La Dolce Vita aan de Amalfikust

Nieuwe kleuren en decoraties veroveren deze zomer het interieur. Trendwatcher Monique van de Reijden laat zich inspireren door de kleurrijke architectuur aan de Italiaanse Amalfikust.

La Dolce Vita aan de Amalfikust

Het nieuwe geel

De bonte cultuur en kleurrijke architectuur aan de Amalfikust in Italië inspireert tot interieurs waar de zomer vanaf spat! De nostalgie en romantiek van la dolce vita uit zich in moderne folklore vol passie en plezier. Vrolijke streepkussens, rieten stoelen, gekleurde lamellen en folklore dessins brengen je huis tot leven.

Laat je verleiden door vijftig tinten geel, want deze trendkleur gaan we in veel hedendaagse interieurs terugzien. Van fris citroengeel tot pastel; als raamdecoratie is dit de perfecte kleur om een zonnig decor te creëren en het felle zonlicht te temperen. De aluminium jaloezieën uit de Pure Sense-collectie van Luxaflex® hebben een zijdezachte, extra matte coating op de pastelgele lamel voor een luxe en warmere uitstraling.

Foto: verticale jaloezieën van Luxaflex® en La DoubleJ x Laduree

Designklassieker voor het raam

Verticale jaloezieën zijn terug van weggeweest, maar actueler dan ooit. Deze echte designklassieker voor het raam garandeert optimaal uitzicht naar buiten en geeft privacy als je dat nodig hebt! Met de lamellen regel je nauwkeurig de warmte- en lichttoestroom zodat je huis energie-efficiënter wordt. Gemaakt van 98% gerecycled aluminium, dus een milieubewuste keuze.

Foto: tafelkleed + servies van LaDoubleJ, behang Mues Design en horizontale jaloezieën van Luxaflex®

Stylingtip: streepjescode rood-wit-blauw

De frisse mix van rood, wit, blauw en een tikkie geel is het meest trendy zomerpalet voor 2021.Voor een nieuwe modern-folklore sfeer in huis zijn klassieke streepdessins en horizontale jaloezieën onmisbaar. Combineer ze met handgemaakte accessoires en een bontgekleurd servies voor dat zomerse, artisanale gevoel.

Foto: Behang Jasmin van Rachel Altabas voor Yo2 Foto: Behang Jasmin van Rachel Altabas voor Yo2

Dat uitzicht!

Voor een decoratief effect in huis is panoramabehang met een abstracte en kunstzinnige uitstraling de nieuwe hype. Het is bij dit behang Jasmin van YO2 alsof je naar een enorme wandschildering kijkt. In de perfecte trendkleuren en mooi in combinatie met de horizontale of verticale lamellen uit de Pure Sense-collectie van Luxaflex®.

Foto: behang Lemon van Hovia, kan van &Klevering en bordjes van Liv Dom

Citroen? Doen!

De citroen is een dankbare decoratie op de (buiten)tafel en lekker voor in je Spa rood of als garnering bij een visgerecht. Maar deze zomer nemen we de citroen next level. We zien het citroendessin terug in stoffen, behang, servies en keramiek; hoe verkwikkend!

Foto: keramieken tegels Fornace Amalfi en horizontale jaloezieën van Luxaflex®

Handbeschilderd is in opmars

Handbeschilderde tegels, keramiek, muren en servies zijn bezig met een snelle opmars in het interieur. Bonte kleuren en traditionele dessins zijn vertaald naar het heden door jonge ontwerpers. Niet alleen landelijke interieurs, maar ook in avant-garde design en klassieke interieurs komt het folklore gevoel terug. Door het te combineren met hippe kleuren en strakke grafische lijnen ontstaat deze moderne trendy ambiance. Door de associatie met oude ambachtelijke tradities voelt dit interieur ook meteen tijdloos en vertrouwd aan.

Foto: wasbak Azriel van London Basin Company en horizontale jaloezieën van Luxaflex®

Blikvanger!

Geef de moderne badkamer een folklore draai met een kleurrijke blikvanger zoals deze handgemaakte wasbak van London Basin Company. Het dessin van deze schaal is een moderne interpretatie van traditionele patronen uit het Midden-Oosten. Met zwarte accenten verwerkt in de kranen en de raamdecoratie creëer je een moderne, stoere basis in de badkamer. De zwarte houten jaloezieën hebben een warm effect op de totale sfeerbeleving.