Het hele jaar door een romantisch interieur

Valentijnsdag staat voor de deur en dat betekent dat we niet om de kleur rood heen kunnen. Het is een intense en gedurfde tint waar wereldwijd sterke symbolische waarden aan worden toegekend. Rood staat voor avontuur, verleiding en uitdaging. Voor passie, kracht en liefde. Wil jij een romantisch interieur altijd in huis hebben? In deze blog vertellen we je hoe jij de vurige kleur rood in jouw interieur kunt toepassen.

Gemotiveerd door rood

Heb je weinig energie? Dan kan rood je motiveren. De warme kleur activeert emoties en is de oerkleur onder de kleuren. Emoties die geassocieerd worden met rood zijn kracht, macht en passie. Het is daarom een erg geschikte kleur voor mensen die een oppepper nodig hebben, zoals in de werkkamer. De kleur is prima toe te passen op een hele wand, maar juist ook als accentkleur. Verf de muur rood of kies juist voor accessoires of meubilair in een rode tint, zoals een kleed of een fluwelen stoel.

Het schijnt zelfs dat sommige mensen het warmer hebben in een ruimte waarvan de muren roodgeverfd zijn. In een rode ruimte lijkt de kamertemperatuur voor je gevoel namelijk enkele graden hoger dan in bijvoorbeeld een blauwe ruimte. Denk hierbij aan een warmere nuance, zoals rood in combinatie met aardetinten of een warme roodtint met veel geelpigment, zoals koraalrood.

Beeld: vouwgordijnen van Luxaflex® en sfeerbeeld van Flexa

Hartstochtelijk rood

Rood prikkelt en is de warme kleur van de liefde. Bij het zien van de kleur rood gaat ons hart sneller kloppen en wordt onze stofwisseling zelfs geactiveerd. Daardoor kan het zorgen voor passie en romantiek in je romantisch interieur. Let wel op dat je in deze ruimte met accenten werkt zodat het niet te schreeuwerig wordt. Je slaapkamer moet immers een fijne plek zijn waar je tot rust kan komen. Ga bijvoorbeeld voor bordeauxrode kussens of donkerrood beddengoed.

Beeld: vouwgordijnen van Luxaflex® en sfeerbeelden van HKliving en Flexa

Maak een statement

Wanneer je rood gebruikt in je huis, toon je lef. Rood is namelijk een krachtig instrument waarmee een voorwerp of een ruimte wat extra pit kan geven. Denk aan een felrode muur of een rustige kamer met koraalrode raambekleding. Met rode vouwgordijnen maak jij bijvoorbeeld echt een statement in het romantisch interieur.

De veelzijdigheid van rood

Rood is een veelzijdige kleur en bestaat in vele gradaties. Van roestrood tot tomaatrood en van bordeauxrood tot koraalrood. Omdat het een sterke tint is, kan het lastig te bedenken zijn hoe je deze kleur moet combineren. Maar het kan juist voor prachtige kleurcontrasten zorgen. Aardse en warme paarstinten geven rood meer diepte, terwijl een frisse blauwtint rood juist meer eruit laat springen. Wil je een rode muur echt laten opvallen? Gebruik dan een lichte tegenhanger als wit of geel. Wil je het heftige effect meer afzwakken? Voeg rood dan samen met een neutrale bruintint of donkergroen.

Beeld: horizontale jaloezieën van Luxaflex®, sfeerbeeld van Flexa en vouwgordijnen van Luxaflex®

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden