Warm interieur voor de koude winterdagen. Overwinteren doe je zo!

  • Tips

Wil jij er deze winter warmpjes bij zitten? Trendwatcher Monique van der Reijden deelt slimme en sfeervolle stylingtips zodat jij de winter doorkomt

De tijd van stormachtige dagen en koude nachten is weer aangebroken; hoe kom jij de winter door? Zorg ervoor dat je binnen een extra warm interieur creëert voor meer sfeer. Dat begint met slimme stylingtips die áltijd werken. Laat je leiden door je persoonlijke smaak, maar laat je ook inspireren door de nieuwste trends. Zo krijg je een nieuwe sfeer in huis waardoor je er de hele winter warmpjes bij zit.

Warm & stoer hout

Decoreer je huis deze winter met warme naturellen en hout. De donkere houtsoorten zijn sterk in opkomst; we zien dat houtmaterialen zich ‘verplaatsen’ in het interieur. Dus geen houten vloer meer – want daar willen we glad beton of natuursteen - maar juist hout(fineer) op de wanden, het plafond en voor de ramen. Horizontale houten jaloezieën zijn er in diverse warme houttinten. Oók voor een glazen deur of kamerhoog raam zijn houten jaloezieën sfeervol en is inkijk verleden tijd. Door het hout en de lichtreflectie komt de hele kamer tot leven en voelt deze behaaglijk aan. Al dit is perfect voor een warm interieur.

Wollig & harig

Binnen spelen en loungen doen we de hele winter, maar dit wordt extra leuk met pluizige accessoires, harige (schommel)stoelen, warme wollen plaids en schapenvachtjes die je een warm interieur geven. Niet alleen in de slaapkamer, maar juist in de woonruimte werkt ‘alles wat zacht is’ sfeerversterkend. Voor de ramen hebben vouwgordijnen hetzelfde effect; de kamer is meteen meer aangekleed door de stoffen raambekleding. Dat verhoogt je comfort en de warme sfeer.

Schaap & teddybeer

Van schapenvachtjes in ons interieur krijgen we nooit genoeg; in elke stoel en op elk bed geven ze direct comfort. We signaleren wel een verschuiving van de witte schapenvacht naar de meer donkere en langharige huiden. Een nieuwe trend is het bekleden van fauteuils met een ‘teddy’ stof. Ga er maar eens in zitten, dan ben je gelijk verkocht! Het behaaglijke gevoel van zo’n teddybeer fauteuil maakt dit een must have in huis.

Nonchalant met laagjes

In de winter dragen we buiten laagjes om optimaal beschermd te zijn tegen de kou. In de slaapkamer geldt dezelfde regel; maak je bed op met meerdere laagjes. Zo kun je kiezen, afhankelijk van hoe warm of koud je bent, waar je op dat moment behoefte aan hebt. Werk toon-op-toon in kleuren zodat het dekbedovertrek, de hoofdkussens, sierkussens en plaids bij elkaar passen. Zo wordt het een nonchalant maar sfeervol geheel.

Ruitje & streepje

De herleving van het ruitjespatroon in het interieur neemt in 2019 serieuze vormen aan; van een klassieke en tijdloze Schotse ruit tot een hippe blokprint. In elke woonstijl is de ruit in opkomst! Maak een trendy move en combineer met donkerbruin fineerhout op de wand en een ‘streepjes’ dessin, zoals verticale jaloezieën voor het raam. De aluminium jaloezieën zijn er in allerlei trendkleuren, maar het advies is te kiezen voor donkerbruin, karamel of terra; deze zijn in 2019 trending.

Sneeuwlandschap

Ben je dol op de wintersport en kan je niet wachten totdat je weer in je chalet zit? Warm thuis dan alvast op en haal de winterse woonsfeer in huis. Kies voor een wandschildering of behangetje van winterse natuurtaferelen op de muur. Dat kan letterlijk een fotobehang zijn van een sneeuwlandschap of juist een grafische variant. Laat de blauw- en wittinten terugkomen in de rest van het interieur. Mix met hout en allerlei warme, bontachtige materialen: zo is jouw winterslaap comfy en riant!