Vijf tips tegen kou in huis

Brrrrr! Een koude vloer, tocht langs de kozijnen of een frisse kamertemperatuur: heb jij in de winter last van kou in huis? Wij hebben vijf handige én besparende tips op een rijtje gezet waarvoor geen grote ingrepen of hoge stookkosten nodig zijn. Met deze kleine aanpassingen wordt het een stuk aangenamer in huis!

Haal de zon naar binnen

Ook in de herfst, winter en het vroege voorjaar schijnt de zon. Benut deze dan ook optimaal. Van warmte uit zonlicht profiteer je het meest als je de gordijnen of jaloezieën opent, zodat de warme zonnestralen je huis kunnen binnendringen. Zodra het donker wordt, houd je de warmte in huis het beste vast door de ramen weer te bedekken met isolerende raambekleding, zoals onze Duette® Shades met een honingraatstructuur. Deze duurzame raamdecoratie houdt ’s winters de warmte binnen en de kou buiten, terwijl de warmte in de zomer wordt geweerd door de zonwerende functie.

kou-in-huis

Beeld: sfeerbeeld en Duette® Shades van Luxaflex®

Houd de radiator vrij

Als je radiatoren onder het raam hebt zitten, is het belangrijk dat raambekleding de radiator niet helemaal afsluiten. Je wilt namelijk niet dat de warme lucht hierachter blijft hangen en daardoor onnodig stoken. Hetzelfde geldt voor grote meubels zoals een zitbank: haal deze weg van de verwarming, zodat het niet de warmte absorbeert die je huis juist zou moeten opwarmen. Zo haal jij het meest uit je warmtebron.

Gezellige accessoires tegen de kou

Ben je niet gezegend met dubbel, maar met enkel glas? Geen paniek, zonder veel te investeren of de hele dag met de raambekleding dicht te zitten, kun je ook met enkel glas een hoop doen om de kou buiten te houden. Kleed je vensterbank aan met bijvoorbeeld een aantal grote vazen en planten. Hierdoor bedek je delen van het raam, wat niet alleen voor een deel de kou tegenhoudt, maar er ook nog eens gezellig uitziet.

Letterlijk en figuurlijk een warm gevoel in huis? Steek een aantal kaarsen aan, zodat de kamer lekker kan opwarmen. Zo creëer jij die fijne, warme sfeer in huis.

kou-in-huis

Beeld: sfeerbeelden van ferm LIVING, Luxaflex® en FEST Amsterdam

Versier de vloer

Tegels of houten vloeren opwarmen hoeft niet per se met vloerverwarming, maar kan al gemakkelijk met een groot, zacht kleed. Dit isoleert je huis een beetje meer, omdat de warmte niet verloren gaat door de vloer, zo ga je de kou in huis tegen. Ga daarnaast op zoek naar de tochtgaten bij je raam- en deurkozijnen en breng daar tochtstrips aan. Weet je niet waar de tochtende kieren precies zitten? Houd dan een aangestoken kaars kort bij de kozijnen. Buigt of flikkert de vlam? Dan tocht het op de betreffende plek.

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden