Mix en match: koper en pasteltinten

  • Tips

Geef je woning een energieboost door een mix & match van pasteltinten en koperen accessoires. In onze blog lees je hoe je deze kleuren toepast.

Zo mix en match je koper en pasteltinten

In deze winterse maanden is een beetje extra energie en warmte meer dan welkom. Als de koude wind om het huis giert, is het fijn om je terug te trekken in een sfeervolle woonkamer. Tover deze koude wind om naar een frisse wind door je interieur door een flinke dosis pit aan te brengen in huis met meer licht en reflecterende materialen. Zo vormen pasteltinten en koper een prachtige kleurencombinatie voor een warme gloed in huis. In deze blogpost geven we je tips en inspiratie om deze trendkleuren te combineren, waarbij mixen en matchen met oudroze en mintgroen onze favorieten zijn.

Lichte, zachte kleuren

Staat een fijne lichte woning ook bij jou op het interieurverlanglijstje? Kies de Scandinavische look. Door de weinige zonuren in het hoge noorden, weten de Scandinaviërs als geen ander hoe je licht in huis haalt in dit donkere seizoen. Om de energie van het licht toch vast te kunnen houden, werken zij met veel wit en lichte, natuurlijke materialen in het interieur. Naast wit zorgen zachte kleuren als pasteltinten ook voor een fris en licht huis; van suikerzoet roze tot babyblauw.

Speels met pastel

Je kunt een hele muur in een lichte tint verven, maar met een beetje creativiteit bereik je net een spannender effect. Zo zijn er tal van stijlvolle behangetjes met botanische motieven te vinden of kun je de muur voor de helft een mooie pastelkleur geven. Wil je een optisch groter effect creëren? Houd de bovenste helft wit en zorg ervoor dat de kleur naar wit net boven de helft van de wand overgaat. Is een hele wand aanpakken net iets te heftig voor je? Werk dan met kleine posters en foto’s in pasteltinten. Hang er een aantal in verschillende groottes bij elkaar voor een speels en fashionable effect.

Koperkoorts

Naast een licht interieur, dragen de juiste accessoires ook bij aan een energieke uitstraling. Een tint die erg mooi met pasteltinten combineert, is koper. We zien koper al een paar jaar terugkeren in allerlei woonaccessoires en ook dit jaar zijn er weer veel koperkleurige pareltjes te vinden. De combinatie van pasteltinten en koper krijgt met (zon)licht een nog mooiere gloed dan dat de combinatie van zichzelf al heeft. Een leuke bijkomstigheid is dat de reflecterende werking ook bijdraagt aan de ruimtelijkheid van de kamer.

Zorg ervoor dat je meerdere koperkleurige accessoires in je interieur aanbrengt, zodat het een mooi geheel vormt. Er zijn tal van leuke lampen met koperen randjes of kappen verkrijgbaar. Creëer een modieus en feestelijk effect door verschillende lampenkappen met elkaar te combineren. Fleur daarnaast je woonkamer op met kussentjes, vaasjes, kandelaars en schalen in dezelfde tint. Deze kleine aanpassingen zijn eenvoudig door te voeren en geven je interieur direct een oppepper.

Niet kiezen tussen licht en privacy

Wat niet vergeten mag worden als een lichte kamer wenselijk is, is de juiste raambekleding. Hoe meer daglicht je woning binnenvalt, hoe luxer de ruimte aanvoelt. Om toch wat privacy te creëren, maken onze Twist® Shades het mogelijk om te spelen met zowel de lichtinval als de privacy. De Twist® Shades bestaan uit twee stoffen die langs elkaar schuiven waardoor een open, halfopen of gesloten effect wordt gecreëerd. Kies voor een lichte kleur die de frisse uitstraling van je interieur onderstreept.

Houd onze blog in de gaten en volg ons op social media voor meer tips en inspiratie voor de #interieurtrends in januari!