Trend: Calmness - 6 tips voor een comfortabel interieur

  • Trends

Ontdek de trend Calmness waarin natuurlijke, zachte kleuren en hout de hoofdrol spelen.

De nieuwste woontrends richten zich op warm, zacht en comfortabel. We nemen afscheid van rechte en strakke lijnen in huis, die praktisch en functioneel aanvoelen. Dit najaar draait het juist om warmte en optimaal comfort. Denk aan lichte en zachte naturelkleuren, ronde vormen en organische materialen. Met deze zes woonideeën haal je de trend Calmness in huis; geniet en relax van een comfortabel interieur!

1. SLOW LIVING

De wereldwijde bewustwording van een duurzame levensstijl waarbij rust en vrije tijd luxer en belangrijker zijn dan geld en ‘spullen’ ligt ten grondslag aan de trend Calmness. In het interieur betekent dit dat handgemaakt design in een tijdloze setting van natuurlijke kleuren en materialen de toon zet. De kleuraccenten zijn vaak de trendkleuren die zo uit de mode komen en ons huis verrijken met een vleugje allure. Denk bijvoorbeeld aan koraal, nude en karamel. Een ander kenmerk van de trend Calmness is het gebruik van zoveel mogelijk textiel in verschillende texturen en natuurlijke ‘imperfecte’ weefsels.

2. SPEEL MET DAGLICHT

Zonder raamdecoratie is de sfeer in huis niet compleet. De reflectie van het daglicht door Twist® Rolgordijnen geeft een optisch streepeffect en een dynamische beleving aan het interieur. Kamerhoge raamdecoratie geeft sfeer, privacy en verbetert de akoestiek. Het felle zonlicht wordt getemperd en zodra het donker wordt voorkom je dat het uitzicht een ‘zwart gat’ wordt. De natuurlijke uitstraling van textiel en houten meubelen warmt de sfeer meteen op.

3. ROND & ORGANISCH

De nieuwste woontrends laten geen strak ingericht huis zien. In plaats van praktisch en functioneel gaan we voor warm, zacht en comfortabel interieur. In onze zoektocht naar hoe we zo lang mogelijk gezond en happy zijn, verandert het interieur mee naar meer luxe en ‘verzachting’. Hoe zachter het interieur, hoe beter we ons voelen. De warme sfeer ontstaat met lichte en zachte naturellen en ronde vormen en organische structuren en materialen.

4. PASTEL, NATUREL EN EEN TIKKIE ZWART

Pastelkleuren op de muur zoals roze en zalm zijn een nieuw alternatief voor de bekende witte of zandkleurige wanden. Maar hoe voorkom je dat het te ‘zoet’ wordt? Door te mixen met een koele grijstint en krijttonen. Lichtgrijze Plissé Shades voor het raam en een offwhite kleurige bank en kleed ‘neutraliseren’ de modieuze look van een pasteldecor. De grote truc is om zwarte accenten toe te voegen zoals een deur met zwarte stalen kaders, zwarte lichtarmaturen, handgrepen of pootjes. Dat zwarte contrast maakt het geheel modern en een tikkie stoer.

5. BOTANISCH BEHANG

De Engelse ontwerpster Katie Scott is beroemd geworden met haar illustraties van dieren en de botanische wereld. Eerst ter illustratie van boeken, maar nu is er een behangcollectie zodat we ook in huis kunnen genieten van haar tijdloze tekeningen. Het behang Shells van Ferm Living heeft de perfecte modekleur pastelbruin die in een witte basis een mooie sfeermaker is. Stylingtip: voeg een zwart-wit accent toe in de styling van een naturel interieur, zoals de gestreepte lamp van Oyoy Living Design.

6. MEER HOUT

Met de opkomst van duurzaam geproduceerd houtfineer en HPL-materialen die een ‘niet-van-echt’ te onderscheiden houtlook hebben, halen we snel en makkelijk de natuur naar binnen voor een comfortabel interieur. We bekleden één muur met hout en mixen met witte en zwarte accenten voor een modern-landelijke sfeer. Het nieuwe Scandinavische gevoel versterk je door het lichte hout in een 360 graden-beleving toe te passen. In de badkamer van Alape zie je hoe dat moet. Door de houtlook van de ladekast - zonder handgreep! - door te laten lopen in de wand ontstaat een monochrome uitstraling. De dikke ribbelstructuur van de verticale houten latten geeft een extra dimensie aan de sfeer. Decoreer de ramen met een witte of naturel kleur in de vorm van een strak rolgordijn of voeg ook hier nog een ‘structuur’ toe in de vorm van Duette® of Plissé Shades.