Summer of love

Na een jaar van veel binnen zitten, droomden we deze zomer van uitbundige feestjes en festivals. Maar helaas... Vier daarom de summer of love thuis. Monique van der Reijden deelt haar tips en tricks daarvoor.

Summer of love

Het interieur is toe aan een feestelijke makeover en explodeert met vrolijke seventies kleuren en dessins; van funky bloemen, tie-dye, regenbogen en champignonmotieven tot psychedelische en caleidoscopische prints. We love it!

Foto: Mood Summer of Love van @trendcompass.nl Foto: Mood Summer of Love van @trendcompass.nl

BEE GEES AAN

De muziek-, mode- en designrevival uit de legendarische jaren ’70 verleidt ons te genieten en expressief te zijn over wie je bent en waar je voor staat. We willen liefde, lol maken en in het moment genieten. Kies voor een vrolijke kleurenmix in het interieur. Rode aluminium jaloezieën maken van een klein raam een vrolijk lichtpuntje in de ruimte. Doen!

Foto: horizontale jaloezieën van Luxaflex® en servies van vaisselleboutique.com

MAAK MUZIEK

Felle kleuren en pasteltinten zien we toegepast in behang, kleden en servies. Voor balans in het interieur is naturelkleurige raamdecoratie een aanrader. De lichtere houtsoorten in de collectie Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® zijn het perfecte decor voor deze nieuwe woonsfeer

Foto: Desquareds resort 2022 en behang Retro Wave van 29 Wallart via Etsy

GOED HUMEUR

Behang in XXL-retroprints zorgen spontaan voor een goed humeur. Geef een speelse draai aan je levensstijl én interieur en decoreer met warme kleuren in het bruine, oranje en groene kleurenpalet. Mix met hout en beton zodat het interieur hedendaags blijft.

Foto: keramieken bekers van Studio Hecha en Plissé Shades van Luxaflex®

LUCHTIG MET KLEUR

Geef de keuken, badkamer of slaapkamer meer sfeer met Plissé Shades van Luxaflex®. Dankzij hun transparantie zijn plisségordijnen op maat perfect als luchtige raambekleding. De bloesemprint geeft een modern-romantische touch.

Foto: kaarsen Daisy van Hej-Hej en schaaltjes ‘Maria Flor’ van Bordallo Pinheiro

Stylingtip - Madeliefjes

We stylen erop los met bloemen, maar de winnaar van deze Summer of Love is toch wel het madeliefje. Verwerkt in kaarsen, kussens, parfum en servies, de boodschap is duidelijk: Lief zijn voor elkaar!

Foto: Duette® Shades van Luxaflex® en rainbow pak van 4kinship

STREEPJE VOOR MET FUCHSIA

Veel mensen kiezen voor grijs en wit als basiskleuren in huis. Het rood-paarse kleurenpalet heeft een seventies vibe waarmee een wat kil en neutraal interieur meer dynamiek krijgt. Voor een vrolijk accent is fuchsia de nieuwe accentkleur in huis deze zomer. Kies bijvoorbeeld voor semi-transparante fuchsia Duette® Shades in de keuken. Mix met een gezellige streepjesstof op de zitkussens en verf een wand in een bleke terracotta tint voor een groots effect.

BLUE LAGOON

Voor een zomerse opfrisser van het interieur kun je niet fout gaan met retro blauwkleuren zoals turquoise, kobalt en zeegroen. Houten jaloezieën versterken het tropische karakter van deze Blue Lagoon sfeer. Zet een beroemde Etna retro koelkast midden in de woonkamer en in combinatie met een grote, handgeknoopte hangmat kan het chillen beginnen.