Isolerende raambekleding: dubbel plisségordijn met aluminium coating

  • 19 januari 2024
  • Max Roodhoed
  • Tips, Nieuws

Luxaflex® Duette® Architella® shades, het dubbele plisségordijn met aluminium coating, is de perfecte isolerende raambekleding. Lees meer over dit product en andere isolerende oplossingen.

Energiebesparende stijl

Wist je dat tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen kan ontsnappen, zelfs met dubbel glas? Daarom hebben wij Duette® shades, isolerende dubbele plisségordijnen, ontworpen. Deze houden je huis koel in de zomer en warm in de winter. De eigenschappen van deze raamdecoratie kunnen ervoor zorgen dat je 10% bespaart op je energierekening. De stilstaande luchtlaag in de cel van de Duette® shades werkt als een isolatiedeken. Daarbij zijn ze erg stijlvol en daarnaast ook nog eens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Extra zuinig en extra comfortabel zijn de Duette® Architella® shades - uitgevoerd in een uniek cel-in-cel-ontwerp met drie luchtstroken die je huis het hele jaar door uitstekend isoleren. Hierdoor wordt je huis energie-efficiënter, de drie stilstaande luchtlagen van Duette® Architella® shades leiden namelijk tot een nog hogere isolatiewaarde.

Luxaflex® ontwikkelt energiebesparende producten met het oog op een duurzame leefomgeving. Dankzij het intelligente, unieke design van onze Duette® shades met aluminium coating kan het warmteverlies met bijna de helft worden verminderd. Duette® gordijnen behoren tot de beste isolerende raambekledingen op de markt en maken woningen al meer dan 30 jaar energiezuinig en stijlvol.

Duette® Architella® shades - extra isolerende honingraat structuur en isolerende coating Duette® Architella® shades - extra isolerende honingraat structuur en isolerende coating

Vraag een gratis brochure aan

Ben je benieuwd of Duette® shades de ideale raamdecoratie is voor jou? Via de gratis brochure kun je je er verder in verdiepen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je brochure aanvraag!

Je ontvangt hem binnen een paar minuten in je mailbox.

Duette® Architella® shades

Tips voor raamisolatie met Duette® shades

  • Doe 's avonds en 's nachts de raamdecoratie naar beneden. Doordat de stof van Duette® gordijnen warmer wordt dan glas, voelt het binnen met gesloten raamdecoratie warmer aan.
  • Zorg dat je (isolerende) raambekleding niet voor de verwarming hangt: dan gaat er veel warmte verloren.
  • Enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding, zoals Duette® shades, heeft volgens MilieuCentraal een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas (niet HR). Duette® Architella® shades leveren, door de aluminium coating, de meeste energiebesparing op.
  • Door goede raambekleding aan te brengen en die ook te sluiten zodra het donker wordt, kan de energiebesparing oplopen tot wel 270 m3 gas, ofwel 900 euro per jaar in een vrijstaand huis (prijspeil november 2022).
  • Minder stoken en koelen is niet alleen financieel voordelig, maar beperkt ook de uitstoot van CO2. Zo is isolerende raambekleding ook goed voor het milieu
  • Gebruik je isolerende raambekleding in de badkamer? Blijf wel ventileren! Droge lucht warmt sneller op, dus uiteindelijk verstook je minder.

Duette® shades op maat

Duette® shades hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van andere raamdecoratie. Zo zijn ze ook verkrijgbaar in een top down / bottom up variant. Met deze bediening kun je de gordijnen zowel vanaf de onderkant als van bovenaf openen en de privacy in huis zelf bepalen. Stel dat de zon hoog staat en het felle licht door je raam heen komt, kun je er met deze vorm van raambekleding voor zorgen dat alleen de zon geblokkeerd wordt. Ideaal voor in de woonkamer of een kantoorruimte.

Onze dubbele plisségordijnen op maat zijn erg licht van gewicht, daarmee ook geschikt voor grotere breedtes. Handig voor grote glasoppervlakken waar anders de zon fel doorheen schijnt of de kou naar buiten gaat, waardoor koeling of verwarming noodzakelijk is.

Op maat gemaakte Duette® shades

Veelzijdig en functioneel

Dubbele plisségordijnen met aluminium coating hebben nog veel meer voordelen. Zo zijn ze veilig en eenvoudig te bedienen en zijn ze ook verkrijgbaar voor woningen met minder standaard vormen. Bijvoorbeeld ronde of driehoekige ramen, serres en erkers of ‘gewone’ ramen die geen standaardafmetingen hebben. Ook voor lichtkoepels, draai-, kiep- en kantelramen zijn Luxaflex® Duette® shades geschikt. De raamdecoratie kan aan de kozijnen bevestigd worden en bewegen gewoon met het raam mee. Of de kozijnen nu van hout, kunststof of aluminium zijn, deze oplossing is bij ieder raam toepasbaar.

Ga jij voor onze Duette® shades in jouw huis? Onze specialisten staan voor je klaar met passend advies. Ze meten, monteren en adviseren je, zodat jij het beste uit je raambekleding kunt halen. Je hebt niet alleen een slimme, maar ook een prachtige oplossing voor je raam gevonden. Als je er nog niet helemaal uit bent kun je hier al onze raambekleding bekijken.

Meer weten over energiebesparende raambekleding

In deze gratis brochure ontdek je hoe raamdecoratie kan bijdragen aan een beter geïsoleerd huis en welke producten je het beste kunt kiezen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag

Check snel je mailbox!