Vier (raambekleding)trends voor deze zomer

De zomer staat voor de deur! We kunnen heerlijk genieten van het zomerse weer in de tuin of op het balkon. Met de juiste raambekleding en zonwering zorg je dat jouw huis tijdens warme dagen koel blijft en er stijlvol uitziet.

Vier (raambekleding)trends voor deze zomer

Duurzame materialen

Wil je milieubewuster leven? Dan is een duurzaam interieur een eerste stap in de goede richting. Duurzame, degelijke en natuurlijke grondstoffen worden namelijk steeds belangrijker. Kies bijvoorbeeld voor interieurproducten die op een verantwoorde wijze worden gemaakt. Denk aan rolgordijnen of verticale jaloezieën met een stof van Sea-Tex®, gemaakt van plastic afval uit oceaan. Ook in de collectie Houten Jaloezieën vind je verantwoorde keuzes, zoals FSC gecertificeerd hout en bamboe. Bamboe heeft een kleinere impact op het milieu en past door de lichte en elegante structuur perfect in de ecotrend.

Niet alleen op het gebied van raambekleding zijn duurzame materialen aan te raden. Er zijn steeds meer meubelmerken die verantwoorde producten ontwerpen. Zo staat het interieurmerk Vitra – van de iconische Eames chair – bekend om zijn focus op duurzaamheid. Ben je nog niet toe aan het vervangen van (grote) meubels? Je kunt ook beginnen met kleinere accessoires in huis. Kies bijvoorbeeld voor de duurzame kussenslopen van Palais, het merk van Hanna Verboom. Wanneer je voor duurzame oplossingen in huis kiest, geeft dat een goed gevoel én draag je bij aan een beter milieu.

Luxaflex® Houten Jaloezieën

Warme kleuren

Nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, zijn we volop aan het ‘ontspullen’, klussen en inrichten om een fijn thuis te creëren waar we ons goed bij voelen. Dat is terug te zien in de trendkleuren van dit moment: warme tinten zoals de Flexa kleur van het jaar 2021, Brave Ground. Combineer zo’n kleur met aardetinten als roestbruin, rozebruin en okergeel voor een rustgevend geheel. Stylist Monique van der Reijden schreef eerder over deze kleurencombinaties een inspirerende blog. Textuur blijft ook erg belangrijk bij het stylen van je interieur. Kies dit seizoen voor linnen, sisal, rotan en andere natuurlijke materialen voor een echt zomergevoel.

Beeld: Sfeerbeeld van www.flexa.nl Beeld: Sfeerbeeld van www.flexa.nl

Doe-het-zelven en opruimen

Het ‘ontspullen’ doen we massaal voor meer rust in het hoofd. Door het vele thuiswerken merken we dat we minder spullen nodig hebben en dat een opgeruimd huis rust uitstraalt. Wil je iets goeds doen met je oude spullen? Breng ze naar de kringloop en maak een ander er blij mee. Een andere manier om iets goeds te doen is door items te ‘upcyclen’ tot iets nieuws. Zo maak je van lege conservenblikken de meest hippe kruidenpotjes en tover je oude gordijnen om tot nieuwe kussenslopen. We schreven hier al eerder een blog over.

Beeld: Sfeerbeeld van Luxaflex®

Tips voor het thuiskantoor

De term thuiswerken kunnen is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een goed ingerichte thuiswerkplek is daardoor belangrijker dan ooit. Om elke dag energiek in je thuiskantoor aan de slag te kunnen is genoeg daglicht erg belangrijk. Transparante en zonwerende raamdecoratie is daarbij onmisbaar. Denk aan transparante gordijnen in combinatie met buitenjaloezieën of screens, die zonlicht effectief weerkaatsen maar nog genoeg daglicht binnenlaten om jou die energie-boost te geven om harder te werken. Daarnaast is een goede ventilatie in het thuiskantoor belangrijk. Tip: plaats horren waarmee je wel frisse lucht binnenhaalt, maar pollen en ongedierte buiten blijven.

Natuurlijk moet je thuiswerkplek rust uitstralen, maar kies wel wat accessoires uit voor een fijne sfeer. Planten stralen rust uit en maken jouw thuiswerkplek ook nog eens gezellig. Sommige soorten, zoals een sanseveria, krulvaren en klimop hebben een luchtzuiverende werking. Stijlvol én goed voor de werkomgeving!

Luxaflex®  Duette® Shades Luxaflex® Duette® Shades