Luxe voor een klein budget

Droom jij van een luxueus, weelderig en comfortabel huis voor een klein budget? In deze blogpost geven we je tips en inspiratie hoe jij in een handomdraai een luxe tintje aan je interieur kunt geven, op een budgetvriendelijke manier en volgens de laatste woontrends.  

Minimalisme

Het welbekende credo ‘less is more’ is bij een chic interieur absoluut van toepassing. Door alle prullaria en andere accessoires zoveel mogelijk achterwege te laten, creëer je een minimalistisch en toch stijlvol interieur. De vele spulletjes in huis laten het geheel rommelig ogen, waardoor er minder focus ligt op de grote, mooie meubels die juist een strakke uitstraling hebben. Denk hierbij aan een hotelkamer; hier zie je ook vaak weinig accessoires, wat voor rust en luxe zorgt.

Foto’s: Roomdeco, Pinterest, Catesthill

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels geven je interieur een extra ruimtelijk gevoel en laten je huis groter lijken. Een grote spiegel aan de wand in je woonkamer reflecteert een groot deel van de ruimte, wat het geheel groter doet ogen. Speel slim met het licht dat in de spiegel valt, door deze vlakbij een raam te hangen – zo zorgt de lichtinval voor een lichter interieur. Kies voor een elegante lijst om je spiegel, bijvoorbeeld van MADE, die prachtig bij je interieurstijl past.

Foto’s: Katrina Chambers en Pinterest

Zachte tinten

Ook kleuren hebben invloed op de ruimtelijkheid. Wist je dat kleuren het invallende licht weerkaatsen? Zo maken donkere tinten een ruimte optisch kleiner, terwijl lichte kleuren juist zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Om een smalle kamer breder te doen lijken, kies je voor een lichte kleur op de zijwand en het plafond, en gebruik je een donkerdere tint op de korte kopse muren. Denk aan basiskleuren als wit en grijs of andere zachte natuurtinten voor een harmonieus effect.

Foto’s: ArchZine, AllenKey House, StarWill

Elegante raambekleding

Wil je genieten van een sereen, zacht daglicht? De strakke lijnen en mooie structuurstoffen van onze collectie Silhouette® Shades geven net dat extra chique gevoel aan je interieur. De stoffen lamellen van deze collectie ‘zweven’ tussen twee transparante stoffen, wat een warm en romantisch effect geeft. Zo vermijd je het gesloten karakter van gordijnen en kun je spelen met licht, privacy en sfeer voor een exclusieve stijl.

Foto’s: Luxaflex® Silhouette® Shades

Gracieus gebaar met bloemen

Bij een luxe en stijlvol interieur, denk je ook direct aan een volle, verse bos bloemen op tafel. Bloemen en planten fleuren je interieur op en zorgen voor een vrolijke noot in huis. Je kunt ook kiezen voor kunstbloemen; deze zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden! Groot of klein, bloemen laten altijd een prettige, gracieuze indruk achter en zijn sfeerbepalend in een ruimte. Een schot in de roos!

Foto’s: The Stables en Luxaflex® Silhouette® Shades

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden