Vier tips om shutters in je interieur te verwerken

Hoe combineer je shutters zodat ze ook goed passen bij de rest van het huis? In deze blog geven we 4 tips!

Shutters, ook wel binnenluiken genoemd, zijn elegant, tijdloos én de ideale raamdecoratie om de warmte deze zomer zoveel mogelijk buiten te houden. De lamellen zijn namelijk verstelbaar, waardoor ze lichtinval helpen reguleren. Op deze manier kun je de hoeveelheid zonlicht zodanig regelen dat het mooi naar binnen valt. Maar hoe combineer je deze sfeervolle raamdecoratie zodat het ook goed past bij de rest van het interieur?

Interieurtip 1: Combineer met gordijnen

Houd je van een licht interieur en wil je geen donkere gordijnen in huis om ruimtes te verduisteren? Kies dan voor witte, crème of beige shutters als raamdecoratie en combineer dit met bijvoorbeeld gordijnen voor een chique en rijke uitstraling. Denk aan shutters in een neutrale, warme bruintint met doorschijnende crème gordijnen. Ga je liever voor rust en eenvoud? Kies dan voor shutters en gordijnen in dezelfde kleur.

Beeldmateriaal: witte Shutters van Luxaflex®

Interieurtip 2: Gebruik natuurlijke materialen

Of je nou een botanisch, bohemian, Scandinavisch, modern of juist industrieel interieur hebt; shutters zijn altijd een goede basis. Creëer een natuurlijke fit met de rest van de inrichting door de kleur en het materiaal van de raamdecoratie terug te laten komen in meubels en accessoires. Denk aan houten shutters in combinatie met een houten tafel en bamboe of rotan accessoires. Deze natuurlijke materialen combineren mooi met de elegante Supreme Shutters, gemaakt van houtsoorten als Abachi-hout en Paulownia-hout. Door deze combinatie straalt je huis rust uit.

Beeldmateriaal: (azuur)blauwe Shutters van Luxaflex®

Interieurtip 3: Speel met kleur

Is jouw huis juist heel kleurrijk ingericht? Ga dan voor shutters in een tint die matcht met jouw accessoires. Onze shutters zijn namelijk beschikbaar in 24 standaardkleuren in elke gewenste RAL-kleur. Zo zit er altijd wel een kleur bij die matcht met jouw interieur, bijvoorbeeld bij die antracietgrijze bank of azuurblauwe accessoires. Fan van de Flexa Trendkleur van 2022, Bright Skies? Deze luchtige, lichtblauwe tint matcht ontzettend mooi met witte, houten shutters. In deze blog lees je meer over de mooiste kleuren shutters voor dit jaar

Beeldmateriaal: zwart en witte Shutters van Luxaflex®

Interieurtip 4: Match met zwart

Heeft jouw interieur een stoere, industriële look? Ook dan zijn shutters een goede keuze, met name in een donkere kleur. De combinatie van zwart met veel zonlicht creëert namelijk een mooi contrast. Steeds meer mensen laten tegenwoordig wel iets van zwart in huis terugkomen: in het deurbeslag, de lampen, de accessoires, of zelfs in de raambekleding. Kies voor zwarte shutters in de woonkamer en laat dit matchen met je kozijnen door deze een likje zwarte verf te geven.

Tip: Al onze shutters worden op maat gemaakt. Benieuwd voor welke soort ramen shutters geschikt zijn? Bekijk dan deze blog.