Een zomerse sfeer met pastelkleuren, strepen en aqua

  • Tips

Sorbetijsjes, zwembaden en de Italiaanse rivièra: voor trendwatcher Monique van der Reijden is het een bron van inspiratie voor een zomerse sfeer in huis.

Het is hartje zomer en de meeste mensen genieten regelmatig op het strand of in het zwembad. Dit vormt een bron van inspiratie voor binnen. Geef jouw interieur een trendy draai met een mix van pastelkleuren die doen denken aan Italiaanse gelato in de smaken pistache, limoen en abrikoos. Deze pastelkleuren matchen perfect met elkaar. Lees hoe je deze en andere zomerkleuren in huis haalt, bijvoorbeeld in de vorm van raambekleding. Dit is een belangrijk functioneel sfeerelement: het houdt de hitte en het felle zonlicht buiten en je haalt er snel een kleurrijk accent mee in huis.

RONDREIS DOOR ITALIË

Ooit op rondreis geweest door Italië? Stijlvoller, nostalgischer en eleganter wordt het niet! Los van het overheerlijke eten zie je de meest prachtige decors die zo door te vertalen zijn naar een kleurenpalet voor thuis. Zelfs de romantische bloemenprints die in de jaren '50 langs de Italiaanse Riviera zo populair waren, zien we nu terug als patroon in de nieuwste Plissé Shades collectie. Decoratief en verleidelijk sfeervol bestaande uit pastelkleuren!

STYLINGTIP: FRISSE WIND MET NEO MINT

Decoreer je wand of raam in de nieuwste trendkleur neo-mint en laat zo figuurlijk een fris windje door je huis waaien. Een grafisch lijnenspel op de muur maakt het extra hedendaags. Breng een diagonale streep en blokpatroon aan met afgeronde houten latten in een contrasterende pastelkleur. Voor de ramen zijn neo-mintkleurige aluminium jaloezieën een goede manier om de strakke grafische lijnen door te trekken met pastelkleuren.

ZWEMBADSTIJL IN HUIS

Het laten doorlopen van de vloerkleur in de lambrisering is een nieuw trendsignalement. We noemen dit ook wel het zwembadgevoel in huis, helemaal als het om een aquakleur gaat! De inrichting met kleine afgeronde retro meubelen in combinatie met pop-art achtige decoraties geeft een nostalgisch jaren '50 gevoel. Dus geen zware grote hoekbanken meer, maar lichtgewicht design op pootjes dat makkelijk te verplaatsen is.

INSPIRATIE: CIN CIN IN PARIJS

Restaurant Cin Cin in Parijs is ontworpen door interieurarchitect Michael Malapert en heeft een van de coolste interieurs in dit genre van de laatste jaren. Nostalgie, romantiek, intieme sfeer en de nieuwste trends komen samen in het interieur van dit restaurant. Het interieur is een knipoog naar de Italiaanse badplaatsen van de jaren '70 met zijn gelateria’s waarbij het ijs een bron van inspiratie is qua textuur en kleur: denk aan sorbetijsjes van citroen, pistache en perzik.

Soft-Pop kleuren zijn nostalgisch en trendsettend, net zoals onze aluminium jaloezieën. Na de introductie van deze designklassieker voor het raam in 1951 werden de jaloezieën als moderne raamdecoratie zo populair dat de nieuwe generatie ermee opgroeide en het merk ‘Luxaflex’ een begrip werd als het ging om het decoreren van je raam.

AT THE POOL

Prachtig dit top down beeld van Diablo outdoor meubelen bij het zwembad. Je ziet meteen dat deze tafels en stoelen afzonderlijk maar ook aaneengeschakeld mooi zijn voor zowel buiten als binnen. Wit en blauw is een tijdloze combinatie in huis met altijd en fris en zomers effect. Deze witte Plissé Shades zijn net wat spannender dankzij een verticaal streepdessin in zilverglans.

BLAUWE STREEP

De klassieke streep gaat nooit verloren in het interieur en brengt altijd meteen een zomerse sfeer in huis. De nieuwste woontrends spelen met de streep in de vorm van lichtreflecties. Met jaloezieën voor de ramen heb je ook een optisch streeppatroon, want door te spelen met het licht ontstaat er op de wand en vloer een decoratief motief.