Trend 2020: Inner Garden

  • Trends

De nieuwste woontrend Inner Garden staat in het design tijdschrift Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen. Laat je inspireren door de nieuwste materialen en kleuren voor een natuurlijk en duurzaam interieur van de toekomst.

Door Monique van der Reijden - trendwatcher en journalist

Laat je inspireren door de nieuwste woontrend Inner Garden, die online trendmagazine Trendcompass.nl onlangs lanceerde in samenwerking met Eigen Huis & Interieur. In dit interieur staat de natuur centraal, waarbij we meer dan ooit organische vormen van buiten halen en integreren in de architectuur. De kleuren van een ongerept woestijnlandschap doen onze binnenwereld aanvoelen als buiten(land). In deze moderne haciënda breekt de trendkleur geel door als sfeermaker.

VAKANTIEHUIS

Creëer een zonnige binnenplaats als permanent vakantiehuis met de nieuwe trendkleur geel zoals we die tegenkomen in de nieuwste Pure Sense collectie van Luxaflex®. Deze horizontale aluminium jaloezieën zijn extra mat, waardoor ze een luxe uitstraling krijgen. Voor een landelijke sfeer kun je een brede ladderband kiezen (bijvoorbeeld in een crème- of zandtint). Wil je een moderne sfeer dan kies je juist niet voor een ladderband, want dat geeft een strak en grafisch effect.

Stylingtip: Sùede

Voor een coole seventies vibe in huis signaleren we suède als nieuw materiaal in huis. Met de nieuwe bank van studio Truly Truly voor Gelderland in een suède bekleding haal je ultiem comfort en luxe in huis. De hippe sofa combineert prachtig met het nieuwe cc tapis kleed uit de collectie Doodles van Faye Toogood.

NATUURLIJK

We krijgen geen genoeg van de natuur: hoe meer natuurlijke materialen en groen in huis, hoe meer sfeer! De nieuwe collectie van Made.com heeft de leukste meubelen die zowel binnen als buiten sfeervol staan. Omring jezelf met een verzameling potten vol grote kamerplanten voor een botanische draai! De nieuwe houtkleuren uit de collectie houten jaloezieën van Luxaflex® doet het natuurhart harder kloppen.

Stylingtip: meer hout

Het trendsignalement is duidelijk: houten meubelen met ronde vormen versterken de INNER GARDEN sfeer. In de nieuwe collectie van Bolia vind je bijvoorbeeld deze ronde eettafel met 1 ronde houten pilaar als onderstel. Hierdoor kun je met 6 personen ruim aan deze tafel zitten terwijl je er niet veel ruimte mee in beslag neemt. Handig als je kleiner woont.

TRENDKLEUR VOOR HET RAAM

Luxaflex® is een voorloper als het gaat om nieuwe trendkleuren en materialen met een natuurlijke uitstraling. De zandkleur van deze Duette® Shade heeft net die nieuwe verzadiging waardoor je een warme ‘glow’ krijgt als het zonlicht naar binnen schijnt. Laat toon-op-toon tinten richting geel, bruin en zachtgroen terugkomen in het INNER GARDEN interieur voor het nieuwe gevoel van natuurlijke luxe.

STEENRIJK

De kaarsenstandaard Pedra van Sam Baron voor Noma Editions is als een bijzonder sieraad voor je huis. Het prachtige natuursteen werkt als een kunstwerk; je wilt het aanraken en ernaar blijven kijken! In de slaapkamer zien we uni-kleurig bedtextiel als nieuwe trend; dit dekbedovertrek van La Redoute uit Frankrijk kun je aan twee kanten in verschillende trendkleuren gebruiken, zodat je steeds net weer even een andere sfeer creëert.

TERRA & ZWART

Het interieuradvies van de maand luidt: verf je plafond mee in de kleur van de muur.
De sfeer wordt zoveel spannender en warmer, helemaal in combinatie met stoere zwarte accenten. Bedenk wat je zwart kunt maken, zoals een kraan, een lichtarmatuur, een kozijn óf pak het iets grootser aan en ga voor zwarte houten jaloezieën.

Stylingtip

Voor een extra stoere look van de raamdecoratie kies je voor 70 mm brede houten jaloezieën met een duidelijk zichtbare ‘fire coated’ houtstructuur. Bekijk de nieuwe collectie bij uw Luxaflex® specialist.