en geschikt voor bijvoorbeeld badkamers en keukens.
  • Essentials Shutters – volledig gemaakt van mdf (alleen deze is niet toepasbaar op railsystemen)

Bij railsystemen zit er geen maximum aan het aantal panelen. Daarnaast zijn de railsystemen beschikbaar in de 24 lak- en 23 beitskleuren, alle RAL-kleuren en mogelijk met de vijf verschillende lamelbreedtes. Ook kan er gekozen worden voor een strakke afwerking met verborgen scharnieren: de verborgen Easy Tiltbediening of voor de traditionale shutters met penscharnieren en een tuimelstang.

4. Shutters in verschillende kleuren

Aangezien brede ramen of een schuifpui meestal een behoorlijke oppervlakte hebben kan de raambekleding die je kiest sfeerbepalend zijn voor je interieur. Als je de raambekleding niet te veel wilt laten uitspreken kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur zoals wit, crème, beige of zwart. Een logische en veilige keuze, waarmee je rust in je interieur creëert.

Houd er rekening mee dat shutters nooit helemaal verduisteren. Doordat de lamellen niet helemaal op elkaar aansluiten blijven er kiertjes tussen de lamellen waar licht doorheen komt. Wil je een slaapkamer verduisteren met shutters, kies dan voor een donkere kleur. Witte shutters weerkaatsen het licht en laten meer licht naar binnen. Mocht je op zoek zijn naar kleuradvies bekijk dan onze blog De kleurtrends van 2022 voor shutters.

Laat je adviseren

Omdat alle Luxaflex® Shutters op maat worden gemaakt is er veel meer mogelijk dan je op het eerste gezicht denkt. Er is keuze uit vijf lamelbreedtes, namelijk: 48, 64, 76, 89 en de extra brede lamel van 114 millimeter, voor een robuuste uitstraling. Door de verschillende montageframes en zijstijlen worden lichtkieren geminimaliseerd. Laat je inspireren en adviseren door één van onze specialisten in de buurt. Deze komt bij je langs om je ramen op te meten, kan je het beste advies geven, monteert de shutters netjes en zorgt dat alles naar wens is. Zo wordt alles van A tot Z geregeld. Jij hoeft je nergens druk om te maken.