Nieuw jaar, nieuwe interieurvoornemens

  • Trends, Tips

Een nieuw jaar betekent een nieuw begin. Maar niet alleen jij als persoon, ook je interieur kan dit jaar een frisse start gebruiken. In deze blog inspireren we je met goede woonvoornemens voor komend jaar.

Goed voornemen 1: creëer een duurzamer interieur

Plantaardige voeding, elektrisch rijden en recyclen: we gaan steeds bewuster leven, met respect voor de wereld om ons heen. Ook op het gebied van interieur is steeds meer woondecoratie duurzaam en op een verantwoorde wijze gemaakt. Zo staat interieurmerk Vitra bekend om zijn focus op duurzaamheid. En wat dacht je van de WE CARE collectie van Westwing met producten van duurzame stoffen en materialen? Laat je inspireren door duurzame interieuritems en maak niet alleen je woning, maar ook de wereld een beetje mooier!

Goed voornemen 2: kies voor verantwoord hout

Eco-vriendelijk gaat perfect gepaard met stijl. Kies daarom voor houten meubels en accessoires met een verantwoorde afkomst. Wist je dat je met het FSC®-keurmerk gelijk herkent of hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen die ecosystemen beschermen? Een FSC®-gecertificeerd bos blijft bos en wordt niet omgezet in bijvoorbeeld oliepalmplantages of mijnbouw. Het stijlvolle houten tv-meubel Calary van Westwing is bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam, FSC®-gecertificeerd hout, net als veel producten uit onze collectie Houten Jaloezieën. Verantwoord het nieuwe jaar in? Check!

Beeld: Houten Jaloezieën van Luxaflex® en tv-meubel Calary van Westwing Collection

Goed voornemen 3: energie besparen

De hoge gas- en energieprijzen van afgelopen jaar zorgden ervoor dat we allemaal op scherp stonden wat betreft ons energieverbruik. Nu we ons hier bewuster van zijn en weten hoe we deze kosten kunnen drukken, kunnen we niet anders zeggen dan: hou dit vol! Korter douchen, de thermostaat een graadje lager en isolerende raambekleding; op korte termijn zie je het terug in je portemonnee, maar op lange termijn help je de planeet er ook mee.

Beeld: sfeerbeeld van Luxaflex®

Goed voornemen 4: geef producten een tweede kans

Hergebruik is here to stay. We kopen liever geen massaproducten meer, maar zoeken naar duurzame unieke items, designklassiekers en interieuraccessoires met een verhaal. Een mooie, maar vooral duurzame ontwikkeling. Ga dit jaar eens vaker bij de kringloopwinkel naar binnen. Wie goed zoekt, vindt zelfs echte designexemplaren! Geef producten een tweede kans en wees creatief met je vondsten: verf oude vazen in een frisse kleur of hang een vintage poster aan de muur voor een stijlvol, duurzaam interieur.

Beeld: Horizontale Jaloezieën en Verticale Jaloezieën van Luxaflex®

Goed voornemen 5: recyclen

Niet alleen producten, ook materialen zijn goed te recyclen. Laat je oog dan ook wat vaker op gerecyclede producten vallen. Zo zijn onze horizontale en verticale jaloezieën een duurzame optie voor in huis. De lamellen zijn namelijk gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium. Daarnaast wordt in het productieproces energie bespaard, waardoor er 95 procent minder CO2-uitstoot is. Jaloezieën passen bovendien bij vrijwel iedere woonstijl! Passen rolgordijnen beter in jouw interieur? Kies dan voor de variant gemaakt van Sea-Tex®, ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collecties? Bekijk dan onze productpagina of bezoek een van onze dealers.

Beeld: Luxaflex® Gallery dealer showroom Beeld: Luxaflex® Gallery dealer showroom