5 tips voor een kindvriendelijk én stijlvol interieur

Is er een kleintje op komst? Dan is het tijd voor enkele aanpassingen in en om het huis, zodat je een fijne omgeving creëert waar kinderen kunnen rondrennen. Veilige stopcontacten, traphekjes en een speelhoek zijn daarbij belangrijk, maar je wilt ook dat je interieur een stijlvolle uitstraling houdt. Daarom geven we hier 5 tips waarmee je je huis omtovert tot de ideale leefplek voor jezelf én de kleintjes.

1. Kidsproof meubels

Voor een stijlvol en kidsproof huis hoef je niet meteen een heel nieuw interieur aan te schaffen. Is je bank of eetkamerset toch toe aan vervanging, dan is het slim om te kiezen voor meubels met ronde vormen die je makkelijk kunt schoonmaken. Kies bijvoorbeeld voor hippe Scandinavische stoelen van kunststof – stijlvol én praktisch. Kinderen houden bovendien van zachte materialen. Leg daarom wat comfortabele kussens of plaids op je bank, zodat ze een knus hoekje hebben om in weg te kruipen.

Foto’s: Luxaflex® en Home Polish

2. Zachte kleden

Kinderen kunnen zich uren op de grond vermaken met speelgoed. Een houten of stenen vloer kan dan al snel koud en hard aanvoelen. Kies daarom voor warme, zachte kleden in de woonkamer, speelkamer of kinderkamer. Of je nu voor een neutrale kleur of een kleurrijke print gaat: het creëert meteen een gezellige sfeer én staat stijlvol.

Fotos: Biggelaar, Ferm Living en Apartment Therapy

3. Veilige raambekleding

Kleine kinderen zijn hartstikke nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. In huis kunnen simpele dingen als loshangende koorden daardoor een gevaar vormen. Gelukkig zijn er verschillende systemen die je raambekleding helemaal kindveilig maken. Denk aan PowerView® Motorisation, een systeem waarmee je je raambekleding via een Pebble-afstandsbediening, app of zelfs je smart home-systeem bedient. Bij jaloezieën is het koordloze LiteRise® systeem ideaal – hiermee trek je de jaloezie met je hand omhoog of omlaag.

Foto’s: PowerView® Motorisation en Duette® Shades van Luxaflex®

4.Slimme opbergruimtes

Uiteraard hoeft je huis niet altijd perfect opgeruimd te zijn; we zijn tenslotte ook maar mensen. Wel is het heel fijn als je kinderspeelgoed en andere knutselspullen overzichtelijk opbergt, zodat jijzelf, maar ook je kind het eenvoudig kan wegleggen en terugvinden. Kies voor een stijlvolle opbergkast met transparante dozen of speelse opbergzakken. Ga je liever voor een kast met handige lades? Denk dan aan veiligheidshaakjes, zodat er geen kindervingertjes klem komen te zitten.

Foto’s: Sfeerbeeld van Pinterest, Studio McGee en Ikea

5.Planten en bloemen

Het lijkt misschien overdreven, maar zelfs de planten en bloemen die je in huis haalt kunnen een gevaar voor kinderen zijn. Voor de hand liggend is dat cactussen niet zo veilig zijn. Let ook op dat die kleurrijke bos bloemen geen giftige exemplaren bevat. Om het veilig en makkelijk in onderhoud te houden, kies je voor weelderige planten met zachte bladeren. Tip: kies voor hangplanten aan het plafond!

Foto’s: New Darlings, Luxaflex® en The Kitchn

 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden