Ontdek de Flexa Kleur van het Jaar 2020

  • Nieuws

Centraal in deze blog: de Flexa Kleur van het Jaar 2020: Tranquil Dawn, een mooie zachte kleur die geïnspireerd is op de ochtendlucht.

Het is ieder jaar weer een belangrijke trend in de interieurwereld: de Flexa Kleur van het Jaar! De kleur voor 2020 is inmiddels bekend en heet Tranquil Dawn; een mooie zachte kleur die geïnspireerd is op de ochtendlucht. Een mix van de luchtige kleuren groen, blauw en grijs. De ideale kleur om harmonie en rust mee te creëren in het interieur. Ontdek in deze blog hoe je Tranquil Dawn onder andere in je woonkamer verwerkt en hoe je deze kleur kunt matchen met zandtinten of juist met felle kleuren.

Relaxte woonkamer

Flexa’s Kleur van het Jaar 2020 is dé ideale kleur om een relaxte woonsfeer mee te creëren. Omdat de kleur licht is en naar de neutrale tinten neigt, is deze makkelijk te combineren met diverse interieurs. Of je nu een rustieke of minimalistische inrichting hebt, deze kleur geeft je ruimte net dat beetje extra. Combineer Tranquil Dawn met zandtinten om de rust in je woonkamer te halen. Kies bijvoorbeeld voor een beige bank met sierkussens in rustige kleur. Door de combinatie van zandtinten en Tranquil Dawn laat je de muur (of muren) eruit springen op een subtiele manier. Of kies voor een donkere sofa als een echte eyecatcher, wat voor een mooi contrast zal zorgen in combinatie met de geverfde muren.

Mix en match

Geen liefhebber van aardetinten en een neutrale look? Mix en match Tranquil Dawn dan met felle accessoires. Combineer bijvoorbeeld een felle kleur, zoals geel, met kleuren uit het Tranquil Dawn palet zoals grijs. Zo geef je een creatieve touch aan bijvoorbeeld je woonkamer. Kies voor een gele sofa van het merk Hay om leven in je woonruimte te brengen. Als raambekleding kies je voor een rolgordijn, vouwgordijn of Duette® Shades in een rustige grijstint. En maak het geheel af met details zoals met een bijzettafel of een vloerkleed.

Minimalistisch tintje

Wie van een strak en fris interieur houdt kan het beste voor de minimalistische stijl gaan. Combineer wit en zwart met de kleur Tranquil Dawn voor een Scandinavische sfeer in huis. Of laat Tranquil Dawn terugkomen in je woonaccessoires. Kies bijvoorbeeld voor een sofa in deze kleur en combineer het met raamdecoratie in dezelfde tinten. Onze Duette® Shades zijn perfect om je woonkamer of slaapkamer mee te verduisteren én te isoleren. En door gebruik te maken van frisse lichte kleuren, creëer je een strakke, minimalistische woonstijl.