Zo creëer je een koel thuiskantoor

  • Tips

Staat de zon de hele dag op jouw huis te branden? Dan warmt het binnen langzaam op. Niet fijn tijdens het thuiswerken. Met de juiste tips houd je je thuiskantoor én je hoofd koel tijdens de zomermaanden!

Ventilator aan, apparaten uit

Niet iedereen is in het bezit van een airconditioning. Toch kun je met andere apparaten al een groot verschil maken, zoals een ventilator. Plaats deze naast je bureau, in geval van nood met flessen bevroren water ervoor. Probeer daarnaast om het gebruik van elektrische apparaten zo min mogelijk te houden. Ieder elektrisch apparaat wekt namelijk hitte op. Laat die stofzuiger, lampen en oven dus even uit.

Sluit ramen en deuren

Hoe verleidelijk de frisse lucht van buiten ook is: houd ramen en deuren dicht. Dit voorkomt dat warme lucht je huis binnendringt en de temperatuur nog meer oploopt. Houd ook je raambekleding overdag dicht. Zodra de zon ondergaat, kun je alles tegen elkaar openzetten om de boel door te luchten en te ventileren.

Luxaflex® Nova Shade

Geef je thuiskantoor een frisse kleur

Kleuren zorgen voor rust en harmonie, maar hebben ook een groot effect op hoe je een ruimte ervaart. Een kleur laat de temperatuur in een ruimte niet dalen, maar kan je wel een koel gevoel geven. Verf de muren van je thuiskantoor bijvoorbeeld groen of blauw. Groen stimuleert balans en rust, terwijl blauw voor concentratie zorgt. Een mooi voorbeeld van frisse groentinten zijn de Flexa-kleuren Binti Palm en Binti Cactus.

Horizontale Jaloezie 25 mm Horizontale Jaloezie 25 mm

Verkoelende raamdecoratie

De meeste warmte dringt je huis binnen via het raam. Zonwering is daarom een absolute must en de eerste stap richting een koele thuiswerkplek. Sommige soorten raambekleding werken extra goed tegen hitte. Duette® Shades zorgen dankzij een unieke honingraatstructuur dat de kamertemperatuur wordt gereguleerd. Plissé Shades zijn daarnaast erg geschikt voor serres en glazen puien, omdat ze perfect in het kozijn passen. Het voordeel van zowel Duette® Shades als Plissé Shades is dat ze strak in het raam worden gemonteerd, zodat je geen last hebt van zonlicht dat door een kiertje naar binnen valt.

Je kunt ook kiezen voor een zonnescherm, dat zonlicht al aan de buitenkant van het huis dempt en zorgt voor een koel binnenklimaat. Zonneschermen voorkomen daarnaast schitteringen op computerbeeldschermen. Geen overbodige luxe als je veel thuiswerkt!

Muggen- en pollenvrij

Natuurlijk werk je het fijnst in een fris geventileerde ruimte zonder insecten en pollen. Horren op maat voor je ramen en buitendeuren zijn dan ook een goede investeing voor elk thuiskantoor.

Investeer in groen

Naast de juiste binnen- en buitenzonwering zijn er meer tips en tricks om je thuiskantoor koel te houden. Het plaatsen van extra bomen en planten bijvoorbeeld, bij voorkeur ten zuiden of zuidwesten van je huis. Door groen rondom je huis te plaatsen, zorg je voor meer schaduwplekken en tegelijkertijd meer verkoeling. Laat bijvoorbeeld een klimop tegen het huis groeien of tover je platte dak om tot een groen dak. Ook binnenshuis kunnen planten de temperatuur iets doen dalen, zoals een palm, ficus en sanseveria.

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar onze binnen- en buitenzonwering en de prijzen hiervan? Ga dan langs bij één van onze dealers.

Sfeerbeeld ferm LIVING en Verticale Jaloezieën van Luxaflex®