Duurzame raamdecoratie

Duurzame keuzes

Prachtige gordijnstoffen gemaakt van gerecycled materiaal zoals PET-flessen.

Duurzaamheid is het zorgen voor de perfecte balans tussen mens, milieu en economie zonder de aarde uit te putten. Ontdek hoe wij ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

Maak een positief verschil

Het is van groot belang dat we materialen en grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Bij Luxaflex® proberen we onze producten en processen voortdurend te verbeteren om het milieu te beschermen. We werken daarvoor met onafhankelijke duurzaamheidsexperts en op basis van internationale normen, zodat je kan genieten van veilige en verantwoorde producten voor je woning.

Verantwoorde producten en processen

Zo werken wij aan duurzaamheid:

  1. We ontwerpen producten die het comfort en de kwaliteit van het binnenmilieu verbeteren
  2. We ontwikkelen producten die het energieverbruik in gebouwen verminderen
  3. We gebruiken verantwoorde materialen
  4. We doen zaken op een maatschappelijk verantwoorde manier
  5. We helpen je de stookkosten, de kosten van klimaatcontrole en airco te reduceren

Duette® Shades Duette® Shades

Duurzaam wonen dankzij een energie-efficiënt ontwerp

Luxaflex® is al meer dan 70 jaar een pionier op het vlak van duurzaamheid.

Door via slimme designs en productiemethodes producten te ontwikkelen die de lichtinval regelen, kamers isoleren tegen warmte en koud en energie besparen, helpen we je om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

We ontwierpen enkele van 's werelds belangrijkste innovaties op het gebied van duurzame raambekleding, waaronder de eerste lichtgewicht aluminium horizontale jaloezieën en Duette® Shades – de eerste raambekleding op de markt die gericht is op energie-efficiëntie door haar unieke honingraatstructuur.

Ook producten, zoals Rolgordijnen, Plissé Shades, Verticale Jaloezieën, Horizontale- en Houten Jaloezieën zijn gemaakt van duurzame materialen en bieden energiebesparende voordelen.

Vraag een gratis brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Je krijgt zo snel mogelijk de brochure toegestuurd

Bedankt voor jouw aanvraag

Cradle to Cradle Certified™ producten Cradle to Cradle Certified™ producten

Cradle to Cradle Certified™ producten

Om aan te tonen dat onze gebruikte componenten en coatings van een product geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu, hebben we het internationaal erkende Cradle to Cradle Certified™ productnorm behaald.

De materialen kunnen daardoor zonder problemen gerecycled worden, waardoor we minder of zelfs geen afval produceren. Ook valt het verantwoord omgaan met water en energie binnen deze certificering.

We zijn er trots op dat onze Rolgordijnen, Plissé Shades, Verticale Jaloezieën en aluminium Horizontale Jaloezieën deze certificering hebben behaald.

GreenScreen Sea-Tex®

Elk jaar komt er wereldwijd ongeveer 11 miljoen ton plasticafval in de oceanen terecht.

Door zeestromingen, wind en golven ontstaan er gigantische ophopingen van dit plastic in de oceanen. Deze drijvende plasticsoep vormt een gevaar en doodt onze zeedieren.

Wij zijn trots op het feit dat we een deel van het aangespoelde oceaanplastic verzamelen en hier onze innovatieve GreenScreen Sea-Tex® stof van maken. 's Werelds eerste milieuvriendelijke stof voor rolgordijnen en verticale jaloezieën gemaakt van gerecycled aangespoeld plastic.

Luxaflex® bamboe jaloezieën Luxaflex® bamboe jaloezieën

Duurzame Houten Jaloezieën

Luxaflex® Houten Jaloezieën zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen

Als je het FSC®-logo op een label ziet, kun je bosproducten kopen met het vertrouwen dat je eraan bijdraagt ​​dat onze bossen generaties lang in leven blijven.

Daarnaast heb je de keuze uit zes bamboe lamellen. Bamboe groeit bijzonder hard, heeft dezelfde kwaliteiten als hout, maar is beter hernieuwbaar, waardoor het beter is voor het behoud van onze bossen.

Re-Life stoffen Re-Life stoffen

Re-Life stoffen

Het stopt niet bij het recyclen van oceaanplastic, FSC-hout en gerecycled aluminium. We blijven constant op zoek naar nieuwe materialen voor onze producten.

Zo recyclen we gebruikte PET-flessen voor het maken van onze rolgordijnstoffen. Dit is de Re-Life collectie. Mooi en duurzaam!

Laat je inspireren

Ontdek de Re-Life rolgordijnstoffen. Ga langs bij een Luxaflex® specialist om de stoffen zelf te ervaren.

swatch detail image
swatch viewport image
Luxaflex® plissé hordeur Luxaflex® plissé hordeur

Horren: voor een groenere wereld

Horren voor je ramen en deuren zijn onmisbaar en zorgen ervoor dat jij je huis altijd lekker door kunt luchten, zonder dat er ongevraagd insecten binnen komen. Maar ze leveren ook een belangrijke bijdrage aan de natuur. Wanneer insecten buiten blijven en niet in jouw woning komen, verdwijnt de noodzaak om ze te verjagen met een (elektrische) vliegenmepper en om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Insecten zijn hard nodig voor de biodiversiteit. Neem bijvoorbeeld de bij, een klein insect dat van enorm belang is voor natuur, dier en mens, maar hij dreigt helaas uit te sterven.

Als je huis voorzien is van goede horren, komen insecten zoals de belangrijke bij niet binnen, maar blijven ze lekker buiten in de natuur, waar ze horen. Zo raak jij niet gefrustreerd, hoef je ze niet te doden en draag je bij aan het intact houden en vergroten van de biodiversiteit.

FAQ - Duurzame raamdecoratie