Interieur kleuren trend: tropische kleurenexplosie

  • Trends, Tips

Wil jij graag alle kleuren van de regenboog combineren in je interieur? Onze trendwatcher Monique van der Reijden geeft stylingtips over het toepassen van deze tropische interieurtrend in huis.

Tropischer kon het niet worden in Nederland deze zomer dus wij geven je interieur kleuren die perfect hierbij passen. Met of zonder airconditioning; in de avond was een fris briesje binnen zeer gewenst. Op muggen en andere insecten die ook mee naar binnen vliegen, zitten we natuurlijk niet te wachten en dus is een hor dé oplossing! De hordeuren van Luxaflex® werken perfect en zien er, dankzij het design-profiel, strak uit. Het zicht naar buiten blijft behouden, maar je hebt geen last van insecten meer. Heerlijk om de hele nacht je raam open te houden voor een betere nachtrust. In verschillende interieur kleuren verkrijgbaar, zodat dit perfect past. Naast hordeuren hebben we ook verschillende raamhorren.

Zomers slapen

Hoe warmer het buiten is, hoe sneller de vermoeidheid toeslaat. Een paar uurtjes buiten in de zon en het is een verademing om even af te koelen in de slaapkamer. Zorg er daarom voor dat je horren plaatst, waardoor je de ramen tot laat open kunt laten staan. Een rieten kamerscherm is een echte must-have deze zomer! Voeg de interieur kleuren turquoise en blauwe kleuraccenten toe in je slaapkamer voor een hip en verkoelend effect. Witte Silhouette® Shades of jaloezieën zijn de meest tijdloze en frisse manier om je ramen mee te decoreren en de warmte te weren. Ook een hip rotan bed met tropische prints op het dekbedovertrek geven de slaapkamer een zomerse look.

Interieurtip: tropisch fruit

Smullen maar met al deze coole zomeritems voor in huis, geïnspireerd op tropische vruchten. Combineer de interieur kleuren neonlicht perzik met oranje jaloezieën of ga voor knalgele Duette® Shades in combinatie met dit Natures behang. Meer zomers wordt het niet in huis!

Grensgebied

Je tuin hoort bij je huis! De woonruimte die je binnen hebt, breid je uit zónder dat het buitengevoel verloren gaat. Laat de vloertegels van binnen naar buiten doorlopen voor een minder ‘harde overgang’. Optisch verleng je hiermee je woonkamer tot aan de rand van het terras. Decoreer je muur met een tropisch behang en laat geel als trendaccent in je interieur terugkomen voor een zomers tintje.

Trend: multicolour

Een multicolour zitkamer; het kan tegenwoordig niet gek genoeg. Alle kleuren van de regenboog worden gecombineerd en toch matcht alles prachtig met elkaar. Plissé Shades zijn deze zomer trouwens onze favoriete raamdecoratie! Dit wordt écht een trend op interieurgebied.

Zonwering in stijl

In de zomer realiseren we ons weer hoe fijn het is om goede zonwering te hebben. Met buitenjaloezieën houd je de felle zon buiten, maar ook de warmte binnen wordt aanzienlijk gereduceerd met een rolgordijn aan de buitenzijde van je kozijn. Tegelijkertijd wordt de totale uitstraling van je huis strakker en moderner. Zo creëer jij zonwering in stijl deze zomer!