Zo creëer je de perfecte balans in je interieur!

  • Trends, Tips

In de natuur vinden we balans vanzelfsprekend. Voor de perfecte balans in het interieur van 2022 halen we inspiratie uit de natuur. Met deze 7 interieurtips van trend forecaster Monique van der Reijden krijg je thuis meer comfort, luxe én sfeer.

Voor de perfecte balans in het interieur van 2022 halen we inspiratie uit de natuur. Het draait hier om de ultieme mix van harde en zachte materialen.

Met deze interieurtips krijgt je huis extra comfort, luxe én sfeer.

Foto: beige Vouwgordijnen en Gordijnen van Luxaflex® Foto: beige Vouwgordijnen en Gordijnen van Luxaflex®

Tip 1: 100% naturel

Door alle elementen in de zitkamer naturel te houden, ontstaat een natuurlijke balans. Hoe minder contrast in kleur, hoe sneller een rustgevende sfeer ontstaat. De echte luxe breng je in huis met zachte materialen waarbij de Gordijnen en Vouwgordijnen uit de nieuwe collectie van Luxaflex® perfect op elkaar kunnen worden afgestemd. De gestoffeerde bank, het vloerkleed, het sierkussen en de plaid liggen qua kleur vlak bij elkaar, maar door verschil in textuur wordt het niet saai.

Foto: fauteuil Yoko van Sofa Company en beige, elektrisch bedienbare Gordijnen van Luxaflex®

Tip 2: op maat gemaakt

Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuwe gordijnen perfect hangen, elektrisch bedienbaar zijn en de sfeer verrijken? Laat je raamdecoratie dan op maat maken en kies een naturellen stof uit de nieuwe Gordijnen collectie van Luxaflex®. Ervaar het extra gemak en comfort met het draadloze PowerView Automation bedieningssysteem. Het natuurlijke gevoel van well-being versterk je met op maat gemaakte houten wandkasten voor voldoende opbergruimte met een warme look and feel.

Foto: etui van Studio Noos, fauteuil en poef van fredericia en vloerkleed ODC Space van Ogeborg

Tip 3: teddy, fluffly, shaggy; 100% wol

Alles van wol geeft het interieur direct warmte en comfort. Nieuw zijn de met 100% schapenvacht bekleedde fauteuil en poef van Federicia en het vloerkleed ODC SPACE van Ogeborg, die de nieuwe toepassing van wol goed weergeven; want hoe meer textuur in wol – van hoogpolig en langharig tot écht schapenbont – hoe hipper het is en hoe fijner het aanvoelt!

Foto: woonaccessoires Broste Copenhagen SS22 en mosterdgele Vouwgordijnen van Luxaflex®.

Tip 4: out-of-the-box

In de nieuwste woontrends wordt geëxperimenteerd met ‘out-of-the-box’ natuurlijke kleuren en vormen. Een meer onregelmatige structuur in stoffen verhoogt de natuurlijke uitstraling van een vouwgordijn. De Tormes stof van Luxaflex, hier in fris geel, geeft meteen een zonnige uitstraling aan je interieur.

Foto: terracotta Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®, woonaccessoires HK Living en concept/styling Wunderlab.it ph. Andrea Baguzzi

Tip 5: trendkleuren

Voor meer dynamiek in het interieur werk je met de trendkleuren ‘uit de natuur’, zoals (hemels)blauw, groen en steenrood. Zeer actueel zijn rotan, hout en gevlochten riet om het landelijke karakter binnen te versterken. Een aanrader voor het raam is de kleur 8762 uit de Pure Sense collectie; warm, modisch én tijdloos!

Foto: bedtextiel Country Roads, grijze Gordijnen en Vouwgordijnen van Luxaflex®

Tip 6: laagjes

Voor het raam in de slaapkamer is er niets zo luxe als de combinatie van een vouwgordijn en een kamerhoog gordijn als tweede laag. Het gordijn kan dan semi-transparant zijn voor het laten doorfilteren van daglicht. De Gordijnen en Vouwgordijnen van Luxaflex® zijn in kleuren en stoffen op elkaar afgestemd, zodat je de perfecte combinatie op maat kan laten maken; in een lichte grijstint creëer je een verkoelend en ingetogen sfeer. Deze trend, " layering" genoemd, is niet alleen maar hartstikke hip, maar ook energiezuinig!

Foto: grijze Vouwgordijnenvan Luxaflex®, handdoeken van Zara Home en zeepfles van Meraki Moments

Tip 7: textiel in de badkamer

In de badkamer is de totale interieurbeleving steeds belangrijker. Hierbij zijn kunst, gestoffeerde raamdecoratie zoals de Vouwgordijnen van Luxaflex® en decoratieve accessoires zoals mooie handdoeken, vazen, geurkaarsen en luxe verzorgingsproducten de sleutel tot meer sfeer!

Zo baad je in luxe!