Thuiskantoor inspiratie: kies voor trendkleur Bright Skies™

Inspiratie nodig voor je thuiskantoor? Lees hoe je Bright Skies™, de Flexa Kleur van het Jaar 2022 toepast in deze en andere ruimtes in je huis!

De kleurexperts van Flexa hebben onlangs de nieuwe trendkleur voor 2022 gekozen: Bright Skies™. Een lichte en luchtige kleur blauw, die open en goed voor de geest is. Flexa noemt het een revitaliserende tint die de positieve effecten van de natuur in huis haalt en elke woonruimte nieuw leven inblaast. Maar hoe pas je deze kleur toe in verschillende ruimtes? En hoe combineer je de blauwtint met onze raambekleding?

Focus in het thuiskantoor

Nu veel mensen door de pandemie een paar dagen per week thuiswerken, is een goed thuiskantoor extra belangrijk. Met alle dagelijkse afleidingen thuis kan het moeilijk te zijn om je te concentreren. Er wordt gezegd dat heldere blauwtinten een rustgevend effect hebben en de concentratie stimuleren, waardoor we beter kunnen werken. De Flexa trendkleur van het jaar past daarom heel goed op één of meerdere wanden in jouw thuiskantoor. Bright Skies™ schept orde in de chaos en geeft je thuiskantoor een ruimere indruk. Combineer de kleur in het thuiskantoor niet met andere blauwe kleuren, maar juist met neutrale tinten, zoals lichte houten jaloezieën.

Om ongestoord te kunnen werken is goede lichtbeheersing cruciaal. Wanneer het licht van de voor- of achterkant komt, is het contrast met het beeldscherm groot. Hierdoor kun je de teksten op je scherm slecht lezen. Plaats je bureau in de meest ideale situatie dwars op het raam. Op deze manier heb je de minste schaduwwerking, maar profiteer je wel volop van de lichtinval. Let er ook op dat je de juiste raambekleding kiest voor je thuiswerkplek. Denk bijvoorbeeld aan aluminium of houten horizontale jaloezieën. Hiermee pas je de lichtinval op elk moment aan, zodat het niet hinderlijk is tijdens het werken.

Doe hier meer inspiratie op voor raambekleding in het thuiskantoor.

Beeldmateriaal: Luxaflex® & Flexa

Een rustgevende slaapkamer

Val jij ‘s avonds moeilijk in slaap? Met één of meerdere blauwe muren in de slaapkamer ontspan je na een lange dag makkelijker en kom je tot rust. De Bright Skies™ kleur is daarom een ideale tint. Om volledig tot rust te komen is het ook belangrijk dat een slaapkamer donker en koel is. Combineer Bright Skies™ in de slaapkamer daarom met een blauwe kleur dim-out of black-out verduisterende plisségordijnen. Twee collecties die zeer geschikt zijn om een ruimte te verduisteren zijn Plissé Shades en Duette® Shades door hun frisse en speelse look. Of kies voor verduisterende Twist® Duo Rolgordijnen.

Kijk op deze pagina voor meer inspiratie over raambekleding in de slaapkamer.

Beeldmateriaal: Flexa en Luxaflex® Twist® Rolgordijnen

Een blauwe badkamer

Blauw wordt vaak geassocieerd met water en de natuur en past daarom mooi in de badkamer. De badkamer is een plek waar je na een drukke dag kunt ontspannen en de lichtblauwe kleur Bright Skies™ zorgt voor een fris geheel. Het is ook een plek waar je in volledige privacy een moment voor jezelf wil hebben. Tegelijkertijd is de badkamer een vochtige ruimte die extra goed geventileerd moet worden. Het is dan ook handig als er een raam open kan zonder dat je inlevert op privacy. Met Duette® Shades in combinatie met Top-Down/Bottom-Up-functie creëer je een fijne lichtinval en behoud je tegelijkertijd je privacy.

Zoek je meer inspiratie rondom raambekleding in de badkamer? Kijk op deze pagina.

Luxaflex® Pliss'e en Duette® Shades