Slim energie besparen tijdens de koude dagen

  • 5 januari 2024
  • Sophie de Keijzer
  • Trends, Tips

Komende week wordt het weer koud en guur buiten. We speculeren zélfs of we de schaatsen onder kunnen gaan binden. Wil jij het binnen lekker warm houden, zonder een torenhoge energierekening als gevolg? Wij geven je tips om slim energie te besparen.

We hebben allemaal gemerkt dat de energiekosten een steeds grotere invloed hebben op onze financiën. Daarom is men massaal hun huizen beter gaan isoleren, wordt er minder lang gedoucht en staat de kachel 's winters in veel huishoudens op maximaal 19 graden. Wanneer je je huis omtovert tot een smart home, zul je merken dat slimme apparaten je leven niet alleen makkelijker maken, maar dat ze ook bijdragen aan energiebesparing.

Wat is een smart home?

In een smart home worden apparaten aangestuurd via wifi vanuit huis, zodat ze centraal te bedienen zijn, dus ongeacht de kamer waar je je bevindt. Ook als je niet thuis bent, kun je per apparaat voor bepaalde tijdsschema’s zorgen of vanaf je vakantiebestemming je huisapparaten bedienen.

Een belangrijk onderdeel van het netwerk van apparaten is een smart home hub: een apparaat dat ervoor zorgt dat je alle apparatuur kunt bedienen met smartphone, computer of tablet. Een hub is het centrale punt van jouw smart home. Het doel van een smart home is dus gemak, maar wist je dat je er ook geld, tijd én energie mee kunt besparen?

Luxaflex® slimme raamdecoratie

Slimme verlichting

De meest bekende optie in een smart home is slimme verlichting. Deze is dimbaar, op tijd programmeerbaar en reageert op beweging, zodat je de indruk kunt wekken dat er iemand thuis is, ook als je zelf niet thuis bent. Maar er is meer. Je verlichting kan zich qua kleur en warmte aanpassen aan je stemming, de muziek van het moment of je (gemeten) bioritme. Een goed voorbeeld zijn de lampen van Philips Hue, waarmee je kunt spelen met licht en jouw huis binnen en buiten kunt verlichten, zowel functioneel als qua ambiance.

Beeld Luxaflex® en sfeerbeeld

Elektrische raamdecoratie

Een andere slimme, veilige innovatie voor in huis is ons slimme bedieningssysteem voor je raambekleding: PowerView® automation. Hiermee kun je met je smartphone, tablet of met de Pebble®-afstandsbediening je raambekleding bedienen en aanpassen op licht- en privacy behoefte. Dit kan op elk gewenst moment van de dag en vanaf iedere locatie – zelfs in het buitenland! Op deze manier heeft jouw slimme interieur altijd de perfecte sfeer, zowel overdag als wanneer de zon is ondergegaan. Vaak is het mogelijk om je slimme verlichting, raambekleding en thermostaat samen laten werken en maak je je huis een comfortabele, energiezuinige en veilige haven. Veel warmte ontsnapt namelijk via de ramen en door de raambekleding naar beneden te laten houd je de warmte binnen en de kou buiten. Essentieel tijdens de koude winterdagen!

Wist je dat je nu profiteert van maar liefst 50% korting op het tweede PowerView® product? De actie is geldig tot en met 15 februari, klik op de knop hieronder en lees meer over de actie.

Luxaflex® PowerView® Automation

Download de slimme raamdecoratie brochure

Hier vind je alle informatie over ons slimme bedieningssysteem PowerView® automation!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Energiezuinige thermostaat

In een smart home staat verantwoord omgaan met energie vaak centraal. Juist nu, met de hoge gas- en elektriciteitsprijzen.

Met een slimme thermostaat, zoals bijvoorbeeld Toon®, kun je (natuurlijk) automatisch en op afstand je verwarming regelen via een app. Stel je weekprogramma in en pas deze aan vanaf iedere locatie, zodat je huis lekker warm is wanneer jij dat wilt. Ook als je weekritme varieert, omdat je bijvoorbeeld deels thuiswerkt is dit mogelijk. Ook kun je de verwarming nog even uit laten als je later thuis bent dan verwacht en voorkom je onnodig stoken. Een bijkomend voordeel: doordat deze innovatie continu inzicht biedt in je stroom- en gasverbruik, kun je je gedrag daar op aanpassen zodat je (nog) zuiniger kan stoken, zonder op comfort te besparen.

Duette® shades met PowerView® automation en sfeerbeeld van slimme thermostaat

Saved by the bell

Heb jij al een slimme deurbel? Natuurlijk werkt de klassieke deurbel prima, maar wist je dat de slimme deurbel met je kan communiceren door een berichtje op je smartphone of door je slimme speaker? Je hoeft hiervoor niet eens thuis te zijn; verbind simpelweg je deurbel met je smartphone en videobel met de persoon bij je voordeur. Staat de postbode voor een dichte deur? Dan kun je hem dus laten weten dat hij het pakketje bij de buren kan afleveren. Handig! Bekende, slimme deurbellen zijn de Nest Hello van Google en Ring van Amazon. Of ga een stap verder en kies voor een Home Security oplossing, met camera’s en bewegingsdetector.

Slimme deurbel en sfeerbeeld van Luxaflex®

Extra isoleren doe je zo!

Wil je extra isoleren? Kies dan voor Duette® Architella® Shades, het dubbele plisségordijn met aluminium coating. Of speel in op de layering trend, door meerdere soorten raambekleding te combineren. Ga bijvoorbeeld voor verduisterende rolgordijnen in combinatie met elektrische gordijnen in de slaapkamer. Zo slaap je goed, in een donkere kamer met een prettige temperatuur.

Adviesgesprek bij een Luxaflex® specialist Adviesgesprek bij een Luxaflex® specialist

Laat je adviseren

Wil jij alles weten over de mogelijkheden en voordelen van onze slimme raamdecoratie? Onze specialisten staan voor je klaar om je te voorzien van een advies op maat. Ga langs in een Luxaflex® showroom en laat je inspireren en adviseren. Via onderstaande knop vind je een specialist bij jou in de buurt.