hero background

GreenScreen® Seatex®

Schone oceanen zijn van levensbelang. Onze Greenscreen® Sea-Tex® stoffen zijn gemaakt van aangespoeld oceaanplastic.

De strijd tegen plastic

We zijn omgeven door plastic. Denk eens aan elk stuk dat we op één dag aanraken: boodschappentassen, voedselcontainers, deksels voor koffiekopjes, drinkflessen, rietjes voor sapdozen - de lijst gaat maar door. Plastic is misschien handig, maar het succes heeft een hoge prijs. Plasticvervuiling heeft een direct en dodelijk effect op dieren in het wild.

Elk jaar worden duizenden zeevogels en zeeschildpadden, zeehonden en andere zeedieren gedood nadat ze plastic hebben ingeslikt of verstrikt zijn geraakt in achtergelaten visnetten.

Directe actie tegen plastic vervuiling

Greenscreen Sea-Tex® is een productprogramma van Hunter Douglas, in samenwerking met materiaalinnovator Bionic® Yarn. Het programma heeft tot doel teruggewonnen plastic afval van de kustlijn om te zetten in hoogwaardige weefsels.

Het resultaat?
Greenscreen® Sea-Tex® is 's werelds eerste zonwerende stof gemaakt van 50% gerecycled plastic afval uit de oceaan. In juli 2020 hebben we 40 ton aangespoeld plastic omgezet in GreenScreen® Sea-Tex®-stoffen voor stijlvolle Luxaflex®-Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën.

Met dit programma helpen we de oceaan op te ruimen, een van de meest urgente milieu-uitdagingen ter wereld.

Nieuw!

Eternity Duette® Shades

De eternity stoffenreeks van de collectie Duette® Shades bestaat voor 40% uit gerecyclede petflessen en is verkrijgbaar in prachtige subtiele kleuren. Mooi en duurzaam.

Ontdek onze Duette® Shades

Wil jij de wereld een handje helpen?

Kies dan voor duurzame raambekleding. Goed voor jou en voor de natuur. Bezoek een dealer bij jou in de buurt.