Oma’s schoonmaaktips van Luxaflex

  • Tips

Hoe krijgen we dát nu weer schoon!? Lees hier de tips!

Specifieke tips voor het schoonmaken van je raambekleding vindt je in deze blog. Maar er is meer in en om het huis dat een sopje verdient. Tegenwoordig hebben we voor elk huishoudelijk probleem wel een specifiek middeltje: een wasverzachter voor zachte kleding, een geconcentreerde vlekkenverwijderaar voor die ene vlek, een speciale anti-strepen spray voor de ramen en een aparte zeep voor de oven. Hoe krégen ze het vroeger toch voor elkaar zonder al deze moderne huis- tuin- en keukenmiddelen?! Wij van Luxaflex geven je schoonmaaktips. In deze blog delen we daarom graag onze favoriete ‘schoonmaaktips van Oma’.

Een uitje voor je uitzicht

Uitzicht naar buiten is erg belangrijk voor het woongenot. Dat willen we natuurlijk niet laten belemmeren door vieze ramen. Vooral nu de zon schijnt, vallen die stofstrepen op het raam wel erg op. Om deze vervelende strepen te voorkomen, kun je je ramen zemen met een sopje van warm water en een in parten gesneden ui.

Jaloezieën

Hoewel jaloezieën minder stoffig zijn dan gordijnen, hebben deze ook af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Voor een snelle schoonmaak kun je met een vochtig washandje voorzichtig de lamel beetpakken en in een beweging twee kanten van de lamel schoonmaken. Daarnaast kun je de stofzuiger gebruiken op de laagste stand om het meeste vuil te verwijderen. Op onze site vindt je nog meer tips en trucs.

Schone oven

Het schoonmaken van de oven is een klusje waar iedereen tegenop ziet. Na twee uur boenen sta je met spierpijn in je armen voor een oven die vaak nog niet als nieuw is. Ingebrand vet is lastig om teverwijderen, maar gelukkig is ook hier een truc voor. Zet de oven tien minuten aan en vervolgens weer uit. Zet een schaaltje met ammonia in de oven en laat het een nachtje staan. Doe ’s ochtends eerst alle ramen in de keuken open en zet de oven even open, zodat de ergste ammonia-dampen eruit zijn. Vervolgens poets je zonder problemen met een schoonmaakmiddel al het vuil weg.

Wassen met azijn

Natuurazijn is hét wondermiddel voor je wasmachine. Om deze eens grondig te reinigen draai je een programma van 90 graden zonder kleding erin en voeg je een kopje natuurazijn toe. Je wasmachine wordt hierdoor ontkalkt en de azijn doodt bacteriën, waardoor eventuele vieze luchtjes verdwijnen. Ook fijn van azijn: door een kopje natuurazijn toe te voegen aan je was, zorg je ervoor dat de kleur van je kleding behouden blijft en wordt je kleding zacht en schoon.

Fris matras

Hoe maak je een matras schoon? Een makkelijke en goedkope oplossing is de ouderwetse soda. Strooi wat soda over je matras, laat het een dagje liggen en zuig het vervolgens weer op met de stofzuiger. Soda onttrekt namelijk vocht uit je matras, waardoor kringen verdwijnen en het matras weer lekker fris is.

Wil jij nog meer schoonmaaktips van Luxaflex? Bekijk onze video!