3 redenen om te kiezen voor rolgordijnen in de slaapkamer

  • Trends, Tips

Bij de inrichting van de slaapkamer, wordt er niet snel aan raamdecoratie gedacht. En dat terwijl het zo belangrijk is om goed te ontspannen en slapen. Uiteraard zijn er verschillende opties maar één soort is voor bijna iedere woonsituatie en interieurstijl geschikt: rolgordijnen. Waarom, dat leggen we je hieronder uit!

1. Een match met iedere interieurstijl

De één houdt van opvallende prints, de ander van een neutrale kleur voor het raam. Het fijne aan rolgordijnen is dat er voor iedere slaapkamer en woonstijl een match is. Van natuurlijke, aardse tinten tot grafische prints: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wie op zoek is naar extra sierlijke rolgordijnen met een serene uitstraling is er de nieuwe Luxaflex LightLine® Rolgordijnen. De dessins en kleuren van deze collectie zijn ideaal voor designliefhebbers en opgedeeld in drie thema’s: Global, Nordic en Luxury Living. Laat je inspireren door de interieurips in deze blog!

Beeld: Luxaflex® Rolgordijnen en Luxaflex® Lightline® Rolgordijnen
Beeld: Luxaflex® Rolgordijnen Beeld: Luxaflex® Rolgordijnen

2. De oplossing voor een dakraam

Tegenwoordig hebben steeds meer nieuwbouwhuizen en slaapkamers een dakraam. Niet elk type raambekleding is daarvoor geschikt, maar een op maat gemaakt rolgordijn is in dit geval de oplossing. Lees deze blog voor meer informatie

3. Een betere nachtrust

Wie last heeft van slaapproblemen, doet er goed aan om te investeren in kwalitatieve raambekleding. De meeste mensen slapen namelijk het beste in een donkere, koele kamer. Met verduisterende rolgordijnen zorg je het hele jaar voor een donkere slaapkamer. Nog een voordeel: ze werken isolerender dan een transparant rolgordijn. Met andere woorden: in de winter houdt een verduisterend rolgordijn de warmte beter binnen en in de zomer weert het de kou beter. Zelf hoef je alleen nog je favoriete kleur of print uit te zoeken!

Zoek je toch een meer lichtdoorlatend rolgordijn? LightLine® Rolgordijnen filteren het daglicht op een zachte manier en creëren een bijzondere sfeer in de slaapkamer.

Beeld: Luxaflex® Rolgordijnen

4. Keuze uit duurzame stoffen

Vind je duurzaamheid een belangrijk thema? Onze collectie Rolgordijnen bevat geavanceerde, duurzame stoffen, zoals GreenScreen Sea-Tex™ gemaakt van Bionic® Yarn, de eerste rolgordijnstof ter wereld die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. De collectie is Cradle to Cradle Bronze gecertificeerd en dus op een verantwoorde manier en met respect voor de natuur geproduceerd.

Ook met de nieuwe Lightline® Rolgordijnen maak je een duurzame keuze. Deze zijn namelijk gemaakt van een nieuw materiaal van 35% polyester en 65% polypropyleen en zijn duurzaam geproduceerd.