Zomertrends 2021: Retro Vibes

Het trendmotto voor de zomer van 2021 is: Go Retro! We halen inspiratie uit de jaren ’70, ’80 én ’90 voor een warmer, spannender en relaxter interieur. Trendwatcher en journalist Monique van der Reijden inspireert je!

Zomertrends 2021: Retro Vibes

Go Retro!

Het trendmotto voor de zomer van 2021 is: Go Retro! We halen inspiratie uit de jaren ’70, ’80 én ’90 voor een warmer, spannender en relaxter interieur. We herontdekken de voordelen van verticale jaloezieën in hippe kleuren voor een nieuwe avant-garde sfeer. We gaan voor fluffy vloerkleden en abstracte kunst met kleurrijke patronen in zoete kleuren zoals roze, geel en turquoise. De smart home-raamdecoratie heeft weliswaar een retro look, maar is high tech dankzij innovatieve ophangsystemen en de slimme PowerView® Automation-bediening van Luxaflex®.

Foto: interieur van Anthropologie en verticale jaloezieën van Luxaflex®

STYLINGTIP: DENK VERTICAAL

Voor de ultieme retro look decoreer je met verticale strepen, ribbels, lamellen en schrootjes. Mix deze strakke lijnen met organische en ronde vormen voor een mooie balans in het interieur. Verf de muren in een lichte wit- of natureltint en kies voor de raamdecoratie een meer uitgesproken kleur. Deze roze verticale lamellen geven het totale interieur een trendy én warme draai. Het roze komt extra mooi tot zijn recht omdat het daglicht er direct op schijnt en hierdoor een warme gloed de kamer in wordt geprojecteerd.

Foto: kastensysteem van Montana Furniture, servies 70’s van HK Living

RETRO ELEMENTEN IN HUIS

Het modulaire kastensysteem van Montana Furniture stel je zelf samen, waarbij je uit de hipste kleuren kunt kiezen. Door de kast gedeeltelijk open te maken is er ruimte voor gezellige decoraties zoals het nieuwe geglazuurde 70’s servies van HK Living. De ronde eettafel is ook zo’n top meubelstuk uit de vorige eeuw. Het voordeel is dat je meer zitplaatsen hebt omdat er geen hoeken zijn en het is extra gezellig omdat iedereen tegenover elkaar zit. Helemaal in deze tijd waarbij we weer spelletjes spelen aan tafel is de ronde vorm een musthave.

Foto: Keramieken vazen van turi heisselberg pedersen en Twist® Rolgordijnen van Luxaflex®

TRENDKLEUREN OP EEN RIJ

Geniet even van deze organisch gevormde vazen in zeven trendkleuren op een rij. Een prachtig vergrijsd kleurenpalet met ‘hazy’ tinten zoals cool gray, almond, caramel, chalk blue en pink rose. Dit kleurenpalet kun je zó doorvoeren in de rest van je interieur. Combineer de organische vormen weer met strakke lijnen – in de vorm van Twist® Rolgordijnen – voor een mooie balans.

Foto: keramieken bekers van OGP Ceramics, wandkunst ‘Concentric Oak Diptych van Antthropologie en Kleed Indrine van muskhane.com

PATRONENTREND: DOOR DE BOCHT

In de nieuwste accessoires zien we veel dessins en patronen die als een reeks van lijnen ‘door de bocht’ gaan. Duidelijk geïnspireerd op de 70’s retrostijl krijgt de sfeer in huis hierdoor een groovy vibe!

Foto: slaapkamer van undercoverliving.com en licht houten jaloezieën van Luxaflex®

50 Shades of white

Nooit krijgen we genoeg van horizontale jaloezieën voor het raam. Deze tijdloze vorm van raamdecoratie is functioneel en zorgt voor de ultieme modern-landelijke sfeer in huis. Nieuw van Luxaflex® zijn de vele variaties in de kleur wit – van kalk tot crème en van melkwit tot amandel – die je weer kunt mixen met verschillende (hout)structuren en grafische en organische dessins. Zo geef je de slaapkamer een luxere uitstraling zonder te veel poespas.

Foto: sfeerbeeld badkamer en horizontale jaloezieën van Luxaflex®

STYLINGTIP: TEGELS IN TRENDKLEUREN EN HIPPE PATRONEN

In de badkamer anno 2021 zien we meer dan ooit keramische tegels toegepast in trendkleuren en nieuwe grafische patronen die de sfeer in de badkamer een stuk warmer en gezelliger maken. De tegels lopen door van de vloer op de wand en de styling loopt door van de badkamer naar de slaapkamer. We gaan voor groene planten, vazen en raamdecoratie in de vorm van horizontale jaloezieën in een kleur en met ladderband naar keuze.