A December to remember: de kersttrends van 2019

  • Trends

Ga jij tijdens de feestdagen voor een botanische, sfeervolle of toch liever een nostalgische sfeer in je interieur? Bekijk welke kersttrends we dit jaar in de woonkamers terug zien.

Sinterklaas is het land uit en dat betekent dat we de kerstspullen van zolder mogen halen. Wat zijn dit jaar de trends en welke kleuren gaan we in de woonkamers terugzien? In deze blog geven we je tips en inspiratie om jouw huis kerstklaar te maken met de kersttrends van 2019.

Feestje van fluweel

De boutique stijl gaat al een tijdje mee en is ook dit jaar niet weg te denken tijdens de feestdagen. De naam zegt het al: een samenstelling van warme tinten, gouden accenten en zacht velvet zorgt voor dat luxueuze hotelgevoel tijdens de kerst. En daar zijn veel hippe restaurants en cafés het mee eens: zij maken al jaren een feestje van fluweel. Voorlopig verlaat deze fijne stijl de interieurwereld nog niet, want ook dit jaar zijn diverse meubels en accessoires gekleed in het sfeervolle velvet. Zo bevat onze nieuwe collectie gordijnen zelfs een mooie velvet stof. Een perfecte stijl voor in de wintermaanden, maar het misstaat ook zeker niet in de warmere seizoenen.

Jungle bell, jungle bell, jungle all the way

Een andere optie is om met kerst voor puur natuur te gaan. Met deze groene kersttrend is je kerstboom allesbehalve saai. Van exotische prints tot kerstballen in de vorm van tropische dieren: het botanische thema laat niets aan de verbeelding over. We konden al niet meer om de jungle trend heen en in de kerstboom of op tafel mag deze stijl zeker niet meer ontbreken. Tegenwoordig zijn kersthangers in alle soorten en maten te verkrijgen, dus zeg maar dag tegen die gewone kerstballen. Extravagante hangers bedekt met glitters en veren gaan we veel terugzien, maar ook planten worden niet met rust gelaten: palmbladeren versierd met goud, exotische planten bedekt met nepsneeuw, alles kan en alles mag. Leg dennentakken decoratief op tafel en zorg voor een kerst op zijn groenst!

Ben je zo’n liefhebber van je exotische kerstboom dat je hem eigenlijk niet meer wilt afbreken? Blijf het hele jaar in de jungle fever en kijk hoe je voor alle seizoenen de natuur naar binnen haalt, waarbij natuurlijke prints essentieel zijn. Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen met een mooi bladermotief.

Terug in de tijd

Misschien sla je de opvallende kersttrends liever over en verlang je gewoon terug naar de klassieke kerst. Denk aan vintage kerstballen, veel dennentakken en Scandinavische cleane boomdecoratie. Daarbij zijn de traditionele kerstkleuren zoals rood, goud, groen en bruin het fundament voor deze nostalgische stijl. Versier de boom met klassieke ornamenten als kerstmannen, sprankelende engelen en gebreide gingerbread poppetjes.

Ben je opzoek naar nog meer kersttrends? Zo blijf je warm tijdens deze dagen.