Zomertijd: Let’s go red!

  • Trends

Natuurlijke materialen veroveren het interieur in alle stijlen, van modern tot klassiek. Optieken van hout, zand en steen vormen de basis en voelen zen aan, maar essentieel voor een shot energie deze zomer is de trendkleur rood. Variërend van oranjerood tot terra en burgundy: met zomers rood is de sfeer meteen voelbaar warmer, rijker en vol positieve energie. In deze blog geeft trend forecaster Monique van der Reijden bruikbare tips zodat jij een in een handomdraai een natuurlijk interieur met rode accenten creëert!

Hot retro

We willen de natuur in huis. Het liefst retro chic met hout op de wand, tegels op de vloer en glanzende horizontale jaloezieën voor de ramen. Retro rood is de hipste accentkleur om een naturellen palet wat pit te geven. Niet alleen in het interieur, maar ook in het modebeeld is rood een chique smaakmaker.

Foto: Interieur Bo Concept & Rolgordijnen met bladmotief van Luxaflex®

Sunset red

We laten ons inspireren door het gevoel dat je krijgt bij het zien van een prachtige zonsondergang waarbij de lucht oranjerood kleurt. Oranjerood wordt als belangrijke nieuwe trendkleur gemixt met bruin en zandkleurige basistinten. Hiermee ontstaat al snel een mediterrane sfeer die versterkt wordt door raamdecoratie met natuurlijke structuren, zoals de collectie Plissé Shades van Luxaflex®.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen en keukenkast Mya van burgbad.de

Natuur & Structuur

Het Deense design is beroemd om het less is more principe en natuurlijke karakter.

De monochrome naturellen basis krijgt dit seizoen een verleidelijke upgrade met steenrood, zoals in dit interieur van BoConcept. Combineer de natuurlijke structuren en kleuren met gedessineerde rolgordijnen, bijvoorbeeld met een zwart-wit bladermotief voor een verrassend accent.

Zandstorm

Het monochroom doorvoeren van een warme zandkleur (let op: ook het plafond wordt meegeschilderd) geeft de open keuken een chique en ambachtelijke uitstraling. Het raam in de keuken is essentieel om stijlvol mee te decoreren in deze naturellen sfeer. Inhakend op de nieuwste trends is er een ruime keuze in natuurlijke kleuren en ‘leemstuk’ structuren in de nieuwste collectie Luxaflex LightLine® Rolgordijnen. Het effect van het diffuus en zachte licht dat door het rolgordijn heen schijnt, is een mooie en natuurlijke sfeermaker.

Foto: Goossens Wonen, Houten Jaloezieën van Luxaflex® en servies van la redoute

Dichtbij buiten

Je knapt meteen op van veel frisse lucht in huis en het zonnetje dat vrolijk naar binnen schijnt. In combinatie met veel natuurlijke materialen in het interieur heb je de hoofdingrediënten voor ultieme well-being. Door te kiezen voor houten jaloezieën zonder ladderband is de raamdecoratie strak en modern met behoud van uitzicht in de open stand. Zo is de buitenbeleving optimaal.

Foto: MIDJ Italy en Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Stylingtip: Très Chanel

In de mode en het interieur zijn zwart, wit en rood de ultieme klassiekers. Tijdloos, elegant, modern en altijd ‘en vogue’. Door met deze kleuren te spelen in het naturellen interieur is de sfeer nooit saai. Maak de raamdecoratie extra spannend door zwarte houten jaloezieën te combineren met een witte ladderband - helemaal Coco Chanel, toch?

Foto: La Redoute en Twist® Rolgordijnen met bladmotief van Luxaflex®

Zomerslaap

In de zomer is het op een warme dag heerlijk om de slaapkamer te gebruiken als wellness room. Neem de tijd om overdag te relaxen en geniet van de natuurlijke, zomerse sfeer die je creëert met rotan, sisal en hippe dessins, zoals het zigzag motief in dit dekbed van La Redoute en bladerpatronen in deze semi-transparantie Twist® Rolgordijnen van Luxaflex®.

Foto: beige gordijnen van Luxaflex® , Salvatore Ferragamo FW22 en La Redoute

Mix & Match

Zomers rood warmt het interieur op; je hebt er niet veel van nodig om met deze signaalkleur de aandacht te trekken. Vul rode accenten aan met een basis vol trendkleuren als camel, zand en crème in combinatie met hout, steen en rotan. Voor een betere akoestiek en het ‘verzachten’ van de sfeerbeleving is de collectie Gordijnen van Luxaflex® een kwalitatieve en slimme keuze. Professioneel ingemeten en op maat gemaakt ben je verzekerd van exclusieve, perfect hangende raamdecoratie. Met optioneel de mogelijkheid om via de Luxaflex® App het gordijn op afstand te bedienen.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen en handdoeken Lizie van Mette Ditmer

Licht en sfeer in de badkamer

In de badkamer wil je geen inkijk, maar wel een zacht en diffuus licht dat sfeer creëert. Met de nieuwe Luxaflex LightLine® Rolgordijnen collectie wordt het licht gelijkmatig verdeeld en ontstaan er sfeervolle lichteffecten die gedurende de dag veranderen. Het duurzame materiaal van Luxaflex LightLine® Rolgordijnen is bestand tegen vocht en dus geschikt voor in de badkamer. Pluspunt: het is erg makkelijk te reinigen met een spons.