Raambekleding stoffen met iets extra’s

Dat Luxaflex® meer is dan de aluminium en houten horizontale jaloezieën zal bekend zijn. Maar wist je dat de meeste raambekleding die Luxaflex® verkoopt (hoofdzakelijk) van stof is en dat deze collectie interieurstoffen zo breed is dat die voor elk wat wils biedt? Het is minder bekend dat er veel bijzondere stoffen zijn. In deze blog vertellen we je graag over onze raambekleding stoffen met iets extra’s.

Topar® coating: zon- en warmtewerend

Veel van onze raambekleding stoffen zijn afgewerkt met een Topar® of Topar® Plus finish. Stoffen die deze behandeling hebben gehad hebben een zon- en warmtewerende laag. De kleurloze Topar Coating reflecteert in hogere mate de zonnewarmte waardoor je zomers het huis koeler houdt. Ook wordt fel zonlicht gedempt en hinderlijke schittering op een bijvoorbeeld een beeldscherm voorkomen. Ideaal voor in je (thuis)kantoor.

De gladde coating is bovendien stofwerend en bestand tegen insectenvuil en glasreinigers. Deze stoffen zijn daarom geschikt voor toepassing in serres en dakramen en gemakkelijk te reinigen met een vochtige spons.

Met Topar® of Topar® Plus behandelde stoffen vind je in onze collecties Rolgordijnen, Duette Shades, Verticale Jaloezieën en Dakraamrolgordijnen en Plissé.

Foto: Duette Shades Topar full tone antraciet Foto: Duette Shades Topar full tone antraciet

Dustblock® coating: vuil- en vochtafstotend

De Dustblock® behandeling biedt een vuil- en vochtafstotende coating. De coating beschermt tegen droog vuil, zoals stof en rook maar ook tegen vloeistoffen op water- of oliebasis zoals koffie, wijn, melk en ketchup. De Dustblock® coating werkt aan beide zijden van de stof en verlengt de levensduur van het product. De coating is antistatisch en de stof is zeer gemakkelijk te reinigen met een vochtige spons.

Stoffen die met Dustblock® zijn behandeld zijn ook uitstekend te gebruiken in badkamers en keukens en vindt je in de collecties Rolgordijnen, Plissé Shades en Dakraamrolgordijnen en Plissé.

Cradle to Cradle®-gecertificeerde stoffen

Ruim 60 polyester stoffen van Luxaflex® kregen een Cradle to Cradle Bronze-certificering. De materialen van de gecertificeerde Luxaflex® producten worden na gebruik ingezet voor verwerking in andere producten. Zo blijft de waarde behouden. Bij Luxaflex® vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid hierin te nemen en te investeren in een duurzamer productieproces. Cradle to Cradle gaat uit van het herbruikbare grondstoffen. We steunen de filosofie dat producten niet tot afval mogen leiden. Deze stoffen vind je onder meer in de collecties Duette® Shades (ook wel dupli gordijnen genoemd), Plissé Shades, Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën.

SeaTex®: oceaanplastic verwerkt in zonwering

Plastic is overal. Denk maar aan zakjes van de supermarkt, verpakkingen van voedingsproducten, deksels van koffiebekers, flessen, rietjes, en zoveel meer. Hoe praktisch plastic ook is, het succes heeft een hoge prijs. Plasticvervuiling heeft een rechtstreekse en dodelijke impact op duizenden zeevogels en zeeschildpadden, zeehonden en andere zeedieren. Jaarlijks sterven er duizenden dieren nadat ze plastic hebben ingeslikt of in achtergelaten visnetten verstrikt zijn geraakt.

Greenscreen Sea-Tex® is een productprogramma ontwikkeld door Hunter Douglas in samenwerking met de Bionic® Yarn, dat gespecialiseerd is in innovatieve materialen. Het programma heeft tot doel aangespoeld plastic te verwerken tot hoogwaardige stoffen zoals Greenscreen® Sea-Tex™ NXT, de eerste stof voor zonneweringen in de wereld die voor 50% gemaakt is van plastic uit de oceaan. Greenscreen Sea-Tex® wordt vooralsnog verwerkt in stoffen voor Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën.

Ga voor glitter en glamour!

De Duette® Elan Metallic en Metallic grain designs voegen aan jouw ruimte een vleugje glamour toe, doordat de stoffen licht fonkelen zodra daglicht binnenvalt. De metaalvezels in de stof geven je interieur een luxueuze look.

Foto: Duette Shades Metallic roze Foto: Duette Shades Metallic roze