Een duurzaam interieur creëren? Wij geven je tips!

Wil jij ook een duurzaam interieur? In onze blog geven we je graag een aantal tips hoe jij op een simpele manier je huis kunt verduurzamen.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven, denk aan groene stroom, het laten plaatsen van zonnepanelen of zelfs een energieneutraal huis. Een duurzame woning is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook nog eens zorgen voor een fijne kostenbesparing. In deze blog geven we je graag een aantal tips hoe jij op een simpele manier je een duurzaam interieur krijgt.

Duurzaam interieur: Niet stand-by, maar uitzetten

Om te beginnen is het aan te raden om ongebruikte elektrische apparaten, zoals game consoles, speakers en dvd-spelers helemaal uit te zetten. Dus niet op de stand-by stand, maar volledig van de stroom af door de stekker uit het stopcontact te halen voor de meeste besparing. Ook kun je kiezen voor producten met een A+++ energielabel, die veel zuiniger zijn in hun energieverbruik.

Duurzaam interieur: Wen aan een koeler huis

In plaats van de verwarming aan te passen, kun je je lichaam ook laten wennen aan een lagere binnentemperatuur. Of trek een lekkere warme trui aan en kruip onder een dekentje! Maar kijk wel uit dat het niet te koud wordt in huis, want dat is weer ongezond. Wist je dat meubels die tegen de verwarming staan ook de warmte blokkeren? Zorg er dus voor dat banken of andere items de warmtecirculatie niet in de weg staan. En nog een tip om energie te besparen: zet de verwarming uit of laag in ruimtes waar je niet aanwezig bent – slim en kostenbesparend!

Duurzaam interieur: Mag het licht uit?

Een voor de hand liggende, maar belangrijke tip is het uitdoen van het licht als je een ruimte verlaat. Maak er een gewoonte van en je zult zien dat je per jaar veel euro’s kunt besparen. Over licht gesproken; denk ook eens na over het vervangen van je lampen door ledverlichting of spaarlampen. En ook goed om te weten is dat wassen op 30 graden maar liefst een derde goedkoper is dan wassen op 40 graden; dat is snel verdiend!

Duurzaam interieur: Energie-efficiënte raambekleding

Wist je dat er tot 50 procent van de warmte kan ontsnappen via het raam? Daarom speelt raambekleding een grote rol in energie-efficiënt omgaan met je huis. Zo zijn onze Duette Shades voorzien van een honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isolerend werkt. Doordat ook deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten deze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. Heel belangrijk dus dat je passende raambekleding hebt hangen, zodat jij op je energiekosten kunt besparen. Kijk voor meer informatie hierover hier!

Meer lezen?

Op de site van Milieu Centraal vind je veel handige en alledaagse tips over duurzaamheid in en rond het huis en lees je ook meer over de effecten van raambekleding.