Trend: Spelen met wit

  • Monique van der Reijden
  • Tips

Wit is een tijdloze basis voor je interieur, maar je kunt er alle kanten mee op! Monique van der Reijden van Trendcompass geeft zes stylingtips in deze blogpost.

Voor een ruimtelijke en natuurlijke sfeer in het interieur is wit de belangrijkste basiskleur. Maar het is belangrijk om de kleur juist toe te passen zodat de kamer niet kaal, saai of kil aanvoelt. De nieuwste interieurtrends laten gelukkig zien dat je met wit alle kanten op kunt voor een trendy en gezellig interieur. Check deze zes interieur tips voor meer sfeer in huis met wit!

Stylingtip 1: Voeg structuur toe

Met witte muren, grote ramen en een lichtgekleurde vloer creëer je ruimtelijkheid. Breng extra sfeer en karakter in het interieur met natuurlijke materialen die een structuur hebben. Dankzij wat grovere texturen wordt de tactiliteit van de materialen beter. Een handgeknoopt kleed met een hoog-laag structuur of een gecapitonneerde bank voelt bijvoorbeeld prettiger aan. Ook optisch kun je spelen met structuur. Wat dacht je van rolgordijnen met een 3D grafisch dessin voor de ramen? Het ziet eruit als een grove structuur in de stof, maar van dichtbij is de raambekleding gewoon glad!

Stylingtip 2: Toon-op-Toon

Decoreer je interieur met toon-op-toon wittinten. Transparant witte rolgordijnen hebben een hele andere uitstraling dan een witte houten tafel of stalen witte kast. De combinatie van al die witte materialen creëert een tijdloze basis om af te stylen met bijvoorbeeld een lichtblauw servies of accessoires van gevlochten materialen uit de collectie van Bloomingville.

Stylingtip 3: apricot met lichtblauw

Voor een trendy update van de sfeer in huis kies je dit najaar voor lichtblauw en abrikoos. Deze zachte kleuren ‘blenden’ naadloos met een wit interieur vol natuurlijke materialen. Schilder bijvoorbeeld één wand en je plafond lichtblauw. Je zult zien dat de sfeer aanzienlijk opknapt, maar niet minder natuurlijk of rustgevend wordt. Lichtblauw heeft namelijk een verfrissende werking. Met abrikooskleurige accessoires zoals een tafelkleed, vaas of servies mix je het koele blauw met een warme tint voor de juiste balans.

Stylingtip 4: Grafische Dessins

De ideale slaapkamer voelt sfeervol, fris en opgeruimd aan. Niets is lekkerder dan ‘s avonds languit op je bed vallen en even bijkomen van een drukke dag in een rustgevend interieur. Met wit bedtextiel en witte rolgordijnen ben je verzekerd van dat frisse gevoel. En wit is zeker niet saai als je een subtiel grafisch patroon kiest dat net wat meer diepte geeft, zoals het dekbed Layla van undercoverliving.com en onze collectie Rolgordijnen. Schilder de muur waar je bed tegenaan staat in een terracottakleur voor een behaaglijk en warm decor.

Stylingtip 5: Echt design

In een witte basis kan één apart designobject al een groot effect hebben. Het witgrijze behang Ripple van Muralswallpaper.com is een spectaculair voorbeeld van een sfeermaker in een naturel en ingetogen interieur. In de badkamer van tolkointeriors.ru zie je dat slechts een paar zwarte accenten de sfeer grafisch en stoer maken. De trendkleur roze maakt hier het plaatje compleet in combinatie met Duette® Shades als raamdecoratie. Dit is een originele designcollectie dankzij de unieke honingraatstructuur die zorgt voor extra isolatie én het uitgebreide kleurenpalet. Ons interieuradvies is hier: laat de zachtgrijze kleur uit het behang terugkomen in de Duette Shades voor een perfecte coördinatie en balans.

Stylingtip 6: Een ribbel & een motief

In een hedendaags interieur mag de ribbelstructuur eigenlijk niet ontbreken voor een grafisch effect. Maak bijvoorbeeld een lambrisering van geribbeld materiaal en hang Plissé Shades met horizontale ribbel voor het raam. De trend dit najaar is om deze ribbelstructuren te mixen met een tweede motief om zo de woonstijl te ‘sturen’ in de richting van je persoonlijke smaak. Maak de slaapkamer romantisch door een klassiek patroon toe te voegen, bijvoorbeeld in een gedessineerd dekbedovertrek. De badkamer krijgt een extra trendy look door een terrazzo motief op de vloer, tegenwoordig verkrijgbaar in tegels, gietvloer en pvc.