Passie in je interieur: forever Valentine!

  • 14 februari 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Het hele jaar door een romantisch interieur! Wij geven je tips, waarmee jij je huis omtovert tot een warme en gezellige plek, vol met passie.

Kleurgebruik

Rood is de kleur van passie en liefde. Het is een krachtige kleur die opvalt en een gevoel van warmte en intimiteit creëert. Door rode accenten toe te voegen aan je interieur, kun je de sfeer er meteen romantischer en passioneler maken. Rood geeft energie en warmte en houdt je naast behaaglijk en ontspannen ook alert en bij de tijd.

Je kunt bijvoorbeeld rode kussens op de bank leggen, rode bloemen in een vaas zetten of... kiezen voor rode raambekleding! Ook kun je kiezen voor een rode accentmuur. Advies: gebruik rood met mate en vermijd grotere oppervlaktes omdat het anders een schreeuwerig geheel kan worden.

Ook andere kleuren kunnen een romantische sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan roze, paars of oranje. Deze kleuren zijn ook warm en intiem, maar hebben een iets zachtere uitstraling dan rood.

Materialen

Ook de materialen die je gebruikt, kunnen een rol spelen in het creëren van een romantische sfeer. Kies voor zachte en natuurlijke materialen, zoals fluweel, wol, hout en natuursteen.

Deze materialen geven je interieur een warm en comfortabel gevoel. Textiel is een van de belangrijkste materialen om passie in je interieur te verwerken. Zachte, zijdeachtige stoffen, zoals velours, satijn- en zijde(looks), creëren een gevoel van luxe en sensualiteit. Ze zijn perfect om te gebruiken in de slaapkamer, maar kunnen ook in andere delen van het huis worden gebruikt om een romantische sfeer te creëren.

In de Luxaflex® collectie gordijnen en vouwgordijnen vindt je warme en rijke stoffen die je interieur een vleugje liefde meegeven. Door te combineren met lichte en donkere tinten en verschillende soorten transparanties of raambekleding haal je letterlijk en figuurlijk ‘warm licht’ binnen.

Rode verticale jaloezieën van Luxaflex®

Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor een romantische sfeer. Kies voor zachte en indirecte verlichting, zoals vloerlampen of tafellampen met een diffuser. Ook kaarsen zijn perfect voor een gezellige en intieme sfeer.

Let bij het kiezen van je lampen op de volgende dingen:

  • Kleurtemperatuur: kies voor lampen met een warme kleurtemperatuur, zoals 2700 of 3000 Kelvin. Deze lampen geven een zacht en gemoedelijk licht.
  • Lichtsterkte: een te hoge lichtsterkte kan een romantische sfeer verpesten. Kies voor lampen met een lichtsterkte van maximaal 200 lux.
  • Model: kies voor lampen met een ronde of zachte vorm. Deze lampen geven een meer ontspannende sfeer dan lampen met een scherpe of hoekige vorm.
Sfeerbeeld en plissé shades van Luxaflex®

Tips voor Valentijnsdag

Als je je interieur voor Valentijnsdag extra wilt versieren, kun je natuurlijk ook wat extra's doen.

  • Leg een kleedje op de grond en zet er een paar kussens op, zodat je een romantische zithoek hebt.
  • Hang wat slingers of (hartvormige en afbreekbare) ballonnen op.
  • Zet een playlist met romantische muziek op.

Met een paar kleine aanpassingen kun je je interieur er in een handomdraai romantisch en passioneel uit laten zien. Zo maak je van Valentijnsdag een onvergetelijke dag voor je geliefde.