Alles wat je wil weten over Shutters!

  • 15 januari 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends

Shutters zijn elegant, handig en ze passen bij vele interieurstijlen en -smaken. Ook kan je ze vrijwel overal in huis toepassen: zo zijn er shutters voor badkamers, woonkamers, draai- /kiepramen en schuifpuien. Ontdek de trends en mogelijkheden van onze shutters op maat in deze blog!

Trend: Zwarte shutters

Zwarte shutters op maat zijn enorm populair. Dat begrijpen we helemaal, want je maakt met zwarte shutters een enorm stijl statement in je interieur. Somber? Niet persé. Zwart absorbeert licht en kan daardoor somber werken, maar heeft wel een chic karakter. Zorg dat je de omgeving van het raam licht houdt.. een strak witte muur bijvoorbeeld. Wit weerkaatst licht en geeft een ruimtelijk effect aan je interieur. Door de combinatie van zwart en wit heb je een prachtige basis in je interieur die heel mooi combineert met koper of goud!

Luxaflex® zwarte shutters Luxaflex® zwarte shutters

Trend: Shutters in de badkamer

We krijgen vaak de vraag: zijn shutters geschikt voor in de badkamer? Absoluut! Onze Elements shutters zijn volledig gemaakt van kunststof en daardoor bestand tegen water en een hoge luchtvochtigheid. Handig en mooi voor in de badkamer of keuken! En.. wist je dat de natuurlijke “houten” uitstraling van Shutters prima combineert met ander moois uit de natuur, zoals planten? Deze groene sfeermakers zorgen er ook voor dat CO2 omgezet wordt in zuurstof en je vrijer kunt ademen tijdens het douchen of badderen.

Luxaflex® Shutters badkamer Luxaflex® Shutters badkamer
Luxaflex® Supreme Shutters Luxaflex® Supreme Shutters

Houten shutters

Ben je op zoek naar een klassieke en natuurlijke sfeer in je huis? Dan zijn houten shutters van Luxaflex® de ideale raamdecoratie voor jou! Deze prachtige Supreme Shutters zijn op maat gemaakt en verfraaien elk raam en interieur. Het hout wordt op een speciale manier gezaagd, waardoor kwalitatief hoogwaardige houten shutters met stabiele lamellen gegarandeerd worden. De houtsoorten ondergaan een drogingsproces van zes maanden om ze bestand te maken tegen de condities van de gebruiksomgeving. Daarnaast worden de houten Shutters voorzien van uv-remmers om kleurvervaging tegen te gaan. Zo zijn jouw houten Shutters verzekerd van een lange levensduur! De Supreme collectie biedt je de keuze uit 24 lakkleuren van Abachi-hout of 23 beitskleuren van Paulownia-hout.

Daglicht of privacy? De keuze is aan jou!

Doordat de lamellen getuimeld kunnen worden, is de hoeveelheid licht volledig naar wens aan te passen. Wil je vrij zicht naar buiten creëren of heb je juist behoefte aan privacy? Onze shutters zijn gemakkelijk volledig te openen en kunnen een ruimte grotendeels verduisteren zodra je ze sluit. Erg handig dus voor in een woonkamer, kinderkamer of slaapkamer! Voor wie extra lichtinval wenst, is de optie Duoflex ideaal. Hiermee kunnen twee gedeeltes lamellen afzonderlijk van elkaar getuimeld worden.

Shutters voor alle soorten en typen ramen

Omdat alle Luxaflex® Shutters op maat worden gemaakt is er veel meer mogelijk dan je op het eerste gezicht denkt. Er is keuze uit vijf lamelbreedtes, namelijk: 48, 64, 76, 89 en de extra brede lamel van 114 millimeter, voor een robuuste uitstraling. Door de verschillende montageframes en zijstijlen worden lichtkieren geminimaliseerd.

Zit de kleur Shutters die je wenst niet standaard in de Luxaflex® Collectie? Ook kleur op maat is mogelijk: Luxaflex® Shutters kan je in iedere RAL-kleur bestellen.

Ben jij benieuwd naar de vele mogelijkheden, de kleuren en prijzen van shutters? Neem contact op met een specialist bij jou in de buurt.

Luxaflex® Shutters wit Luxaflex® Shutters wit