Doe maar duurzaam! Wij geven je interieur tips

  • Tips

Duurzaamheid is een groeiende trend en daar zijn we heel blij mee! In deze blog lees je hoe je een duurzaam interieur maakt en sfeervol houdt.

Plantaardige voeding, elektrisch rijden en recyclen: we gaan steeds bewuster leven, met respect voor de wereld om ons heen. Ook op het gebied van interieur zijn steeds meer producten duurzaam en op een verantwoorde wijze gemaakt. En dat juichen wij alleen maar toe! Lees snel verder en doe inspiratie op om een duurzaam interieur te creëren.

Duurzaam Design

Tegenwoordig vinden steeds meer meubelmerken niet alleen design, maar ook verantwoorde productie belangrijk. Zo staat interieurmerk Vitra – van de iconische Eames chair – bekend om zijn focus op duurzaamheid. En wat dacht je van de Nobody stoel van HAY, die gemaakt is van gerecyclede plastic flessen? Eco-vriendelijk gaat perfect gepaard met stijl!

Go vintage

Wil je nóg een stapje verder gaan? Loop dan niet de woonwinkel, maar de kringloopwinkel binnen. Hier vind je vaak meubels en accessoires die nog in heel goede staat zijn. Wie goed zoekt, vindt zelfs echte designexemplaren! Ga ook eens naar een grote markt, zoals de IJhallen in Amsterdam of een lokale vlooienmarkt. Wees vervolgens creatief met je vondsten: maak een nachtkastje van vintage koffers of hang een oude botanische print aan de muur voor een stijlvol duurzaam interieur.

Verantwoorde ramen en muren

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is tegenwoordig een duurzaam alternatief voor een product. Zelfs muurverf of behang hoeft niet meer slecht voor het milieu te zijn: zo is er de duurzame en niet-chemisch ruikende Fairf en zijn er verschillende soorten milieuvriendelijk behang te koop.

Ook op het gebied van raambekleding zijn er veel opties. Bij ons staat duurzaamheid ook hoog in het vaandel. Zo werd dit jaar Sea-Tex™ gelanceerd, ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Bovendien is de collectie Duette® Shades onlangs vernieuwd met een stof die voor 25 procent uit bamboe bestaat. En wist je dat onze klassieke Horizontale Jaloezieën al jaren voor meer dan 98 procent uit gerecycled aluminium bestaan? Ook gebruiken we in onze collectie Houten Jaloezieën alleen FSC® gecertificeerd Hout en bieden we Bamboo lamellen, een mooi natuurlijk en hernieuwbaar alternatief voor hout, aan in 8 kleuren.

Milieuvriendelijke accessoires

Wil je jouw meubels en raambekleding pas over een tijdje vervangen? Begin je duurzaamheidsproject dan met kleine accessoires in huis. Denk aan rijkversierde kussens van Palais, een duurzaam merk dat onlangs is opgericht door Hanna Verboom. Of kies in de slaapkamer voor eco-friendly beddengoed, bijvoorbeeld van het Nederlandse Yumeko. Dit zijn ook mooie verjaardagscadeaus die een ander meteen bewust maken van hun ecologische voetprint!