Duurzame trends in raambekleding en interieur

  • Trends, Tips

De zomer staat voor de deur! We gaan weer genieten van het zomerse weer in de tuin of op het balkon. Met onze tips zorg je dat jouw huis tijdens warme dagen koel blijft en je slim met airco en koeling kan omgaan. Duurzaam de zomer in dus.

Duurzaam wonen

Wil je milieubewuster leven? Dan is een duurzaam interieur een eerste stap in de goede richting. Duurzame, degelijke en natuurlijke grondstoffen worden namelijk steeds belangrijker. Kies bijvoorbeeld voor interieurproducten die op een verantwoorde wijze worden gemaakt. Denk aan rolgordijnen of verticale jaloezieën met een stof van Sea-Tex®, gemaakt van plastic afval uit oceaan. Ook in de collectie Houten Jaloezieën vind je verantwoorde keuzes, zoals FSC gecertificeerd hout en bamboe. Bamboe heeft een kleinere impact op het milieu en past door de lichte en elegante structuur perfect in de ecotrend.

Niet alleen op het gebied van raambekleding zijn duurzame materialen aan te raden. Er zijn steeds meer meubelmerken die verantwoorde producten ontwerpen. Zo staat het interieurmerk Vitra – van de iconische Eames chair – bekend om zijn focus op duurzaamheid. Ben je nog niet toe aan het vervangen van (grote) meubels? Je kunt ook beginnen met kleinere accessoires in huis. Kies bijvoorbeeld voor de duurzame kussenslopen van Palais, het merk van Hanna Verboom. Wanneer je voor duurzame oplossingen in huis kiest, geeft dat een goed gevoel én draag je bij aan een beter milieu.

In deze blog hebben we op een rijtje gezet hoe je snel en effectief kan besparen op ventilatie en airco in je huis. Want dan kan al heel eenvoudig, met wat kleine ingrepen.

Samengevat? Probeer hitte uit huis te houden, in plaats van uit je huis te krijgen als deze al binnen is.. Extreem warm buiten? Lees dan hier hoe je een hittegolf te lijf gaat.

Luxaflex LightLine® Rolgordijnen Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Fris op de muur, fris in je hoofd, fris in je huis

Raar maar waar.. heldere, frisse kleuren vergroten je koelteperceptie en helpen je beter om te gaan met warmte. Wat dat betreft is de Flexa Kleur van het jaar van 2022 "Bright Skies" de perfecte keuze om 'koel' te blijven. Immers Het thema van deze kleur is ‘’Een teug frisse lucht’’. Bright Skies is een frisse, open kleur die zorgt voor ontspanning. Bright Skies Flexa is een kleur die goed valt te combineren met verschillende tinten, van zachte neutrale kleuren tot vrolijke felle kleuren.

Sfeerbeeld Flexa Bright Skies Sfeerbeeld Flexa Bright Skies

Opruimen, hergebruiken en de rust bewaren

‘Ontspullen’ doen we massaal voor meer rust in het hoofd. Door het vele thuiswerken merken we dat we minder spullen nodig hebben en dat een opgeruimd huis rust uitstraalt. Wil je iets goeds doen met je oude spullen? Breng ze naar de kringloop en maak een ander er blij mee. Een andere manier om iets goeds te doen is door items te ‘upcyclen’ tot iets nieuws. Zo maak je van lege conservenblikken de meest hippe kruidenpotjes en tover je oude gordijnen om tot nieuwe kussenslopen. We schreven hier al eerder een blog over.

Beeld: Sfeerbeeld van Luxaflex®

Thuis aan het werk?

Een goed ingerichte thuiswerkplek is in 2022 voor velen een must. Om ook op warme zomerdagen energiek in je thuiskantoor aan de slag te kunnen is genoeg daglicht erg belangrijk. Transparante en zonwerende raamdecoratie is daarbij onmisbaar. Denk aan transparante gordijnen in combinatie met buitenjaloezieën of screens, die zonlicht effectief weerkaatsen maar nog genoeg daglicht binnenlaten om jou die energie-boost te geven om harder te werken. Daarnaast is een goede ventilatie in het thuiskantoor belangrijk. Tip: plaats horren waarmee je wel frisse lucht binnenhaalt, maar pollen en ongedierte buiten blijven.

Natuurlijk moet je thuiswerkplek rust uitstralen, maar kies wel wat accessoires uit voor een fijne sfeer. Planten stralen rust uit en maken jouw thuiswerkplek ook nog eens gezellig. Sommige soorten, zoals een sanseveria, krulvaren en klimop hebben een luchtzuiverende werking. Stijlvol én goed voor de werkomgeving! En... wist je dat er ook prima tweedehands kantoor meubilair verkrijgbaar is? Zo ben je duurzaam bezig en maak je je thuiswerkplek heel persoonlijk!

Luxaflex®  Duette® Shades Luxaflex® Duette® Shades