Isolerende raambekleding: dubbel plisségordijn met aluminium coating

  • Luxaflex® blog
  • Tips

Luxaflex® Duette® Architella® Shades, het dubbele plisségordijn met aluminium coating, is de perfecte isolerende raambekleding. Lees meer over dit product en andere isolerende oplossingen.

Wat is de rol van raamdecoratie bij koel- en stookkosten?

De ramen van je huis spelen een grote rol bij isolatie. Via je ramen gaat er veel energie verloren wat resulteert in een hoge energierekening. Daarom is goede raambekleding niet alleen sfeervol, maar vooral heel functioneel. Onze Duette® Shades (ook wel dubbele plisségordijnen genoemd) hebben een bijzondere honingraatstructuur, waardoor de kamertemperatuur gereguleerd wordt. Daarnaast zorgen ze voor het dempen van omgevingsgeluiden, een subtiele natuurlijke lichtfiltering en verlaagt het je energieverbruik. Een dubbel plisségordijn met aluminium is een verstandige keuze als je geeft om het milieu en je portemonnee.

Duette® Shades Duette® Shades

Energiebesparende stijl

Wist je dat tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen kan ontsnappen, zelfs met dubbel glas? Daarom hebben wij Duette® Shades ontworpen. Deze houden je huis koel in de zomer en warm in de winter. De eigenschappen van deze dubbele plisségordijnen kunnen ervoor zorgen dat je 10% bespaart op je energierekening. De stilstaande luchtlaag in de cel van de Duette® Shades werkt als een isolatiedeken. Daarbij zijn ze erg stijlvol en daarnaast ook nog eens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Extra zuinig en extra comfortabel zijn de Duette® Architella® Shades - uitgevoerd in een uniek cel-in-cel-ontwerp met drie luchtstroken die je huis het hele jaar door uitstekend isoleren. Hierdoor wordt je huis energie-efficiënter en worden je ramen mooier. De drie stilstaande luchtlagen van Architella® leiden namelijk tot een nog hogere isolatiewaarde.

Luxaflex® ontwikkelt energiebesparende producten met het oog op een duurzame leefomgeving. Dankzij het intelligente, unieke design van onze dubbel plisségordijn met aluminium coating kan het warmteverlies met bijna de helft worden verminderd. Dubbel plisségordijn met aluminium is perfect in situaties waarin dubbel glas (nog) geen optie is, zoals bijvoorbeeld in monumentenpanden. Duette® Shades, dubbele Plissé gordijnen, behoren tot de beste isolerende raambekledingen op de markt en maken woningen al meer dan 30 jaar energiezuinig en stijlvol.

Duette® Architella® Shades Duette® Architella® Shades

Tips voor raamisolatie met een dubbel plisségordijn

  • Doe 's avonds en 's nachts de (dubbele) Plissé gordijnen naar beneden. Doordat de stof van je raambekleding warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten gordijnen warmer aan.
  • Zorg dat je gordijnen of andere (isolerende) raambekleding niet voor de verwarming hangen: dan gaat er veel warmte verloren.
  • Enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding, zoals een dubbel plisségordijn met aluminium, heeft volgens MilieuCentraal een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas (niet HR). Dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op.
  • Door goede raambekleding aan te brengen en die ook te sluiten zodra het donker wordt, kan de energiebesparing oplopen tot wel 270 m3 gas, ofwel 900 euro per jaar in een vrijstaand huis (prijspeil november 2022).
  • Minder stoken is niet alleen financieel voordelig, maar beperkt ook de uitstoot van CO2. Zo is isolerende raambekleding ook beter voor het milieu
  • Gebruik je isolerende raambekleding in de badkamer? Blijf wel ventileren! Droge lucht warmt sneller op, dus uiteindelijk verstook je minder.

Energiebesparing Duette® Shades op maat

Duette® Shades hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van andere raamdecoratie. Zo zijn ze ook verkrijgbaar in een Top Down/ Bottom Up variant. Met deze bediening kun je de gordijnen zowel van onderen als van bovenaf openen en de privacy in huis zelf bepalen. Stel dat de zon hoog staat en het felle licht door je raam heen komt, kun je met deze vorm van raambekleding ervoor zorgen dat alleen de zon geblokkeerd wordt. Ideaal voor in de woonkamer of een kantoorruimte.

Luxaflex® Duette® Shades worden op maat gemaakt en zijn erg licht van gewicht, daarmee ook geschikt voor grotere breedtes. Handig voor grote glasoppervlakken waar anders de zon fel doorheen schijnt of de kou naar buiten gaat, waardoor koeling of verwarming noodzakelijk is.

Veelzijdig en functioneel

Dubbele plisségordijnen met aluminium hebben nog veel meer voordelen. Zo zijn ze veilig en eenvoudig te bedienen en zijn ze ook verkrijgbaar voor woningen met minder standaard vormen. Bijvoorbeeld ronde of driehoekige ramen, serres en erkers of ‘gewone’ ramen die geen standaardafmetingen hebben. Ook voor lichtkoepels, draai-, kiep- en kantelramen zijn Luxaflex® Duette® Shades geschikt. De gordijnen kunnen aan de kozijnen bevestigd worden en bewegen gewoon met het raam mee. Of de kozijnen nu van hout, kunststof of aluminium zijn, deze oplossing is bij ieder raam toepasbaar.

Ga jij voor onze Duette® Shades in jouw huis? Onze specialisten staan voor jou klaar met passend advies. Ze meten, monteren en adviseren je, zodat jij het beste uit je raambekleding kunt halen. Je hebt niet alleen een slimme, maar ook een prachtige oplossing voor je raam gevonden. Als je er nog niet helemaal uit bent kun je hier al onze raambekleding bekijken.