hero background

Duurzame en isolerende raambekleding

Kies met oog voor het milieu

Ik wil advies op maat

• Duurzame raambekleding • Bamboe jaloezieën • Cradle to Cradle® • Rolgordijn van oceaanplastic

We werken samen met vooraanstaande onafhankelijke duurzaamheidsexperts en internationale normen, zodat je kunt genieten van veilige en verantwoorde producten voor jouw huis.


We richten onze duurzaamheidsaanpak op een aantal kerngebieden;

  1. We ontwerpen producten die het comfort en de kwaliteit van het binnenmilieu verbeteren.
  2. We ontwikkelen producten die het energieverbruik in gebouwen verminderen.
  3. We gebruiken verantwoorde materialen.
  4. We doen zaken op een maatschappelijk verantwoorde manier.
  5. We helpen je de stookkosten, de kosten van klimaatcontrole en airco te reduceren

Verandering begint bij jezelf

Het is van vitaal belang dat we allemaal onze schaarse natuurlijke hulpbronnen zo efficiënt en spaarzaam mogelijk gebruiken. Bij Luxaflex® streven we er voortdurend naar om onze producten en processen te verbeteren om het milieu in ruimere zin te ondersteunen.

We hergebruiken oceaanplastic

Het plastic in de Stille Oceaan heeft een 'plasticsoep' gevormd van maar liefst 1,5 miljoen vierkante kilometer. Bij Hunter Douglas hebben we daarom een project met als doel teruggewonnen plastic afval van de kustlijn om te zetten in hoogwaardige weefsels. Greenscreen® Sea-Tex® NXT is 's werelds eerste zonwerende stof gemaakt van 50% gerecycled plastic afval uit de oceaan. In juli 2020 hebben we 40 ton aangespoeld plastic omgezet in prachtige GreenScreen® Sea-Tex®-stoffen voor stijlvolle Luxaflex®-Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën.

Lees alles over Sea-Tex® raambekleding

Luxaflex® Cradle to Cradle Certified™ producten

Het gebruik van materialen en processen die voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor veiligheid en duurzaamheid staan ​​centraal in de duurzaamheidsvisie van Luxaflex®.

Cradle to Cradle Certified™ garandeert dat een product is ontworpen door gezonde en veilige materialen te selecteren, materialen die het waard zijn om te recyclen, waardoor afval wordt geminimaliseerd en geëlimineerd. Onderstaande producten hebben allemaal Cradle to Cradle gecertificeerde stoffen in de collectie.

Duurzame horizontale jaloezie

Al sinds de jaren 70 produceert Luxaflex® horizontale jaloezieën van gerecycled aluminium, met tot wel 98% gerecycled materiaal. Hiervoor draagt deze productgroep het Cradle to Cradle Certified™ label op Bronze-niveau, wat betekent dat de gebruikte componenten en coatings geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens of milieu. Dit certificaat omvat ook het verantwoord omgaan met water en energie, met respect voor mens en planeet.

Ontdek onze horizontale jaloezieën

Duurzame materialen: FSC®-hout & bamboe

Luxaflex® houten jaloezieën zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen.

Forest is een internationale, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van de bossen in de wereld. Als je het FSC®-logo op een label ziet, kun je bosproducten kopen met het vertrouwen dat je eraan bijdraagt ​​dat onze bossen generaties lang in leven blijven.

Daarnaast heb je de keuze uit zes bamboe lamellen. Bamboe groeit bijzonder hard, heeft dezelfde kwaliteiten als hout, maar is beter hernieuwbaar, waardoor het beter is voor het behoud van onze bossen.

Bekijk hier onze houten jaloezieën collectie

Gratis deskundig advies

De lokale Luxaflex® specialist ontvangt je met open armen om je alles te vertellen over onze duurzame raamdecoratie. Een aanschaf waar je jarenlang plezier van hebt. Zo investeer jij in je toekomst.

Vind een showroom in de buurt