Een zijdezacht interieur met een fluwelen stof

  • Tips

Fluweel, velvet of velours; met deze zijdezachte stof voeg jij een vleugje luxe toe aan je interieur!

Velvet, velours of fluweel; deze stof is in alle talen en in zowel de mode- als interieurwereld helemaal hip! Dit zijdezachte materiaal geeft net dat chique tintje en zorgt voor een warme gloed in huis. Door de textuur van de stof verandert de kleur bij iedere lichtinval en kun je spelen met de sfeer. Van fluwelen banken en fauteuils tot een muur met een fluweelzachte uitstraling, deze fluweel stof is breed toepasbaar en veelal uitgevoerd in warme kleuren die passen in iedere woonstijl.

Aaibaar stofje

Wist je dat fluweel stof vroeger een begeerde en dure stof was die alleen voor de rijke elite beschikbaar was? Gelukkig is dit aaibare materiaal tegenwoordig niet meer zo exclusief en vinden we deze terug in zowel kleding als het interieur. Door de zachte glans van fluweel creëer je in een handomdraai een luxe sfeer in huis. Door bijvoorbeeld een aantal fluwelen kussens of plaids op de bank te leggen of te kiezen voor zijdezacht beddengoed, voelt de ruimte direct elegant en fijn aan.

Zijdezachte gloed

Fluweel stof hoeft niet alleen terug te keren in het interieur in de vorm van stof. Zo kun je ook je muur een zijdezachte gloed geven met Histor Perfect Effects Velvet Touch muurverf. Dit geeft een bijzonder effect op de wand en zorgt voor een fijne lichtreflectie. Ook met onze vernieuwde collectie horizontale jaloezieën kun je een luxe tintje aan de ruimte toevoegen. Dit type raambekleding is namelijk uitgebreid met ‘Pure Sense’; een zijdezachte coating op de lamel, waardoor deze een warme uitstraling aan de jaloezie geeft én, bijkomend voordeel, door deze nieuwe finish minder stof vasthoudt.

Romantische sfeer

Deze weelderige stof is niet alleen zacht en aangenaam, maar draagt ook bij aan de warmte-isolatie van je huis, werkt geluiddempend en is brandvertragend. Naast deze fijne voordelen, zorgt fluweel natuurlijk voor een luxueuze en romantische sfeer in huis. Combineer deze stof met pastelkleuren en natuurlijke materialen zoals hout of marmer voor een rustige ambiance met en Scandinavisch tintje. Heb je een industriële interieurstijl? Ook dan kun je kiezen om fluwelen elementen toe te voegen, want deze glanzende stof matcht heel mooi met staal en beton. Zo zorg je voor een vleugje weelde en elegantie in een stoere omgeving.

Red velvet

Denk jij bij velvet (het Engelse woord voor fluweel) ook direct aan Red Velvet cake? Heerlijk om op te eten, maar deze kleur is ook zeker goed toepasbaar in je interieur. Voornamelijk bordeauxrood leent zich heel goed voor deze zijdezachte stof en zo kun je een opvallend stijlstatement maken in de ruimte. Uiteraard zijn kleuren als okergeel, olijfgroen en retrobruin ook prachtige trendkleuren voor fluwelen items in jouw interieur. Als je een echte eyecatcher in huis wilt halen, kies je voor een meubel van fluweel in een felle kleur: zacht, hip en elegant!