True Blue - Ontdek de trendkleur blauw

  • 24 juni 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends

Met kleur kan je een persoonlijke sfeer creëren waarin je je helemaal thuis voelt. Elke kleur heeft echter z’n eigen (subtiele) invloed op je stemming. Het is dus belangrijk om de juiste kleuren te kiezen zodat je je goed voelt in een ruimte en in je woning in het algemeen.

Blauw is een veelzijdige kleur omdat het in heel uiteenlopende tinten bestaat, waardoor je een ruime keuze hebt voor jouw interieur en de gewenste sfeer – van een klassieke of industriële look tot een landelijke of vintage sfeer.

Koel af met blauw

De kleur blauw heeft de kracht om een interieur direct een uitstraling te geven, waardoor het ook frisser aanvoelt in je huis. Van de vele variaties werken tinten zoals lichtblauw, hemelsblauw of ijsblauw door associatie ook daadwerkelijk verfrissend. Je voelt je verbonden met de kalmte van de oceaan en voelt je frisser. Of het nu wordt gecombineerd met neutrale kleuren zoals wit en grijs, of met contrasterende accentkleuren zoals geel of groen, blauw blijft de ultieme keuze voor een verkoelend en ontspannen interieur.

En voor de ultieme verkoeling in huis: houd je (blauwe) raambekleding gesloten.

Beeld: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen Beeld: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Knal met blauw

Stap uit je comfortzone en ga voor felblauw of een blauwe print. Het is wel belangrijk om het knaleffect te compenseren. Combineer bijvoorbeeld groenblauw met poederroze. Ook okergeel past heel goed bij dit kleurenpalet. Nog een optie: mix een drukke blauwe print met rustige kleuren voor een speelse touch in je interieur.

Beeld: Luxaflex® Gordijnen Beeld: Luxaflex® Gordijnen

Klassiek met blauw

Voor een chique en klassieke look kies je donkere blauwtinten. Combineer met gouden details om de elegante en luxueuze sfeer die deze tint met zich meebrengt te versterken. Bovendien is het een kleur voor alle seizoenen: donkerblauw is lekker sfeervol tijdens de koudere en donkere maanden, maar in combinatie met lichte decoratiestukken creëert het ook een koele sfeer in de warmere maanden.

Productief met blauw

Blauw staat er ook om bekend de meest productieve kleur te zijn. Ideaal dus voor in je home office. Geef een muur een likje blauwe verf of voeg enkele blauwe accenten toe met raamdecoratie en deco-elementen. Kan je gelijk (dag)lichtreflectie op je beeldscherm tegen gaan en het akoestisch comfort verbeteren.

Beeld: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® Beeld: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®