Met deze interieurtips creëer jij een feestelijk én stijlvol huis

  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Maak je huis extra gezellig voor de komende Feestdagen!

December is van start en dat betekent dat de kerstversiering van zolder gehaald kan worden. De kerstboom is de eyecatcher van de woonkamer, maar de rest van het huis mag hier niet bij achterblijven. Met deze interieurtips maak jij het in huis extra gezellig voor de feestdagen!

Koper is het nieuwe goud

Een kleur die we deze kerst in veel interieurs gaan terugzien, is koper. Koper geeft een warme en een stijlvolle sfeer, maar brengt ook rust in je interieur. Dat geldt niet alleen voor de decembermaand, maar het hele jaar door. Het kan gouden accessoires vervangen, maar combineert ook heel mooi met elkaar. Koper past ook goed bij natureltinten zoals crème of bruin, maar ook bij (pastel)roze. Denk aan roségoudkleurige kandelaren of koperen kerstballen in combinatie met zachtroze raamdecoratie. Kan jouw woning wel een beetje glitter en glamour gebruiken? Kijk dan eens naar de metallic designs van onze Duette® Shades. Deze laten zonlicht fonkelen zodra het binnenvalt: het hele jaar door een sprankelend huis!

Beeld: Duette® Shades met verduisterende LightLockprofielen van Luxaflex®

Recycle all the way!

We zijn steeds bewuster aan het shoppen en dat zien we ook terug in de kersttrends van 2022. Denk bijvoorbeeld eens aan tweedehands kerstversiering. De styling hoeft ook niet altijd tot in de puntjes verzorgd, maar mag lekker persoonlijk en duurzaam. Van hergebruikte of geadopteerde kerstbomen tot decoratie van gerecycled papierpulp en energiezuinige ledlampjes: je kunt je huis heel makkelijk op een duurzame manier versieren. Gebruik de kerstballen die vorig jaar in de boom hingen nu bijvoorbeeld in een mooi kerststuk. Of combineer oud met nieuw en tover je kerstboom met diverse knutselwerkjes, kleuren en stijlen om tot een persoonlijk kunstwerk!

Beeld: grijze Duette® Shades van Luxaflex® Beeld: grijze Duette® Shades van Luxaflex®

Minimalistische kerst

Maak jij het in je interieur liever niet te bont, maar wil je wel een feestelijke touch in huis aanbrengen? Ga dan voor een clean en elegante look en zet een paar kersttakken in een keramieken vaas. Beperk daarnaast de kleuren waarmee je aan de slag gaat tot wit, crème, beige en één accentkleur, zoals goud, zilver of het hierboven genoemde koper. Dit zorgt voor een rustige uitstraling in je interieur, maar met de juiste verlichting en glitters her en der straalt het toch feest uit. Wist je dat we inbetween gordijnen met een glanzende gouddraad hebben? Deze gordijnen hebben een luxe, feestelijke uitstraling en passen perfect bij een naturel kleurenpalet!

Beeld: Inbetween gordijnen van Luxaflex® in het Binti Home Inspiratiehuis (beeld: Binti Home) en sfeerbeeld van Luxaflex®