North meets East – woontrend Japandi

  • 6 mei 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends

Wat is een Japandi-interieur? Kort gezegd is het een samensmelting van de Japanse en de Scandinavische interieurstijl: de strakke lijnen en het aardse kleurenpalet van Japans design worden gecombineerd met het sobere comfort en de gezelligheid van een Scandinavisch interieur.

Zachte natuurlijke kleuren

Kies natuurlijke kleuren die niet te fel zijn, in een gedempte tint, zoals beige, zand en havermout. Een kleur als wit kan ook fel overkomen. Kies in plaats daarvan voor crème om een warm, rustig en neutraal palet te behouden. Voor meer contrast of een accentkleur kies je een lichte tint die niet botst met je ingetogen palet.

Opgeruimd staat netjes

Om het serene 'Japandigevoel' te creëren, is het een must dat je woning netjes opgeruimd is. Een Japandi-interieur is namelijk niet alleen eenvoudig, maar ook doordacht en doelgericht. We willen dus streven naar eenvoudige esthetiek gecombineerd met functionaliteit, zoals schuifdeuren, opbergruimtes zonder opvallende handgrepen, verfijnd servies en raambekleding die naadloos opgaat in je interieur.

LightLine® Rolgordijnen van Luxaflex®

Investeer in kwaliteit en duurzaamheid

In deze stijl ligt de nadruk op hoogwaardige producten die jarenlang meegaan. Blijvende kwaliteit verkiezen boven kwantiteit is kiezen voor duurzaamheid – een keuze die we sowieso toejuichen.

Bij Luxaflex® zijn we altijd op zoek naar duurzame innovaties. We produceren niet alleen kwaliteitsraamdecoratie waarvan je jarenlang kan genieten, maar hebben ook talrijke certificeringen voor groene productiemethoden en meerdere duurzaam geproduceerde stoffen en materialen, zoals GreenScreen SeaTex® NXT dat voor 50% bestaat uit gerecycleerd oceaanplastiek.

Laat je niet verblinden

Kenmerkend voor de Japandistijl is overdag veel natuurlijk licht en 's avonds een warme, gezellige sfeer. De lichtdoorlatende panelen van onze LightLine® Rolgordijnen laten het natuurlijk daglicht gefilterd binnen voor een aantrekkelijk diffuus licht, terwijl je je privacy behoudt.

LightLine® Rolgordijnen van Luxaflex® LightLine® Rolgordijnen van Luxaflex®

Voelbare texturen

Een Japandi-interieur is dus minimalistisch en ingetogen, maar je wil ook geen kale of karakterloze woning. Met textuur kan je hier veel doen. Kies voor de belangrijkste elementen in je interieur organische natuurlijke materialen met rijke en aardse texturen, zoals keramiek, linnen, beton en hout. Werk af met elementen van papier, katoen en bamboe voor een authentieke Japandistijl.

Ook hier zijn onze LightLine® Rolgordijnen weer een perfecte match. Hun stof lijkt misschien delicaat en papierachtig – zoals de Japanse washi − maar is in werkelijkheid ongelooflijk duurzaam, prachtig getextureerd en zelfs vochtbestendig − ideaal voor keukens en badkamers.

Eenvoudige stijl, slimme technologie

Japandistijl mag dan eenvoudig zijn, het betekent zeker niet dat je back to basics moet gaan op het gebied van technologie. Je kan nog steeds genieten van modern comfort, maar let erop dat de technologie naadloos in de ruimte past. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde in plaats van vrijstaande luidsprekers.

Ook voor je raambekleding kan je genieten van het verborgen gemak van technologie. Met PowerView® Automation kan je je Luxaflex® raamdecoratie programmeren om automatisch te openen, te sluiten of aan te passen volgens een schema. Het integreert soepel met andere smart home systemen en speakers − waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.