Trend 2023/2024: From Paris with love

  • 29 september 2023
  • Monique van der Reijden
  • Trends

In de wereld van kunst, design en mode is er één stad waar dit najaar de nieuwste trends gespot kunnen worden en dat is Parijs!

Tijdens de dertiende editie van Paris Design Week met als thema ‘Enjoy’ is het helder dat we in 2024 een kleurrijk interieur tegemoet gaan met een sterk en uniek karakter. Het gaat om gezelligheid, plezier en de persoonlijke smaak van de bewoners. De liefde voor het lokale ambacht, traditioneel handwerk en innovatieve technieken komen samen en creëren een sprankelende nieuwe sfeerbeleving in huis die artistieker én duurzamer is dan ooit.

Foto: Elizabeth Leriche, New pattern Factory, ph. Anne-Emmanuelle Thion en Gordijnen & Horizontale jaloezieën van Luxaflex®

TRENDHUIS VOL PATRONEN

Tijdens de beurs Maison & Object liet stylist Elizabeth Leriche zich voor haar trendhuis inspireren door een mix van patronen. Het effect is een vrolijke sfeer die handgemaakt en kunstzinnig aanvoelt. Door grafische streep- en blokpatronen te mixen met florale en handgeschilderde patronen ontstaat een verrassende balans. Voor de raamdecoratie hebben strakke horizontale jaloezieën een grafische uitstraling waardoor de sfeer modern blijft. Durf voor de kamerhoge gordijnen te kiezen voor een warme trendkleur zoals paars, bruinrood of jagersgroen.

Foto: Togo x Pierre Frey en Luxaflex Lightline® rolgordijnen

DE KLASSIEKERS

Niets duurzamer dan een stijlvol interieur dat tijdloos is en daarom omarmen we de klassiekers die zich in vormgeving en functionaliteit bewezen hebben. Vintage meubels worden opnieuw gestoffeerd met kleurrijke dessins die op hun beurt ook retro zijn. De beroemde Ligne Roset Togo fauteuil is niet alleen iconisch, maar zit ook heerlijk. Het rolgordijn van Luxaflex® is al decennialang een echte sfeermaker, maar rolt gewoon ook nog steeds als de beste! Kies een modern patroon of kleur uit de nieuwe Luxaflex Lightline® collectie en je hebt jarenlang plezier.

Foto: Galerie Le Berre Vevaud, ph. Romain Ricard Foto: Galerie Le Berre Vevaud, ph. Romain Ricard

INTERIEUR MET PERSOONLIJKHEID

De nieuwe mantra in designland is je creativiteit de vrije loop te laten en een interieur samen te stellen dat past bij jouw meest extravagante persoonlijkheid. Meubels met ronde en organische vormen zijn booming. Salontafels worden steeds aparter met tafelbladen die gemaakt zijn van een zeldzaam gekleurd natuursteen of kunstzinnig patroon.

Foto Verticale Jaloezieën van Luxaflex® en Gobon Ceramiche

CREATIEF MET KLEUR

Durf te gaan voor een natuurlijke maar wel opvallende kleur voor je raamdecoratie zoals groen. De nieuwe kleuren in de collectie verticale jaloezieën van Luxaflex® zijn stijlvol en creëren een sfeervol decor voor de rest van het interieur. Dankzij het daglicht komen de kleuren nog beter tot zijn recht en brengen ze de sfeer tot leven.

Foto: Uchronia, Think Pink exhibition! Ph. Félix Dol Maillot en Duette® shades van Luxaflex

ZONNIGE KANT VAN HET INTERIEUR

Geel is een nieuwe trendkleur waarbij de natuurlijke varianten zoals boter, honing, citroen, crêpe suzette en butterscotch als een showstopper in het interieur werken. De sfeer wordt zonnig en warmt op! Deze zandgele Duette® shades van Luxaflex® stralen warmte en gezelligheid uit met het daglicht dat er semi-transparant doorheen schijnt!

Foto: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® en Masquespacio, Paris Design Week 23

DE STIJLMAKERS VAN NU

Het is de ontwerpers van Masquespacio gelukt om een geheel eigen signatuur te ontwikkelen die in elk trendboek van nu te zien is. In Parijs werd een interieur gepresenteerd dat een spannende kleuren en vormen mix liet zien met geel als de ‘hero’ kleur. Je kunt deze trendkleur natuurlijk wat afzwakken voor in je eigen huis zonder dat vrolijke effect te verliezen. De zachtgele kleur van deze horizontale jaloezieën werkt als een natuurlijk en zonnig decor in huis.

Foto: Luxaflex® Gordijnen en boeket van Color Therapis

KLEURENTHERAPIE

De donkerblauwe kamerhoge gordijnen van Luxaflex® worden op maat gemaakt voor in jouw interieur. De rustgevende en verkoelende werking voel je en zie je meteen. Door met blauwe en paarse accenten te stylen versterk je de sfeer en maak je een mooie coördinatie met de gordijnen waardoor het interieur in balans komt.

Foto Horizontale jaloezieën van Luxaflex® en Galeria Maestria, Red Moon

TRENDKLEUR: HOT RED

‘Red Moon’ is de poëtische titel van dit interieur ontworpen door Léa Zéroil voor Galerie Maestria in Parijs. De sfeer is geïnspireerd op het hemelse fenomeen wanneer de maan zich heel laag aan de horizon bevindt en dan oranjerood kleurt. De ruimte was omgetoverd tot een enorme tent met handgemaakte designobjecten die door dit rode kleurenpalet een mystieke en contemplatieve sfeer uitstraalden. Het rode kleurenpalet met oranje en kastanje accenten is het recept om de sfeer in huis op te warmen. Luxaflex® heeft een grote selectie in natuurlijke roodtinten die voor het raam datzelfde effect hebben.