Vloer inspiratie: de vloer als basis van je interieur

  • Eline van Dijk
  • Tips

De vloer is de basis van je huis. Zorg er daarom voor dat deze perfect matcht met de rest van het interieur. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Het is een essentieel onderdeel in huis: de vloer. Van gietvloeren tot tegels of visgraat parket, de mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Je kunt kiezen voor een moderne uitstraling, een klassieke look, opvallende kleuren of neutraal wit. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wil je je huidige interieur een kleine make-over geven? Lees dan verder en ga aan de slag met onze vloer inspiratie!

Vloer inspiratie: Voor elke ruimte een vloer

Heb je het geluk dat je een nieuwe vloer mag uitkiezen? Kijk allereerst eens goed naar de ruimte waarin de vloer komt te liggen. Is het een kleine ruimte? Dan is het een goed idee om diezelfde vloer door te trekken naar andere ruimtes. Valt er weinig licht in de ruimte? Kies dan voor een lichte, effen vloer. Is de kamer groot van formaat, dan kan een visgraat parketvloer een prachtig effect geven. Zeker als het daglicht er mooi gefilterd op valt, zoals met luxueuze Silhouette® Shades.

Naast de uitstraling van een vloer, is het handig om na te denken over het onderhoud. Zo heeft een parketvloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig en zijn houten vloeren over het algemeen lastiger schoon te maken. Een gietvloer daarentegen is erg gemakkelijk in onderhoud, maar ook geluiddempend en daarom helemaal kidsproof. En wist je dat een gietvloer heel goed te combineren is met vloerverwarming?

Vloer inspiratie: Een stijlvol kleed

In sommige gevallen is er geen optie om een nieuwe vloer te leggen. Met een kleed kom je dan al een heel eind; daarmee kun je de ruimte een compleet frisse uitstraling geven. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten, dus je vindt er altijd één die bij jouw interieurstijl past. Houd je van een vintage look? Kies dan bijvoorbeeld in de woonkamer voor een prachtig warm kleed met een nostalgische look. Overweeg ook een zacht kleed naast je bed in de slaapkamer; heerlijk op die koude winterochtenden!

Bij vloerkleden geldt overigens: drukke patronen combineer je het beste met rustige, neutrale raambekleding. Een neutraal kleed staat juist mooi bij opvallendere raambekleding, zoals vouwgordijnen met een botanische print.

Vloer inspiratie: Mix & match

Over het algemeen stem je de meubels en raambekleding af op de kleur en het materiaal van de vloer. Vaak wordt gekozen voor een complementerend kleurschema, waarbij bijvoorbeeld de raambekleding een andere kleur heeft dan de vloer, maar er wel goed bij past. Door juist de raambekleding in exact dezelfde tint als de vloer te kiezen, creëer je een verrassend effect, zoals hieronder te zien is met onze verticale jaloezieën. De lamellen hebben vrijwel dezelfde kleur als de houten vloer, wat een warm gevoel oproept in het interieur. Een contrasterende muurkleur en opvallende accessoires maken het geheel af.