Happy holidays: 7 interieur- en stylingtips voor de feestdagen

Het is december! Het ideale moment om je huis warmte en gezelligheid te laten uitstralen. Hoe je dit met raamdecoratie combineert? Daar vertelt trendforecaster en journalist Monique van der Reijden alles over!

December is hét moment om de ramen te decoreren met sfeervolle jaloezieën, shades en gordijnen. Het rijke gevoel dat ontstaat als je nieuwe raamdecoratie hebt, draagt meteen bij aan de warmte en gezelligheid in huis.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex® en kerstbal van Vondels

Tip 1: functie & sfeer

Sfeervolle raambekleding staat garant voor voor gezelligheid! In de keuken is functioneel daglicht net zo belangrijk, dus kies dan voor functie en sfeer met het Top-down/Bottom-up systeem van Luxaflex®. Bovenstaande Duette® Shades kun je vanaf de bovenkant, de onderkant of ergens daar tussenin openen, zodat altijd de perfecte balans ontstaat tussen daglicht, uitzicht en sfeer! Wil je niet veel, maar wel de mooiste kerstballen van dit seizoen? Kijk dan eens bij Vondels.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex® en lamp Magma van Pulpo

Tip 2: zwart & licht

Wat voor ramen, buitendeuren, hoge kiepramen of pui je ook hebt; de collectie van Luxaflex® heeft een passende oplossing voor elke deur of elk raam. Door voor deze op maat gemaakte shades te kiezen in een donkere kleur, zoals antraciet of zwart, ontstaat een mooi contrast met de witte wanden en wordt de sfeer minder steriel en stoerder. Door in deze winterse tijd meerdere sfeerlampen te combineren met een sculpturale vaas met een bessentak van Pulpo en een ‘groepje’ kaarsen, is de luxe en ingetogen feestelijke sfeer compleet.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex® , servies van &Klevering en klein vaasje van Klong en badkamermeubel Finion van Villeroy & Boch

Tip 3: badkamer upgrade

Vaak is een badkamer wit, maar daar komt steeds vaker verandering in. We voegen kleur en contrast toe voor meer sfeer! Probeer voor het raam eens antracietkleurige Plissé Shades van Luxaflex® in combinatie met het badkamermeubel Finion van Villeroy & Boch. De ‘innovaters’ onder ons schilderen de wand mee in de bordeauxtint voor een monochroom effect.

Foto: installatie van 10 kandelaren ‘A Flame for Research’ tijdens de Milaan Design Week Foto: installatie van 10 kandelaren ‘A Flame for Research’ tijdens de Milaan Design Week

Tip 4: kunstkandelaar

Een nieuw trendsignalement zijn kandelaren, die de show stelen in huis. Het worden steeds meer kunstwerken waar het kaarslicht onderdeel van uit maakt. Laat je inspireren door de installatie van 10 kandelaren ‘A Flame for Research’ voor een nieuwe kijk op deze minisculpturen. Vooral in deze tijd is elke dag ‘kaarslichtdag‘, dus haal die designkandelaren maar in huis.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex® , servies van &Klevering en klein vaasje van Klong

Tip 5: takken & bessen

Hippe trendkleuren in raambekleding, zoals nude en bordeauxrood, mixen goed met de belangrijkste accentkleur tijdens de feestdagen: rood! Het rode kerstservies van &Klevering is zo verleidelijk decoratief dat je nu al wilt beginnen met het dekken van de kersttafel. Combineer deze feestelijke accessoires met bessentakken. Een grote tak in een vaas is al genoeg of leg de takjes gewoon los op de kersttafel met wat kerstballen ertussen. Zo haal je het winterse buitengevoel naar binnen.

Foto: kerstballen, glazen designvaas en Birds by Toikka van iittala Foto: kerstballen, glazen designvaas en Birds by Toikka van iittala

Tip 6: een geschenk dat blijft

De collectie van iittala staat op eenzame hoogte als het gaat om tijdloos, iconisch en Scandinavisch design. Laat met kerst de belangrijke mensen in je leven zien hoeveel je om hen geeft met een duurzaam en uniek cadeau dat ze nooit vergeten. Deze iconische vogels uit de collectie Birds by Toikka van designlegende Oiva Toikka zijn met de hand vervaardigd en mondgeblazen in de glasfabriek van iittala. Deze vogel in amethist heeft een elegante vorm in een van de zeldzaamste kleuren van iittala. Het stralende amethist verandert afhankelijk van het licht van diepblauw naar levendig paars. Een duurzaam gemaakt geschenk dat blijft!

Foto: Sfeerbeeld Luxaflex® en Bloomon Cinnamon Celebration kerst ‘21

Tip 7: duurzaam opwarmen

We willen een duurzame kijk op wonen, maar natuurlijk niet aan sfeer inleveren. Geen probleem! Ga voor de duurzame collectie blinds en gordijnen van Luxaflex® en kies daarbij warme, natuurlijke kleuren en rijke stoffen zoals linnen en fluweel. Decoreer de muur met een optische lambrisering in bordeauxrood van Little Greene voor een modern-klassieke draai die de hele kamer ‘opwarmt’.