Trend: groen blijft het goed doen

  • Monique van der Reijden
  • Trends, Tips

Laat het nazomeren beginnen met warme herfsttinten en natuurlijke materialen in het interieur. Geniet van het natuurlijke daglicht met onze nieuwe Lightline® rolgordijnen. Zo beleef je optimaal de sfeer in huis en ben je verzekerd van privacy.

Groen en daglicht

Met een vergrijsde groentint op de wand ben je zeker van een natuurlijke basis in het interieur. De geel fluwelen bank is daarbij een zomerse en luxe sfeermaker. Nieuw als raamdecoratie is de collectie Luxaflex LightLine® Rolgordijnen die een prachtige lichtdoorlatende structuur heeft met een naturel-look. Deze raamdecoratie wordt op maat gemaakt en dus is het een aanrader om de kleur van de kozijnen af te stemmen op de kleur van baleinen en onderlat voor een mooi geheel.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

Maak het gezellig

Van een zwevende designhaard tot een stoere kaasplank met twee bijpassende kaasmessen; het najaar is hét moment om het thuis gezellig te maken. Het gevoel van comfort, luxe en stijl creëer je met stijlvolle raamdecoratie van Luxaflex® en accessoires die de zintuigen prikkelen. Groen- en geelaccenten verrijken de landelijk-moderne woonstijl.

Foto: designhaard Gyrofocus glazed, plaid Grid van Hübsch en kaasplankje van Doiy Design

Nog even buiten zitten

Tot eind oktober is het heerlijk om zoveel mogelijk buiten te wonen en steeds vaker wordt de tuin en het terras ingericht als echte buitenkamer met alles erop en eraan. De grote schuur maakt plaats voor een overkapping om zo een verwarmde loungeruimte te maken. Mooi passend bij een zwarte aluminium schuifpui is deze elektrische zonwering met zwart frame. Een aanrader voor een schaduwrijk terras.

Door groene kussens met verschillende dessins met elkaar te mixen wordt je buitenbank meteen een stuk minder saai.

Foto: kussens van Palais, overkapping van Jan de boertuin huizen en gordijnen en elektrische bediende zonwering van Luxaflex®

Kleurrijk tafelen

Dek de eettafel in gezellige herfstkleuren met geglazuurde keramieken borden en groene wijnglazen van HK Living. De totale sfeer in de keuken warmt op met een naturelkleurig tafelkleed en trendy groen dat terugkomt in de horizontale jaloezieën, een sierkussen en stoeltjes. Door te durven kiezen voor een fellere kleur zoals groen of geel creëer je een vrolijk accent in de keuken en eetkamer.

Foto: servies en glazen van HK Living, horizontale jaloezieën van Luxaflex®, servies van Sostrene Grene

Organisch

Met het Puzzle Marqueterie behang van Arte in de kleur mos geef je het interieur een exclusieve en elegante uitstraling. Het lijkt net alsof op de wand een houten mozaïek is gemaakt. De organische vormen in combinatie met zachte stoffering in meubelen en raamdecoratie maken de sfeer zacht en natuurlijk. De nieuwe kamerhoge gordijnen van Luxaflex® hangen perfect strak – ze worden op maat gemaakt! - maar dragen door de golvende plooien en de kleur groen ook bij aan de natuurlijke sfeerbeleving.

Foto: behang Puzzle Marqueterie - Moss van Art, poef Juntoo en donkergroene gordijnen van Luxaflex®

Camouflage

Jagersgroen is modisch en in combinatie met bruintinten haal je de nieuwste herfst-trend in huis. Mix met hout, kurk en gemêleerde structuren voor een subtiele camouflagetwist. De Desso Canvas tapijtcollectie verrast met grote Monstera-bladen in verschillende groentinten als dessin die dat camouflagegevoel versterken. Combineer het vloerkleed met Duette® of Plissé Shades van Luxaflex® in een bijpassende groentint, want zo komt het interieur in balans.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex® en Vloerenconcept Desso Canvas Botanical van Dessotarkett

3 stylingtips voor een luxe gevoel in de badkamer

Maak van een luxe badkamer een wellness-walhalla met de volgende stylingtips:

  1. Hoogglans tegels
    We zijn gewend aan matte, neutrale optieken in de badkamer. Maar maak je borst maar nat: er komt meer glans en glamour! Maak een lambrisering van hoogglans geglazuurde klassiek-groene tegels die je laat overlopen in een kamerhoge douchewand en je waant je in een chic boetiekhotel.

  2. Marmerlook voor de ramen
    Van oudsher creëer je met marmer een exclusieve look in het interieur. Dat de marmerlook verrassend goed werkt voor de ramen met dit rolgordijn uit de nieuwe Lightline® collectie van Luxaflex® is een echte noviteit. Mix met marmeren accessoires.

  3. XXL Spiegel
    Een extra grote ronde spiegel heeft een groots en ruimtelijk effect in de badkamer. Als een enorme ondergaande zon doorbreekt de spiegel de horizontale lijn van de lambrisering.

Foto: Luxaflex LightLine® Rolgordijnen en badkamer van floriette.at