Trend: Leef als een Griekse God in Nederland

Creëer een zonnig interieur dat doet denken aan dat idyllische Griekse vakantiehuis. Kies een loungebank voor buiten die binnen ook gebruikt kan worden en hang horizontale jaloezieën voor de ramen met een stoere wit ladderband voor een meer landelijke woonstijl.

Trend: Leef als een Griekse God in Nederland

Dat we anno 2020 nog steeds geïnspireerd raken door de oude Griekse cultuur, zegt genoeg over de grootsheid ervan. De goddelijke buitensfeer van toen herleeft in het interieur van nu met veel witte en blauwe accenten. Op de grens van binnen en buiten filteren we het daglicht met raamdecoratie die via een app op afstand te bedienen is met Luxaflex® PowerView® Automation. Tijdens lome zomerdagen kunnen we zo, net als de Grieken, de hele dag loungen en chillen. Geniet van de nazomer!

Door: Monique van der Reijden - trendwatcher & journalist

VAKANTIEHUIS

Creëer een zonnig interieur dat doet denken aan een idyllisch Grieks vakantiehuis. Kies een loungebank voor buiten die binnen ook gebruikt kan worden en hang horizontale jaloezieën voor de ramen met een stoere wit ladderband voor een landelijke woonstijl. Combineer dit met een rotan fauteuil en maak de ‘buitensfeer’ compleet.

STYLINGTIP: Wandschildering

We willen allemaal graag een persoonlijk en origineel interieur. Dus waarom niet zelf een wandschildering maken? Laat je daarbij inspireren door de Griekse oudheid, net zoals kunstenaar Roberto Ruspolis. Hij vertaalt de heroïsche strijders van toen naar een hedendaagse wandschildering.

KALMTE IN HUIS MET ZACHT BLAUW

Het interieur van de toekomst heeft een steeds zachtere en daardoor comfortabelere uitstraling. Afgeronde vormen en zachte materialen zijn hierbij essentieel, in combinatie met de trendkleur lichtblauw. Meer dan ooit wordt met de kleurennuances van water, wolken en de hemel gespeeld om een interieur een frisse en dromerige look te geven. Bij een hoog en smaller raam zijn de 25mm brede aluminium jaloezieën mooi om toe te passen voor een verfijnd en modern effect. In de Pure Sense collectie van Luxaflex® is de kleur 9011 aan één kant mat donkerblauw en aan de andere kant lichtblauw zodat je kunt variëren met deze twee trendkleuren.

NET ECHT MARMER

Marmer is momenteel hét materiaal voor luxe in het interieur. Met de nieuwe Sense of Marble tapijtcollectie van Desso haal je de monumentale look van marmer in huis, gecombineerd met de warmte en het comfort van een zacht tapijt. Combineer met witte houten jaloezieën van Luxaflex® – al dan niet met zichtbare houtnerf structuur - zonder ladderband voor een strakke en zo grafisch mogelijke raamdecoratie. Vazen en schalen in Griekse stijl, denk aan zuilen, bogen en trapvormen in wit keramiek of marmer, gebruik je als decoratie bij deze trend.

ZO OUD ALS DE WEG NAAR ROME

Niet alleen marmer, ook terrazzo dateert uit de Griekse oudheid en werd gebruikt als materiaal om te bestraten en minder zichtbare wanden te decoreren. Het composietmateriaal of de ‘look’ ervan is nu razend populair door het duurzame karakter. Het is namelijk gemaakt van restafvalmaterialen zoals marmergruis, plastic, glas en bio resin. Mix met wit en neonblauw voor een Griekse sfeer!

3 STYLINGTIPS OM TE SLAPEN ALS EEN GRIEKSE GOD

Hemels slapen in een trendy slaapkamer doe je met dit zomerse stylingadvies:

  1. Slaap luxe en comfortabel in hemelsblauw bedtextiel van Suite 702 (vergeet niet ook het hoeslaken voor het matras in dezelfde kleur erbij te combineren)
  2. Lees het boek Mythos in plaats van te Netflixen voordat je gaat slapen
  3. De geurkaars Zeus is een zwoele geur voor meer sfeer
  4. Met witte Plissé Shades van Luxaflex® is je raam gedecoreerd op een ingetogen manier; de zigzag structuur en de verticale transparante streep laten het zonlicht op een subtiele manier naar binnen schijnen zonder verdere inkijk!