Prints, prints en nog meer print

  • Tips

Hoe pas je opvallende motieven en patronen toe in je interieur? In onze nieuwste blog geven we tips en inspiratie voor het toepassen van vrolijke prints.

Een stijlvol interieur met sprekende kleuren zorgt voor een levendige en gezellige sfeer in huis. Waar sommigen de voorkeur geven aan strak witte muren en een rustig interieur, krijgen anderen veel energie van opvallende tinten en drukke printjes. Denk hierbij aan een trendy behang, raambekleding met patronen of tegels met een kleurrijk motief. Om je te helpen bij het kiezen van prints in huis, geven we in deze blogpost tips en inspiratie voor een interieur dat nét even anders is.

Van botanisch tot grafisch

Wil je een frisse wind door je interieur laten waaien? Kies dan voor een behang met een opvallende print; de trend van dit seizoen! Er zijn talloze prints te koop, van botanisch tot grafisch en van een stenen muur tot een eigen fotowand. Als je van de natuur houdt, kun je natuurlijk een botanisch behang toepassen. Deze bloemen en bladen zorgen voor een fleurige sfeer in huis. Je kunt ook een gewaagde print uitzoeken door voor een wat drukkere variant met tekst of afbeelding te gaan. Leuk, stoer en stijlvol!

Maak een statement

Ook raambekleding speelt een belangrijke rol in de sfeer van je interieur. Wanneer je kiest voor een egale stof wordt een serene sfeer gecreëerd die rust uitstraalt. Maar juist raambekleding kan een versterkend effect hebben op de ambiance; een kleur of print zorgt voor een speelse toon waarmee je een statement kunt maken. Ook hier is een enorme verscheidenheid aan keuzes in stoffen, patronen en materialen. Kies bijvoorbeeld voor onze vernieuwde collectie Duette® Shades of Reflection Rolgordijnen; deze zijn geïnspireerd op de laatste interieurtrends, zijn verkrijgbaar in uiteenlopende motieven en passen daardoor perfect in iedere woonstijl.

Tegeltje, tegeltje aan de wand

In de keuken, badkamer of toilet zijn vaak tegels te vinden. Tegels zijn perfect om een uitgesproken uitstraling mee te creëren. Door te kiezen voor een tegel met een motief krijgt de omgeving direct een andere stijl, die doet denken aan Mediterrane invloeden. Zo kom je direct in de zomerse vakantiesferen! Stem de verfkleur van je muur hierop af om het een passend geheel te maken en de tinten vloeiend in elkaar over te laten lopen.

Groots met een klein gebaar

Houd je van prints, maar vind je het te spannend om hele wanden te behangen of te betegelen? Dan kun je ook op een subtielere manier vrolijke motieven in je interieur brengen. Denk hierbij aan warme vloerkleden met een opvallend patroon, kleurrijke kussens en prachtige schilderijen die tot de verbeelding spreken. Als je de basis neutraal houdt, kun je met deze bijzondere accessoires een vrolijke, eigen invloed in jouw huis brengen. Zo creëer je een groots effect met slechts een paar kleine veranderingen!