De (interieur)trends van Design Weeks Milaan, Parijs en Londen

De Design Weken van Milaan, Parijs en London zijn geweest, Trendwatcher en journalist Monique van der Reijden spotte speciaal voor u de laatste trends.

De (interieur)trends van Design Weeks Milaan, Parijs en Londen

Ontdek de 8 interieurtrends van 2022

We zijn geïnspireerd door acht trends die we hebben gespot tijdens de Design Weeks in Milaan, Parijs en Londen. Designers hebben zeker niet stil gezeten tijdens de pandemie en verrasten ons met nieuwe warme kleurenpaletten, spannende vormen en duurzame materialen. Verticale en horizontale jaloezieën maken deel uit van de totale interieurbeleving anno nu en bekennen vooral kleur. Het nieuwe interieur voelt vertrouwd, nostalgisch maar ook warm en modisch aan.

Foto: installatie I’ll Be Your Mirror’ van Elisa Ossino Milan Design Week ‘21 Foto: installatie I’ll Be Your Mirror’ van Elisa Ossino Milan Design Week ‘21

Trend 1: culturenmix

We omarmen diversiteit in alle opzichten en mixen verschillende woonstijlen én culturen in een interieur zoals in dit Milanese appartement tijdens de Milan Design Week 2021. Het interieur is meer kunstzinnig en warme bruintinten worden verkoeld met waterkleuren zoals turquoise en pastel groenblauw. Handgemaakte objecten geven daarnaast een ambachtelijk en persoonlijk gevoel.

Foto: poster Empty skatepark 2 van theposterclub.com en Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Trend 2: duurzaam & kleurrijk design

De extra matte optiek van de nieuwe trendkleuren uit de Horizontale Jaloezieën collectie van Luxaflex® zorgt voor een luxe uitstraling. Bruine, steenrode of crèmekleurige raamdecoratie versterkt een warme en rijke sfeer. In de styling is er aandacht voor kunstige prints, gekleurd glaswerk en koffieboeken voor meer aankleding en gezelligheid. Bij voorkeur is alles écht design met een duurzaam concept.

Foto: Houten Jaloezieën van Luxaflex® en keramieken sculptuur lampen van Carmen d’Apollonio

Trend 3: geglazuurd keramiek

Warme herfstkleuren zoals groen, bruin en steenrood combineren goed in een natuurlijke basis van het interieur. De grootste trend in accessoires is het hoogglans geglazuurd keramiek met grillige, organische vormen. Wij zijn verliefd op de sculptuurlampen van Carmen d’Apollonio die met haar werk doorbrak toen ze voor het modehuis CELINE sculpturen maakte en zo een nieuw breed en modisch publiek aansprak. Door keramiek, hout, glas en beton te mixen met zachte kleden, comfortabele fauteuils en kamerhoge raamdecoratie in warme kleuren is de herfstsfeer compleet.

Foto: Reimagining the classics – Hans J. Wegner & Ilse Crawford, carlhansen.com Foto: Reimagining the classics – Hans J. Wegner & Ilse Crawford, carlhansen.com

Trend 4: design icoon voor het leven

70 jaren ‘jong’ zijn deze vijf design klassiekers op een rij van Carl Hansen die ter gelegenheid van dit jubileum door topontwerpster Ilse Crawford in aardse kleuren zijn ‘aangekleed’. Ze liet zich inspireren door schilderijen van kunstenaar Per Kirkeby, wiens interesse in natuur en geologie op briljante wijze tot uiting kwam in zijn werk. "Kleur is zo nauw verbonden met onze emoties, met onze stemming," aldus Crawford, "we denken dat deze subtiele tinten zullen bijdragen aan het creëren van een warme, ontspannen en natuurlijke omgeving." En dat laatste willen we allemaal natuurlijk! Deze actuele trendkleuren zijn ook te zien in de Pure Sense trendkleuren van Luxaflex® zoals de blauwe 9011, de grijze 9010 en de steenrode 9019

Foto: umamiism.com.cn, trendkleuren uit het grafische werk van Bianca Wilson en Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Trend 5: tijdloos met streepjes en ruitjes

We experimenteren meer dan ooit met klassieke streepjes, ruitjes, blok- en grid- vormen. In het nieuwe kleurenpalet vol herfstklassiekers zoals blauw, groen, bruin en warmrood creëren we zowel een traditioneel en vertrouwd gevoel in het interieur als een modisch en hedendaagse sfeerbeleving. En dat is precies het recept voor ‘tijdloos’.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex®, streepjesvaas van aytmdesign.com en george.com

Trend 6: forever blauw

De waterblauwe Duette® Shades van Luxaflex® werken rustgevend in de ruimte en zijn perfect in de keuken, slaapkamer of woonkamer. De stylingtip hier is om meerdere blauwtinten in de kamer terug te laten komen voor een natuurlijke en verkoelende sfeer. Speel met zachte materialen, folklore dessins en sierkussens met grove breisels, franjes, klosjes voor een warme uitstraling en optimale akoestiek

Foto: Gordijnen van Luxaflex® en werkplek van andtradition.com

Trend 7: gelaagde raamdecoratie

De klassieke woonstijl is de meest luxe woonstijl met textiel als uitgangspunt. Van behang en gordijnen tot de stoffering van zitmeubelen; het zijn de zachte materialen die de verfijning en rijkdom weerspiegelen. Voor het spelen met gelaagdheid voor de ramen om optimaal het zonlicht te kunnen filteren, de kou buiten te houden én een exclusieve sfeer te creëren, brengt Luxaflex® de ultieme mix van Plissé Shades, horizontale jaloezieën en gordijnen in op elkaar afgestemde kleuren.

Foto: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® en droogbloemen

Trend 8: mannelijk

Voor de slaapkamer zijn de nieuwe trendkleuren in dit signalement mooi voor een meer stoere en mannelijke sfeerbeleving. De warme cognac kleur op de wand, de zwarte horizontale jaloezieën en het blauwe dekbedovertrek en vloerkleed maken de kamer warm met een ingetogen chic karakter.

Stylingtip: door bruin toe te voegen aan een ‘coole basis’ in de badkamer geef je de sfeer een hippe upgrade en wordt het meteen een stuk warmer en gezelliger! Speciaal voor de badkamer heeft Luxaflex® een collectie raamdecoratie die goed bestand is tegen vocht en de sfeer écht compleet maakt. Laat je adviseren door de gespecialiseerde Luxaflex® dealer voor een eerlijke, stijlvolle en functionele keuze.

Foto: badkamer ceramicasantagostino.it en badhanddoeken van metteditmer.com