GreenScreen SeaTex® stoffen van Luxaflex: duurzaam en trendy

  • 4 augustus 2023
  • Max Roodhoed
  • Trends, Nieuws

Plastic afval in de oceanen is een groot probleem. Jaarlijks komt er tussen de 4 en 12 miljoen ton plastic in de oceanen terecht. Dit plastic heeft een negatieve impact op het milieu en de dieren die in de oceanen leven.

Luxaflex® wil een bijdrage leveren aan het verminderen van plastic afval in de oceanen. Daarom heeft het bedrijf GreenScreen SeaTex® stoffen ontwikkeld. Deze stoffen zijn deels gemaakt van gerecycled plasticafval uit de oceanen en zijn te vinden in de collecties Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën.

Duurzaam en trendy

GreenScreen Sea-Tex® stoffen zijn een duurzame keuze voor je interieur. De stoffen zijn deels gemaakt van gerecycled plastic afval, waardoor je helpt om de plasticsoep in de oceanen te verminderen. Maar natuurlijk zijn deze stoffen ook prachtig en trendy. De stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor je ze kunt combineren met elk interieur.

GreenScreen Sea-Tex® rolgordijnen van Luxaflex® GreenScreen Sea-Tex® rolgordijnen van Luxaflex®

Wat is GreenScreen SeaTex®

GreenScreen SeaTex® is een productprogramma van Hunter Douglas, in samenwerking met materiaalinnovator Bionic® Yarn. Het programma heeft tot doel teruggewonnen plastic afval van de kustlijn om te zetten in hoogwaardige weefsels. Greenscreen® Sea-Tex® is 's werelds eerste zonwerende stof gemaakt van 50% gerecycled plastic afval uit de oceaan. Hiermee draagt Luxaflex® bij aan het verminderen van de impact van plasticvervuiling en het stimuleren van een circulaire economie. Als grondstof voor dit doek wordt Ocean Bound Plastic gebruikt, plastic dat direct uit de oceaan komt, of dat een grote kans heeft dat het in de oceaan terecht komt, dus afkomstig uit de kuststreek.

GreenScreen Sea-Tex® rolgordijn van Luxaflex® GreenScreen Sea-Tex® rolgordijn van Luxaflex®

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populaire vorm van raamdecoratie, zowel thuis als op de werkplek. Rolgordijnen zijn namelijk zeer praktisch en bieden een groot aantal voordelen. Rolgordijnen kunnen je helpen om je privacy te beschermen door inkijk van buitenaf te blokkeren. Dit is vooral belangrijk voor slaapkamers en badkamers, maar kan ook nuttig zijn in andere ruimtes, zoals de woonkamer en de keuken.

Rolgordijnen met een doek uit de GreenScreen SeaTex® collectie dempen het licht en kunnen helpen om de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten te houden. Ze verbeteren het akoestisch comfort in een ruimte, omdat schelle geluiden worden gedempt.

Rolgordijnen passen in elk interieur, van een klassieke via een moderne of een industriële uitstraling en ze zijn zeer eenvoudig te bedienen. Ze kunnen met de hand (met LiteRise® bediening), een kettingbediening of elektrisch, met PowerView® Automation worden opgetrokken en neergelaten en zijn bijna onzichtbaar als ze opgerold zijn. Dit maakt ze een goede keuze voor ramen die zichtbaar zijn vanaf de straat.

Rolgordijnen zijn ook  gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen met een stofzuiger of een vochtige doek worden gereinigd.

Verticale Jaloezieën

Ook in de Luxaflex® collectie verticale jaloezieën vind je  GreenScreen SeaTex® stoffen. In Nederland worden verticale jaloezieën vaak geassocieerd met kantoren, leslokalen of de tandarts, maar ook in huis is deze veelzijdige binnenzonwering vaak en prachtige en praktische oplossing. 

Verticale jaloezieën kunnen worden versteld om de hoeveelheid lichtinval te controleren. Dit is handig in verschillende situaties, bv. bij beeldschermwerk, als je TV kijkt of een dutje wil doen of juist volop wil genieten van zonlicht in je kamer. Een ander voordeel: verticale jaloezieën kunnen perfect worden toegepast bij lastigere ramen, zoals ramen met schuine kanten, erkers en schuifpuien. 

De producten zijn (handmatig) te bedienen met een stang, koord of ketting. Of kies voor ultiem gemak en luxe met PowerView® Automation. Vast staat dat alle bedieningsopties kindvriendelijk zijn. Kindveiligheid is voor ons namelijk prioriteit nummer 1.

Heb je vragen of het assortiment GreenScreen SeaTex® stoffen of de producten waarin ze worden toegepast? Neem contact op met een Luxaflex® verkooppunt.

GreenScreen Sea-Tex® verticale jaloezieën van Luxaflex®